Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krajské soutěže mají prvního šampiona. Stali se jím žáci Malše Roudné

 
čtvrtek, 11. května 2023, 12:27

Roudné – Do konce letošního ročníku 2022/23 zbývá něco málo přes měsíc a už známe jméno prvního letošního vítěze v krajských soutěžích. Starší žáci Malše Roudné dotáhli skvěle rozehranou sezonu do vítězného konce a bez jediné porážky a v rekordním možném čase slaví titul krajských přeborníků.

O prodlouženém víkendu čekal starší žáky Roudného další dvojzápas, tentokrát se soupeři ze zcela opačného pólu tabulky. Nejprve s druhým J. Hradcem a poslední Kaplicí. Obě utkání skončila výhrou malšanů a ti si tak v rekordním čase zajistili s předstihem titul krajských přeborníků.

Na Doprastav stadionu se střetly první a druhý tým krajského přeboru. „V zápase s Jindřichovým Hradcem se stejně jako na podzim hrál výborný fotbal z obou stran. V prvním poločase jsme neproměnili tři jasné šance, které jsme vyřešili zbrkle. Nás jednou podržel gólman Svoboda, který vychytal hostujícího útočníka. V druhém poločase jsme měli více ze hry my, ale jasných šancí po našich chybách měl paradoxně více soupeř. V 67. minutě po krásném pasu za obranu od J. Filouše šel Sedláček sám ze strany na gólmana, zachoval chladnou hlavu a šli jsme do vedení. Hosté hru více otevřeli, tlačili se do vyrovnání, ale naštěstí bezúspěšně. Naopak my jsme V. Bílkem tři minuty před koncem zápasu po hezké individuální akci P. Rausche do prázdné brány pečetili na konečných 2:0,“ hodnotili první duel roudenští trenéři Jiří Filouš, Michal Bez a Jan Šusta.

Pečeť dali v Kaplici

Do Kaplice zajížděli malšané v roli favorita, domácí Spartak ale dlouho vzdoroval. „V předehrávce 24. kola byla v prvním poločase před velmi pěknou diváckou návštěvou k vidění více než vyrovnaná partie. Kluky jsme před zápasem upozorňovali, že zápasy prvního s posledním často končí překvapivým výsledkem, k čemuž v prvním poločase nebylo daleko, když domácí nevyužili nadějný brejk. My jsme neproměnili šanci Lacka (trefil břevno), ostatní náznaky šancí jsme bohužel vyřešili špatně. Po půl hodině hry trefil Kouba ruku domácího hráče ve vápně a pískala se penalta. Tu střelou do šibenice s přehledem proměnil J. Filouš a tak jsme šli do kabin s hubeným náskokem 0:1. Kluky jakoby svazovala možnost v tomto zápase dosáhnout celkové vítězství v KP,“ všimli si roudenští kormidelníci.

Po přestávce už měli Roudenští hru ve své moci. „V kabině jsme si řekli pár věcí, kluky uklidnili a druhý poločas se již hrál v naší režii. Gólovou pojistku mohl přidat po pěti minutách Karel Vojta, ale vysoko přestřelil. V 53. minutě fauloval ve vápně Šimek Lacka a pískala se druhá penalta. I k ní se postavil J. Filouš, gólman Bican tentokráte stranu vystihl, ale změně skóre zabránit nedokázal – 0:2.  Definitivní podobu výsledku dal dvanáct minut před koncem po brejku do otevřené obrany Ondřej Štěpán – 0:3.“

Titul je doma!

Poslední krok bývá někdy nejtěžší. „Především v zápase s Kaplicí kluky svazovala určitá nervozita, chtěli, ale u některých to byla spíše křeč. Naštěstí nás v obou zápasech podržel v důležitých okamžicích gólman Svoboda, absolutorium si za tyto dva zápasy zaslouží stoper Filouš, který své výborné výkony završil dvěma proměněnými penaltami, které nám dodaly klid,“ říkají trenéři.

„Máme samozřejmě obrovskou radost, že se nám pět kol před koncem, tedy v nejkratším možném čase, podařilo dosáhnout historického vítězství v KP starších žáků. Kluci si to za svůj přístup a za dřinu, kterou museli v zimním období absolvovat, zasloužili. Poděkovat se patří i rodičům, kteří nám na všech zápasem svým fanděním vytváří domácí kulisu a všem v klubu za vytvořené podmínky k trénování,“ děkují členové relizačního týmu a drží palce prvnímu mužstvu u Malše. „Bylo by skvělé, kdyby se postup podařil i našemu A-týmu. Klub by si takovéto úspěchy určitě zasloužil,“ dodávají.

Napsal(a) Redakce | Foto Malše Roudné
 


 
Reklama