Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve finále dorosteneckého turnaje přehrály Čtyři Dvory Větřní

 
úterý, 19. prosince 2017, 21:27

Třetí adventní neděli se konal již pátý ročník dorosteneckého turnaje - SUNAR pneuservis CUP. Oproti minulému ročníku se turnaj konal zpět v hale ZŠ Školní v Kaplici. Hrálo se stejným systémem jako u žákovských turnajů. Osm přihlášených týmů bylo rozděleno do dvou čtyřčlenných skupin, přičemž napomáhaly podzimní tabulky mistrovských soutěží. Všechny zápasy se hrály na dvakrát deset minut.

První dva týmy ze skupin se střetly v semifinále, celky ze třetích a čtvrtých míst hrály o konečné páté až osmé místo. Představily se tři týmy hrající krajský přebor, tři z oblastní I. A třídy. Dalším účastníkem byla Dobrá Voda, jejichž hráči hrají v dresu Třeboně divizi. Osmičku doplňoval domácí Paroh tým složený z hráčů Kaplice, Českého Krumlova, Dolního Dvořiště, Roudného, Rudolfova a českobudějovické Slavie.

Skupina A

V áčkové skupině hovořily papírové předpoklady pro dorostence z budějovických týmů SKP a Čtyř Dvorů. Hráči těchto celků také své ambice potvrdili postupem do semifinále, ale nedá se říci, že by utkání byla jednoznačná. Střelci s góly spíše šetřili. Ve vzájemném duelu SKP a Čtyř Dvorů pro sebe prvenství ve skupině uzmuli dorostenci SKP díky těsné výhře v poměru 2:1. Celky z oblastní I. A třídy se musely spokojit se zápasy o konečné páté až osmé místo. Z lepší pozice do těchto duelů šel Kamenný Újezd, který udolal Kaplici v poměru 2:1.

SKP ČB - K. Újezd   1:0, Štěch,
Čt. Dvory - Kaplice    4:1, Pavlík, Nečekal, Mařík, Strnad – Česák,
SKP ČB - Kaplice      2:0, Sypal, Vrážek,
Čt. Dvory - K. Újezd 3:0, Strnad 2, Pavlík,
SKP ČB - Čt. Dvory  2:1, Krátký, Sypal – Řepa,
Kaplice - K. Újezd     1:2,  Česák – Banachevič, Frnka,

1.         SKP České Budějovice          3          0          0          5:1       9
2.         SK Čtyři Dvory          2          0          1          8:3       6
3.         TJ Sokol Kamenný Újezd      1          0          2          2:5       3
4.         FK Spartak Kaplice    0          0          3          2:8       0

Skupina B

Podle tabulkového umístění podzimní části mistrovských soutěží byli favority béčka hráči Dobré Vody, kteří hrají divizi v barvách Jiskry Třeboň, ale o post gólmana se dělili hráči z pole, a i díky tomu, jim semifinále zůstalo vzdálené. Lomnice si dveře do nejlepší čtyřky zavřela již v prvním duelu, kdy podlehla ambicióznímu Větřní. V druhém kole béčka se týmy o body podělily shodnými nerozhodnými výsledky. Nejvíce to mrzelo asi právě Lomnici, která ztratila dvoubrankový náskok nad Parohem. Z prvního místa pak díky výhře nad Větřním postoupil do semifinále Paroh.

D. Voda - Paroh    2:4,  Volf, Šedivý – Sulzer 2, Pál, Kryeziu,
Lomnice - Větřní   0:2,  Tóth, Troják,
D. Voda - Větřní     2:2,   Novák 2 – Tóth, Z. Chupík,
Lomnice - Paroh    2:2,   Čáp 2 – Švec, Goretki,
D. Voda - Lomnice   1:5,   Šedivý – Čáp 2, Burda, Sedlák, Dlouhý,
Větřní  - Paroh       3:4,   Hronek 2, D. Chupík – Pál, Tůma 2,

1.         Paroh JUNIOR team Kaplice            2          1          0          10:7     7
2.         SK Větřní       1          1          1          7:6       4
3.         TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí         1          1          1          7:5       4
4.         SK Dobrá Voda         0          1          2          5:11     1

Zápasy o umístění

Střetnutí o konečné pořadí odstartovala Kaplice s Lomnicí. Hned v první minutě poslal Lomnici do vedení Sedlák. Zápas samotný byl hodně nervózní až hektický. Další branka již v prvním poločase nepadla. Úvod druhé půle znovu vyšel na výbornou dorostencům Tatranu, kteří záhy zdvojnásobili své vedení, když se trefil Burda. I v dalším průběhu měli rozhodčí s „kohouty“ na obou stranách hodně práce. V závěru střetnutí pak Jan Burda zkompletoval svůj hattrick a Lomnice se mohla připravovat na duel o konečné páté místo.

V druhém zápase se první výhry na turnaji dočkali dorostenci Dobré Vody. Bezbrankový stav vydržel do šesté minuty. Jakub Šteyer zajistil svému celku náskok, který navíc hned v následujících minutách hráči Dobré Vody ještě navýšili, když soupeřova brankáře překonali Pajenský a znovu Šteyer. I když se Kamenný Újezd snažil o vstřelení gólu a tím i zdramatizování utkání, na skóre se až do závěrečného klaksonu nic nezměnilo.

První semifinále prosti sobě svedlo budějovické SKP a Větřní. Celek z Českokrumlovska byl podstatně starší a tím i zkušenější a na palubovce to bylo znát. Dorostenci SKP už v základní skupině se střílením gólů šetřili a nejinak tomu bylo i v zápasech o konečné umístění. V polovině první půle poslal Větřní do vedení Dvořák. I když se pak SKP snažilo o vyrovnání, naráželo na pozorného gólmana Šímu. Když pak po změně stran přidal druhý gól Hronek, bylo Větřní na nejlepší cestě do finále. Přes veškerou snahu soupeře se z postupu do finále mohlo radovat českokrumlovské Větřní.

I v druhém semifinále na sebe narazili dva věkově odlišné týmy. Čtyři Dvory měly věkově mladší tým než zkušenější Paroh. Bezbrankový stav vydržel až do osmé minuty zápasu. Po pěkné kombinaci s Urazilem překonal brankáře soupeře Filip Sulzer. Jednobrankový náskok si Parožáci přenesli do druhého dějství, ale po dvou minutách hry o náskok přišli. K nařízenému pokutovému kopu se postavil Nečekal, Posel sice ránu vyrazil, ale čtyřdvorský hráč stačil míč dorazit. V polovině druhé půle vrátil Parohu vedení dorážkou Urazil. Jenomže minutu před koncem se k provedení trestného kopu postavil Lukáš Nečekal a parádní trefou vymetl pavouky z horního rohu Poslovy svatyně a bylo srovnáno. Na řadu přišel penaltový rozstřel. Řepa poslal Čtyři Dvory do vedení, Švec brankáře Tomáše Kaloše nepřekonal, Mařík následně navýšil vedení, a když pak Kaloš zneškodnil penaltu i Goretkimu bylo o finalistovi rozhodnuto.

Zápas o sedmé místo byl reprízou duelu ze základní skupiny. Tentokráte se však historie neopakovalo, a to především díku tomu, že Spartakovcům vyšel vstup do zápasu na výbornou. Již v první minutě je poslal do vedení po rychlé kombinaci Matouš Hájek. Když pak v minutě třetí přidal druhý gól Jaroslav Dostál, byli Spartakovci takříkajíc na koni. Dobrý začátek pak Kapličtí ztvrdili v poslední minutě první půle, když se znovu trefil Dostál. Po obrátce domácí dorostenci drama nedopustili, navíc v šestnácté minutě Jaroslav Dostál zkompletoval svůj hattrick a Spartakovci po výhře 4:0 obsadili konečné sedmé místo.

To, co se povedlo Kaplickým v duelu o sedmé místo, nepovedlo se hráčům Dobré Vody v utkání o páté místo. Na svého soupeře znovu, stejně jako ve skupině, nestačili. Už samotný začátek zápasu naznačil, jakým směrem se bude skóre vyvíjet. Už ve třetí minutě Tatran vedl o dvě branky, a to po trefách Sedláka a Čápa. Když pak v závěru první půle skóroval znovu Čáp a přidal se i Burda. Lomnice vedla již o čtyři góly. Hned po obrátce upravil už na 5:0 opět Lukáš Čáp. Dobrá Voda stejně jako v základní skupině inkasovala od svého soupeře pět branek a musela se spokojit s konečným šestým místem. Lomnice byla tedy pátá.

V zápase o konečné třetí místo narazilo budějovické SKP na domácí Paroh team. Poprvé se ukazatel skóre změnil až v polovině prvního poločasu a větší radost z toho měli domácí. Paroh poslal do vedení Filip Sulzer. Stejně jako v semifinále Parožáci o svůj náskok přišli v druhé minutě druhého dějství. O vyrovnání se postaral Kryštof Krátký. Kaplická odpověď však na sebe nenechala dlouho čekat a po dalších třech minutách Paroh znovu vedl. Do střelecké tabulky se zapsal Matěj Švec. Závěr zápas byl pak dramatický, čas jednomu utíkal pomalu, druhému rychle, ale skóre se již nezměnilo. Z třetího místa se radovali dorostenci hájící oranžové barvy Paroh teamu.

Finále a duel věkově zkušenějšího celku SK Větřní proti mladším soupeřům ze Čtyř Dvorů. V úvodu finále dorostenci z jihočeské metropole svého soupeře zaskočili rychlým nástupem. Už v první minutě Čtyři Dvory vedly, když se trefil Michal Sháněl. V průběhu třetí minuty už to bylo 0:2. Šímu dokázal překonat Lukáš Nečekal. Větřní mělo rázem dvoubrankové manko. Po změně stran se Větřní tlačilo i za podpory gólmana Šímy více do útočení a přišel trest po zbytečné ztrátě a Marek Strnad prakticky z poloviny hřiště trefil odkrytou větříňskou svatyni – 0:3. Jakub Tóth pak svým gólem v polovině druhé půle ještě vykřesal naději, ale ta byla zažehnána hráči Čtyř Dvorů minutu před koncem, kdy se podruhé ve finále trefil Strnad. V posledních vteřinách pak navíc pečetil finálovou výhru Čtyř Dvorů Petr Komberec.

o 5. – 8. místo
Kaplice - Lomnice   0:4, 
Burda 3, Sedlák,
K. Újezd - D. Voda   0:3,  Šteyer 2, Pajenský,

semifinále
SKP ČB - Větřní        0:2, 
  Dvořák, Hronek,
Čt. Dvory - Paroh      3:2 p.,  Nečekal 2, RP Řepa – Sulzer, Urazil,

o 7. místo
Kaplice - K. Újezd     4:0,
   Dostál 3, Hájek,

o 5. místo
Lomnice - D. Voda    5:0, 
  Čáp 3, Sedlák, Burda,

o 3. místo
SKP ČB - Paroh         1:2,
  Krátký – Sulzer, Švec,

finále
Větřní  - Čt. Dvory     1:5,
   Tóth – Strnad 2, Sháněl, Nečekal, Komberec,

Při závěrečném vyhlášení konečných výsledků pořadatelé nejprve ocenili individuální výkony. Nejlepším střelcem turnaje se stal lomnický Lukáš Čáp, který zatížil konta soupeřů sedmi přesnými zásahy. Nejlepším gólmanem turnaje pořadatelé vyhodnotili větřínského Mikuláše Šímu, který byl oporou svého celku. Při vyhodnocení nejlepšího hráče turnaje padla volba na Dominika Tůmu hájícího barvy kaplického Paroh teamu. Pořadatelé dále touto cestou děkují všem sponzorům, bez kterých by se nemohl již čtvrtý ročník turnaje uspořádat. Poděkování si zaslouží i rozhodčí. Porci 20 zápasů odřídila dvojice rozhodčích Václav Kuchař a Jan Říha.

Nejlepší střelci: 7 – Čáp (Lomnice), 5 – Strnad (Čt. Dvory), Burda (Lomnice), 4 – Sulzer (Paroh), Nečekal (Čt. Dvory)

Konečné pořadí a sestavy

1. SK Čtyři Dvory

Tomáš Kaloš, Lukáš Nečekal, Marek Strnad, Petr Komberec, Marek Pavlík, Jan Řepa, Andreas Slavík, Michal Sháněl, Pavel Mařík, Ondřej Pelcl,

2. SK Větřní

Mikuláš Šíma, Jakub Tóth, Martin Troják, Vojtěch Matulík, Lukáš Ardó, Michal Hronek, Zdeněk Chupík, Dominik Chupík, Jiří Dvořák,

3. Paroh JUNIOR team Kaplice

Jindřich Posel, Filip Sulzer, Artur Goretki, Jan Kříha, Patrik Kryeziu, Dan Pál, Marek Urazil, Dominik Tůma, Matěj Švec,

4. SKP České Budějovice

Martin Formánek, Dominik Štěch, Tomáš Vrážek, Petr Volák, Kryštof Krátký, Matyáš Cempírek, Antonín Sypal, Marek Dudáček,

5. TJ Tatran Lomnice nad Lužnicí

Miroslav Král, Jan Burda, Lukáš Čáp, Jakub Marsa, Vojtěch Dušák, Tomáš Kabele, Tadeáš Sedlák, Tomáš Janda, Radim Dlouhý,

6. SK Dobrá Voda

Tomáš Kratochvíl, Petr Pajenský, Martin Volf, Jakub Šteyer, Filip Novák, David Šedivý, Jan Mašek,

7. FK Spartak Kaplice

Jaroslav Šesták, Matouš Hájek, Petr Fafl, Marek Kaňka, Jan Rytíř, Jakub Ovádek, Jan Česák, Václav Aibl, Jaroslav Dostál,

8. TJ Sokol Kamenný Újezd

Patrik Kolařík, Filip Berec, Hynek Švec, Stanislav Tůma, Jiří Banachevič, Christian Harms, David Frnka, Alexandr Berka, Tomáš Kubeš, Vít Veselý.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec