Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Střídáme fotbálek a kruhové tréninky, říká trenér žáků Salák

 
čtvrtek, 12. března 2020, 14:30

Poctivou zimní přípravu absolvují v Ledenicích i mládežnické kategorie. V okresním přeboru mladších žáků (skupina C) hraje tým pod vedením trenéra Petra Saláka.

Měli jste v zimě vůbec pauzu nebo tréninky máte po celou dobu?
Malá pauza byla. Pravidelně po skončení podzimní části sezony mají kluci volnější režim. V místní sokolovně hrají do konce roku jenom fotbal.

Na co jste se v zimě zaměřili?
Oficiální začátek přípravy byl úderem prvního úterý v novém roce. Od té doby kombinujeme kruhový trénink s fotbálkem, ale v různých variantách.

Když je lepší počasí, využíváte už nový tartan?
Na novém tartanu jsme byli zatím jen jednou. Není to ale proto, že bychom ho nechtěli využívat. Jelikož je zima jaká je, tak jsme zbytek přípravy trénovali na trávě. Máme k dispozici horní hřiště, kde se trénovat dalo. Pokud by ale počasí nepřálo, dostávali by kluci do těla právě na tartanu.

Máte za sebou halový turnaj na Dobré Vodě. Zhodnoťte ho celkově, kolik zápasů jste hráli a s jakou bilancí?
Turnaj se konal v sobotu 29. února. Upřímně musím bohužel říct, že to stručně řečeno byla bída. Získali jsme pouze jeden bod a skončili na posledním místě. Ale jak říkají profíci: „Šli jsme do turnaje z plné fyzické zátěže a kluci měli těžké nohy.“ (úsměv) Na druhou stranu jsem rád, že herně to tak špatné nebylo.

Máte v plánu ještě další zápasy do startu jara?
Pokud nám to počasí dovolí, rádi bychom do začátku soutěže sehráli alespoň jedno nebo dvě přípravná utkání. Aktuálně jsem v kontaktu s Olešnicí.

S jakými cíli půjdete do jara?
No přeci postup (úsměv)! Teď vážně… můj cíl je dlouhodobě stejný. Chci, aby kluky fotbal bavil. Samozřejmě, že chceme vyhrávat a dávat spoustu gólů. Já ale chci, aby kluci hráli fotbal a nikoliv kopanou. A oni to umí. I když přijdou zápasy, kdy to nevyjde. Pokud je ale soupeř lepší, nedá se nic dělat. Ovšem pokud to kluci odfláknou, tak to mě bere čert a kluci to ví!

Začínáte v pátek 3. dubna doma s Novou Vsí. Těšíte se už na soutěž?
Už aby to bylo. Myslím, že i kluci se už těší, protože je pravda, že příprava je dlouhá a náročná. Ale nedá se nic dělat. Toto nepopulární období k fotbalu prostě patří.

Vraťme se ještě k podzimu. Po 11 zápasech jste měli bilanci čtyř výher a sedmi porážek. Kluci ale hrají v malém počtu a proti starším soupeřům. Panuje celkově tedy spokojenost?
Celkem ano. Snad jediný zápas v Mladém nám nevyšel podle představ. Ale protože máme v týmu kluky, kteří jsou i o tři roky mladší než jejich souputníci, tak jsem s výkony kluků spokojen. A jsem rád, že nás tito mladí kluci doplňují, protože i přes svůj věk jsou velmi platnou součástí týmu
Na závěr bych chtěl pozvat všechny fanoušky na naše domácí zápasy. Hrát budeme většinou v pátek a hlavně kluci by byli rádi, kdybyste je přišli povzbudit. A věřte, že i budoucí ledenické naděje dokáží hrát fotbal jak z partesu!

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Michal Heřman
 


 
Reklama