Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Turnaj O pohár starosty města Chýnov měl tradičně vysokou úroveň

 
úterý, 22. srpna 2023, 16:16

V Chýnově uspořádalo v sobotu 19. 8. 2023 město Chýnov spolu s fotbalovým oddílem FC Chýnov opět velmi vydařený již 5. ročník tohoto turnaje v kategorii mladších přípravek (ročník 2015 a mladší). Za téměř tropického počasí se turnaje zúčastnilo celkem 15 mužstev, a to např. z Prahy, Brna, Českých Budějovic, Příbrami, Písku a z dalších měst České republiky a pozvání přijali i nejmladší fotbalisté až ze slovenské Trnavy.

Zahájení turnaje provedli starosta města Chýnova Ondřej Jaroš, společně s bývalým senátorem a starostou města Mladé Vožice Jaroslavem Větrovským a po skončení turnaje se oba dva ujali i vyhlášení výsledků, předání krásných pohárů, diplomů, medailí a velmi pěkných cen. Na turnaj se přijel do Chýnova podívat během dne i předseda OFS Tábor Tomáš Maruška.

Hrálo se opět na nádherně připravené hrací ploše na třech hřištích vždy 1 x 17 minut, v počtu hráčů 4 + 1 a odehrálo se od 9.00 hod. až do 17.00 hod. celkem až neskutečných 60 zápasů!

Utkání rozhodovala pětice rozhodčích z OFS Tábor (Gura st., Gura ml., Bartůněk, Čamra a Ridzoň) a turnaj navštívilo přibližně přes 250 spokojených diváků, včetně mnoha rodičů našich nejmladších fotbalových nadějí.

Celkovým vítězem turnaje se stalo zcela zaslouženě mužstvo SK Dynama České Budějovice, které zvítězilo v sedmi zápasech a pouze jednou remizovalo, na druhém místě se umístil FC Tempo Praha a na třetím místě skončil FC Písek. Další pořadí turnaje:  4. FC Táborsko akamedie, 5. FK Lok. Trnava,  6. Sparta Brno, 7. 1. FK Příbram, 8. domácí FC Chýnov, 9. SK Petřín Plzeň, 10. FK Spartak Soběslav, 11. TJ Slovan Kamenice n/L. 12. Šumavan Vimperk, 13. Loko. Veselí n/L., 14. Meteor Tábor, 15. 1. FC Jistebnice.           

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Jiří Klouda z FC Písek, nejlepší hráčkou se stala Míša Kostrounová z FC Chýnov, nejlepším střelcem Alex Fischer z Dynama České Budějovice, který nastřílel do sítě soupeřů úctyhodných 14 branek, a nejlepším brankářem byl zvolen Joseph Slamka  z mužstva Lokomotivy Trnava.

Během celého dne probíhaly navíc na tréninkovém hřišti dovednostní hry a soutěže pod vedením profesionálních fotbalových trenérů z oddílu FC Silon Táborsko.

V polední přestávce se navíc uskutečnil zajímavý zápas osobností, ve kterém proti sobě nastoupila desítka bývalých ligových fotbalistů (mimo jiné Luděk Zelenka, Zbyněk Hauser, Jan Nezmar, Maroš Klimpl, Petr Holota a další). Pohledný zápas s řadou nádherných kombinačních akcí na jeden dotek nakonec skončil vítězstvím „modrých“ 6:3 a po utkání ještě následovaly i pokutové kopy.   

Celý turnaj měl velmi hladký průběh. Domácí organizátoři se svého nelehkého úkolu zhostili jako při všech minulých ročnících opět na výbornou (včetně zabezpečení bohatého občerstvení s obědem, pitím a ovocem). To potvrdili při odjezdu do svých domovů členové všech realizačních týmů jednotlivých mužstev s dodatkem, že se jim v Chýnově velice líbilo, (až jen na to až neskutečné horko…), že byl turnaj opět skvěle po všech stránkách zorganizován a že za rok opět přijedou, když budou pozváni.

Velké poděkování pak patří hlavnímu partneru turnaje www.josport.cz, dále městu Chýnov a dalším asi desítce partnerů a sponzorům, kteří finančně a svými pěknými dary přispěli k uspořádání tak velké akce. Bez jejich pomoci by nebylo možné tak velký turnaj o účasti čtrnácti celků z celé ČR a jednoho týmu ze Slovenska vůbec uskutečnit.                   

 
 
Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 
Reklama