Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Projekt Holky kopou pokračuje v Ledenicích. Sjedou se tam i kluci

 
čtvrtek, 12. října 2023, 09:43

V neděli 15. října proběhne ve sportovním areálu TJ Slavoj Ledenice specializovaný trénink pro holky pod odborným dohledem trenérů z OFS České Budějovice. Akci pořádá Komise dívčího fotbalu OFS a zúčastnit se jí mohou hráčky ročníků 2010 až 2016. Ve čtvrtek navíc využijí areál i kluci.

Trénink, který zastřešuje a organizuje českobudějovický Okresní fotbalový svaz, bude v přibližné délce dvou hodin a na účastnice, které mohou být z jakéhokoliv klubu v okrese, čekají různá dovednostní stanoviště, individuální přístup i herní cvičení.

„Jedná se o pokračování projektu Holky kopou spolu, který se založil v roce 2022. Slučuje vlastně všechny holky z okresu České Budějovice, aby si spolu mohly zahrát a aby věděly, že nejsou jediné fotbalistky. V klubech je běžné, že jsou samotné, tady naopak zjistí, že fotbal hraje dalších 100 holek v okolí a může je to dále motivovat, aby u něj zůstaly. Mohou si také najít nové kamarádky, vyměnit si kontakty,“ říká k projektu místopředseda OFS České Budějovice Jiří Malý.

„Kromě tréninků organizujeme pro holky i turnaje. Poslední proběhl před létem v Temelíně. Ze společných akcí se následně generují jihočeské reprezentační výběry. A to jak okresní, tak i krajské. Dává nám to dobrý přehled, koho vlastně v dívčích týmech máme. Holky v Ledenicích bude čekat trénink pod vedením zkušených krajských trenérů a dorazí pomoct i holky, které hrají za SK Dynamo České Budějovice,“ dodal dále Malý.

Předpokládaný čas tréninku je 9:30 – 11:30. Rodiče jsou srdečně zváni na pozorování tohoto zajímavého projektu.

Do Ledenic ve čtvrtek vyrazí i kluci

Už ve čtvrtek 12. října bude ledenický areál opět plný. Na odpolední trénink se tam sjedou naopak kluci. Půjde o výběrový kemp pro ročníky 2012/2013 a zúčastnit se ho má celkem za oba ročníky na 50 hráčů. Začátek tréninku je naplánován na 16:00.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman
 


 
Reklama