Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jednadvacítka v říjnu přivítá Wales a Dánsko v Českých Budějovicích

 
čtvrtek, 10. srpna 2023, 08:40

Reprezentační tým do 21 let se v říjnovém dvojzápase kvalifikace o postup na mistrovství Evropy proti Walesu a Dánsku představí v Českých Budějovicích. První utkání s Walesem je na programu 13. října, o čtyři dny později se na Střeleckém ostrově představí Dánsko.

Na jih Čech se tak reprezentace do 21 let vrací poté, co zde v minulém kvalifikačním cyklu odehrála drtivou většinu domácích utkání včetně úspěšné barážové odvety proti Islandu loni v září.

„Lvíčata“ na Střeleckém ostrově vítězně zvládla duely proti Slovinsku, Albánii a Kosovu, prohrála s Anglií a v baráži s Islandem si připsala bezbrankovou, ale postupovou remízu. Zápas proti Andoře sehráli svěřenci trenéra Jana Suchopárka v Brně.

Jednadvacítka po červnové účasti na mistrovství Evropy v Gruzii a Rumunsku, kde její cesta turnajem skončila v základní skupině, začíná v září nový kvalifikační cyklus s hráči narozenými v roce 2002 a mladšími.

Ve čtvrtek 7. září (18:00) v generálce v Uherském Hradišti přivítá Slovensko, o pět dní později vstoupí do kvalifikace duelem na Islandu, kde loni v září v úvodním duelu baráže o ME zvítězila 2:1.

Pak už přijdou na řadu důležitá klání proti Dánsku a Walesu právě v Českých Budějovicích na stadionu místního Dynama.

Mistrovství Evropy v roce 2025 hostí Slovensko, které má účast na turnaji jistou. Z kvalifikace na něj postoupí 15 týmů: přímo vítězové devíti kvalifikačních skupin a tři nejlepší týmy z druhých míst. Dalších šest mužstev z druhých pozic zamíří do baráže, v níž se utkají standardním vyřazovacím způsobem o poslední tři volné pozice.

Česká reprezentace bude v kvalifikaci usilovat o třetí postup na závěrečný turnaj za sebou.

„Česká“ kvalifikační skupina odstartovala již v červnu: Dánsko nejprve zvítězilo v Litvě 2:1 a pak remizovalo s Walesem 2:2. Český tým a Island do kvalifikace vstoupí v září.

Napsal(a) FAČR | Tisková zpráva | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama