Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Planeo cup poprvé s Janem Kollerem

 
pátek, 22. září 2023, 14:45

Pohár mládeže FAČR, který se hraje pod názvem Planeo cup, startuje do svého už 12. ročníku! Nejvýznamnější akce mládežnického fotbalu v České republice v návaznosti na začátek školního roku volá do hry na 18 tisíc mladých fotbalistů a fotbalistek z celého Česka. V září společně naskočí do 228 předkol a kvalifikací a na jaře příštího roku se 24 nejlepších týmů v šesti kategoriích od U8 až po U13 utká ve finálových turnajích. Oficiální tváří Planeo Cupu se stal legendární kanonýr a nejlepší reprezentační střelec naší historie Jan Koller.

Jan Koller svou fotbalovou cestou a téměř pohádkovou kariérou dokonale vystihuje podstatu Planeo Cupu, který je skvělou příležitostí i pro malé kluby utkávat se se soupeři z těch nejvyšších pater českého fotbalu. Příběh Jana Kollera slyšel snad už každý. S láskou k fotbalu, a vášní pro sport se dokázal z maličké Smetanovy Lhoty v jižních Čechách dostat až mezi největší hvězdy světového fotbalu. „V šesti letech jsme se z Prahy odstěhovali na vesnici, kde to byl pro mě ráj a od prvního okamžiku jsem se věnoval sportu. Dělal jsem všechny sporty, ale vyhrál u mě nakonec fotbal, který jsme hráli všichni. Důležité je, aby kluci i holky hráli fotbal s nadšením, užívali si každý trénink i zápas a měli z něj pořád radost. Vážím si toho, že můžu být tváří Planeo cup, který je jedním z největších mládežnických projektů u nás. Už teď se těším na finálové turnaje, o kterých jsem slyšel samé superlativy,“ říká Jan Koller.     

V nové sezóně se do Planeo cupu přihlásilo opět téměř 900 týmů! Mezi přihlášenými nechybí ani nejúspěšnější klub historie Poháru mládeže AC Sparta Praha, která vyhrála osm z jedenácti ročníků. Snahou organizátorů je podporovat dívčí fotbal, proto v letošním ročníku uvidíme i vybrané dívčí týmy.

Nadšení a radost malých fotbalistů představují obrovskou porci emocí pro každého na hřišti i v řadách diváků. I proto je Planeo Cup velkým lákadlem pro fotbalové kluby z celého Česka. Pro celý projekt je zásadní podpora Fotbalové asociace ČR, která již dvanáctým rokem Pohár mládeže spoluorganizuje. „Planeo Cup je pro FAČR velmi důležitý. Je to skvělá příležitost pro kluky a holky zahrát si v kvalitní soutěži a zároveň jde o skvělou propagaci fotbalu, sportu a hlavně pohybu jako takového,“ uvedl Michal Valtr, generální sekretář FAČR

„Planeo Cup pro nás není jenom fotbalový turnaj, ale jedná se bezesporu o naši srdcovou záležitost. S radostí pozorujeme mladé nadějné fotbalisty a fotbalistky, jak oslavují každé vstřelení branky a jak následně vítězný tým propukne v euforii, kterou kdo nezažil, tak ji jenom těžko pochopí. A tím nás Planeo Cup stále více pohlcuje, neboť podporovat děti a sport je pro nás obrovským potěšením. Jsme také upřímně nadšeni, že se nám podařilo navázat partnerství s takovou ikonou českého fotbalu, jakou je Jan Koller. A nemůžeme zapomenout na pokračující spolupráci s firmou Hisense, která zůstává klíčovým partnerem Planeo Cupu a my si této spolupráce nadále velmi ceníme. V podpoře sportu se nicméně neomezujeme pouze na budoucí fotbalové děti, ale srze podporu Nadace Fotbalových Internacionálů pomáháme i těm fotbalistům, kteří již mají svoji hvězdnou kariéru za sebou,“ říká Tomáš Opluštil, ředitel maloobchodní sítě Planeo.

Každý rok potkávají mladí fotbalisté na turnajích Planeo Cupu spoustu fotbalových osobností, a to v roli ambasadorů, trenérů nebo rodičů. Letos se můžou všichni určitě těšit i na Honzu Kollera, který nově oficiální tváří a samozřejmě na Pavla Čapka, který je dlouholetým průvodcem celého projektu.

Na začátku září se sice teprve rozjíždějí předkola, ale již nyní jsou známy termíny všech turnajů včetně jarních finálových. Místa jejich konání se budou teprve vybírat.

FINÁLOVÉ TURNAJE PLANEO CUP – POHÁR MLÁDEŽE FAČR 2023/24

U13                 27. – 28. 4. 2024

U12                 4. – 5. 5. 2024

U11                 11. – 12. 5. 2024

U10                 18. – 19. 5. 2024

U9                   25. – 26. 5. 2024

U8                   1. – 2. 6. 2024

Další informace naleznete na www.planeocup.cz

Tisková zpráva | Foto Planeo cup/www.josefstepan.cz
 


 
Reklama