Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Prázdniny s fotbalem. Mimořádně vydařený kemp, lebedili si pořadatelé

 
středa, 19. července 2023, 10:36

České Budějovice – V první polovině července si děti opět užily tradiční fotbalový kemp, který se již čtvrtým rokem koná v jihočeské metropoli. Zkušení trenéři a pořadatelský sbor si pro děti připravili bohatý program, který se neodehrával pouze na trávníku.

Od pondělí 10. července do pátku 14. července proběhl v areálu SKP Č. Budějovice příměstský letní kemp pro kategorie mladší a starší přípravky, žáků a samostatně brankářů. Rekordní počet 71 dětí byl rozdělen do čtyř samostatných skupin podle věku.

„Letošní kemp byl o proti minulým, vzhledem k počtu účastníků a klimatickým podmínkám, náročnější co se týká organizace, což se podařilo díky zkušenému realizačnímu týmu zvládnout. Tímto bych chtěl všem poděkovat,“ těší šéftrenéra kempu Ladislava Bernáta, že se náročná akce vydařila po všech stránkách.

Na kempu si děti vyzkoušely nejen mnoho fotbalových dovedností, ale dostalo se také na všesportovní průpravu a specifická cvičení. Atmosféra byla výborná a i přes velká horka si všichni letní kemp maximálně užili. Děti byly k neutahání. „Pořád by kopaly do míče. Od rána do večera,“ směje Michal Průcha, jeden z organizátorů kempu.

Vnuky Bohuslava a Vojtu pravidelně dovážel na kemp také bývalý fotbalista prvoligové Škody Plzeň Bohuslav Vojta (69). „Z jednasedmdesáti účastníků bylo pět dívek. Nešlo jen o děti z Č. Budějovic, ale i z Č. Krumlova, Protivína, Sezimova Ústí, Strakonic, Veselí n. Luž., Velešína, N. Hradů, T. Svinů a dalších. Celkem z dvaceti oddílů,“ vypočítává trenér Jiří Krauskopf, že účast byla téměř celokrajská.

Rodiče a děti si pochvalovali i doplňkový program. „Kromě sportovního vytížení se podařilo vedení kempu zajistit kvalitní besedy,“ vyzdvihuje Bernát. „Měli jsme tu návštěvu ze ZOO Hluboká, ukázku první pomoci z Nemocnice Č. Budějovice a uprostřed týdne jsme se vydali na exkurzi na stadion Dynama. Nechyběly ani různé motivační soutěže odměněné cenami.“

I na kempu se může šikovný hráč ukázat a vysloužit si pozornost větších klubů. Matyáš Dub zaujal trenéra Jaroslava Vondráška natolik, že mu zařídil testy v FC Písek, který hraje ligu žáků.

Kemp byl zakončen slavnostním vyhlášením, předáním pamětních diplomů a věcných cen pro každého účastníka. „Největší odměnou pro všechny, kteří se podíleli na hladkém průběhu kempu, byla spokojenost samotných malých fotbalových nadějí,“ zdůrazňuje Bernát hlavní motto pořadatelů.

Po celý týden se dětem věnovaly zdravotnice Lenka s Lindou, pomocný personál, a na hřišti trenéři Bernát, J. Krauskopf, Vondrášek st. (vš. licence UEFA), Záviš, Filip, Prokeš s Vondráškem ml. vedli v tandemu brankáře. Hosty byli trenéři Pouzar (RFA), Mazanec (Grassroots OFS ČK), Starý (JFA), Florián (Soběslav) a Zd. Krauskopf (T. Sviny), kteří přispěli k tomu, že se i další ročník opět povedl a přišlo nespočet kladných zpráv od rodičů i dětí. „Jsme rádi, že si děti kemp užily naplno,“ potvrzuje Průcha.

Poděkování za spolupráci a podporu patří firmám McDonald’s, Jednota ČB, Montza, Český trávník, DM servis, VŠTE, AO a SOU Třeboň, Jihočeský kraj. Záštitu převzali senátoři Tomáš Jirsa, Ladislav Faktor, Tomáš Fiala a Marek Slabý.

„Velké díky patří také činovníkům fotbalového klubu SKP Č. Budějovice za možnost pronájmu areálu a oddílu TJ Nové Hrady za zapůjčení mikrobusu k přesunům dětí na obědy,“ dodává Průcha.

Napsal(a) Redakce | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama