Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příměstský kemp v jihočeské metropoli odstartoval. Děti zpovídaly sudího Pečenku

 
pondělí, 10. července 2023, 23:51

České Budějovice – Tradiční příměstský fotbalový kemp zahájil prvním dnem čtvrtý ročník. Za úmorného vedra absolvovalo první tréninkové jednotky na sedm desítek hráčů rozdělených do čtyř kategorií – žáci, starší přípravka, mladší přípravka a brankářská škola. Pro účastníky je připraven pestrý program.

Kemp pro holky a kluky z celých jižních Čech probíhá od pondělí do pátku. Letos se přestěhoval do areálu SKP. „Kvůli zvýšenému zájmu jsme hledali komfortnější prostředí,“ uvedl šéftrenér kempu Ladislav Bernát.

Zájem byl obrovský. Už v únoru byla kapacita přihlášek vyčerpaná a celou řadu dalších zájemců museli pořadatelé bohužel odmítat. „Letos to nebude žádná legrace, protože přihlášených je více než dost. Je mezi nimi i pět dívek. Jsme snad dostatečně zkušení, abychom si poradili,“ uvedl Jiří Krauskopf, zkušený trenér a jeden z hlavních koordinátorů kempu, jimž v pondělí pomáhali trenéři Richard Mazanec s Pavlem Závišem.

Starší žáky dostal na starost Jaroslav Vondrášek, který se jim bude věnovat po celý týden. „Zúčastněné děti se budou zdokonalovat zábavnou formou nejen ve fotbalových dovednostech, ale i v dalších činnostech sloužících k všeobecnému rozvoji mladého jedince,“ přiblížil náplň tréninkového plánu. Brankářskou školu má tradičně na starosti Jiří Prokeš, jenž je držitelem licence FAČR. „Věřím, že jako každý rok uděláme s dětmi během kempu výrazný posun ve všech brankářských činnostech,“ řekl Prokeš, který bude denně dojíždět až ze Strakonic, za což mu patří velký dík.

Dětem jsou k dispozici kvalifikovaní trenéři s licencí UEFA a z kempu si odnesou kromě spousty zážitků a nových kamarádů i dres se svým vlastním jménem. „Kluci a holky se mohou těšit na bohatý program, a to nejen fotbalový,“ sdělil za pořadatele Michal Průcha, že součástí kempu budou i besedy s pozvanými hosty, soutěže o ceny a exkurze stadionu na Střeleckém ostrově. 

Jako první přijal pozvání po pondělním obědě jediný českobudějovický rozhodčí v první lize. Jiří Pečenka, jenž je zároveň předsedou Komise rozhodčích Jč. KFS pohovořil s dětmi o skončené sezoně, VARu, řešení sporných situací a odpovídal na zvídavé dotazy dětí.

První den si kluci a holky pochvalovali. „Moc se nám líbilo, už se těšíme na zítřek,“ hlásili velešínští Štěpán Straka s Petrem Sůvou, kteří na závěr pondělního tréninku vyhráli penaltový rozstřel týmu starších přípravek.

Napsal(a) Redakce | Foto Ladislav Lhota, Michal Průcha
 


 
Reklama