Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Brankářský kemp Jiřího Prokeše, to byly čtyři dny plné tréninku i zábavy

 
pátek, 8. července 2022, 16:31

Strakonice - Čtyři dny tréninku, ale i zábavy. Takový byl letošní ročník brankářského kempu Jiřího Prokeše, který se uskutečnil od pátku 1. do pondělí 4. července ve strakonickém areálu Na Sídlišti.

Určený byl pro gólmany od přípravek po dorost a celkově se jich sešlo jednatřicet, přičemž byli nejen ze strakonického regionu, ale i celého Jihočeského kraje a dokonce až ze Sokolova.

Jiří Prokeš byl se čtvrtým ročníkem nadmíru spokojený, nejen kvůli tomu, jak brankáři zodpovědně přistupovali k tréninku, ale i kvůli tomu, jaká se vytvořila parta. "Jedním z důvodů bylo podle mého to, že když v pátek odpoledne pršelo, tak jsme si udělali seznamovací túru, díky níž se stmelila parta a byla sranda. Po celou dobu panovala skvělá nálada," uvedl nadmíru spokojený Prokeš, jemuž pomáhalo s kempem několik trenérů. "Byli to Radek Charvát, Michal Reiser, Michal Zelinka, Martin Fiřt a ze Sokolova Jirka Zeman. Lékařský a masérský dohled nám pak zabezpečoval Martin Šobor," vyjmenoval.

Kemp začínal slavnostním zahájením v pátek, jehož se zúčastnily brankářské legendy strakonického fotbalu Zdeněk Křížek starší a Jaroslav Míšo, které ještě doplnil strakonický místostarosta Josef Zoch. V neděli na kemp dorazil trenér brankářů českobudějovického Dynama Zdeněk Křížek mladší a program zakončil pondělní turnaj ve hře jeden na jednoho. První tři z každé kategorie obdrželi krásné ceny, přičemž vítězové se mohli radovat z nových rukavic.

Mladí gólmani také po celou dobu kempu využívali odrazovou stěnu, která je jediná na jihu Čech a Jiřího Prokeše nejvíc potěšilo, když za ním přišel jeden z brankářů s tím, že se díky ní naučil padat na levou stranu, že to do té doby neuměl.

Suma sumárum. Letošní kemp byl povedený a všichni se již těší na pátý ročník. "Děkuji všem kamarádům, kteří mi pomohli a také sponzorům, bez jejichž pomoci by se taková akce nemohla uskutečnit," uzavřel Prokeš.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama