Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výprava RFA Jihočeského kraje poznává krásy Itálie, úvodní dvojzápas sehrála ve Veroně

 
čtvrtek, 19. května 2022, 12:06

Další dva dny svého pobytu v Itálii mají za sebou hráči RFA Jihočeského kraje. Ve středu sehrály obě kategorie první ze dvou přípravných zápasů s vrstevníky z Hellas Verona.

Úterní dopolední tréninkovou jednotku absolvovali Jihočeši v místním sportovním centru a odpoledne vyrazili do historického centra města Sirmione, které se nachází na břehu jezera Lago di Garda. Poté se přesunuli na místní pláž, kde strávili zbytek odpoledne.

„Ve středu dopoledne jsme se věnovali aktivaci a přípravě na zápas a hned po obědě jsme vyrazili do Verony. Tam jsme si udělali krátkou procházku a prošli si historické centrum Verony, které je skutečné nádherné,“ vypráví nadšeně Radim Pouzar.

Pak už následoval přesun do tréninkového centra týmu Hellas Verona. První zápas odehrála kategorie U15, která svému soupeři podlehla těsně 1:2 (branka Zevl). Ve druhém prohrála mladší kategorie U14 1:4 (branka Soukup). Ve čtvrtek následují přátelské zápasy s Atalantou Bergamo.

První vystoupení očima hráčů

Matyáš Poturnay (U15): „Úvodní dějství jsme plnili přesně to, co jsme si řekli v kabině. Rychle dostupovat, zkracovat hřiště a napadat vysoko. Podle toho hra vypadala, byli jsme určitě lepším týmem, jen tomu chyběly branky. Po přestávce Verona vyrovnala hru a prokázala svoji kvalitu.“

Filip Švejnoha (U14): „První poločas se odehrál ve vysokém tempu, myslím si, že jsme byli lepším týmem a utkání kontrolovali. Škoda, že jsme nevstřelili více branek, šance jsme na to měli. Druhou půli jsme ale bohužel vůbec nezvládli, soupeř byl jasně lepší, ale i tak si dovolím tvrdit, že výsledek je pro nás krutý.“

RFA Jč. kraje U15 - Hellas Verona 1:2 (1:1)

Sestava: Volek (Wolf) - Plch (Jílek), Poturnay (Němeček), Bartizal (Bláha), Markovec (Bártík) - Šturma (Hrubý), Zevl (Koloničný), Dvořák (Zrun), Krejza (Vančata), Malík (Němec) - Šátava (Ambrož).


RFA Jč. kraje U14 - Hellas Verona 1:4 (1:1)

Sestava: Lis (Maroušek) - Adamec (Dolejší), Petrášek, Švejnoha, Filip (Eiseltová) - Rejšek (Šíma), Zeman P., Kostka (Soukup), Tušek (Hruška) - Zeman M.(Mašata), Divoký (Šebek).


Realizační tým tvoří Patrik Krabec (šéftrenér RFA), Radim Pouzar (trenér U15), Josef Šácha (trenér U15), Jiří Gerstner (trenér U14), Jiří Hrbáč (trenér U14), Karel Ondráček (trenér U14), Erik Jasenský (trenér brankářů), Radek Pícha (fyzioterapeut), Martin Jirsa (kondiční trenér).

Napsal(a) Redakce | Foto RFA Jč. kraje
 


 
Reklama