Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písecká devatenáctka neproměnila šance a poprvé padla

 
úterý, 19. září 2017, 09:00

V dalším kole České ligy dorostu chtěli písečtí mladíci prodloužit svoji vítěznou sérii v utkání na pražském Motorletu, ale přestože měli výraznou herní a střeleckou převahu, odjeli domů s prázdnou.

Již v 5. minutě se domácí ujali vedení po rohovém kopu, když písecká obrana totálně zaspala. Písečtí se snažili o vyrovnání. Měli více ze hry, přišly i zajímavé situace před brankou Motorletu, ale šance Kasíka skončila na tyči. Netrefil se ani Votava a Němečkova hlavička si také cestu do sítě nenašla. Standardní situace domácí obrana ustála.

Po dalším trestném kopu a závaru před domácí brankou zahrál v pádu domácí obránce za překonaným gólmanem evidentně rukou, píšťalka rozhodčího však zůstala němá. A tak přišel trest na druhé straně. Motorlet se dostal k rohovému kopu a radoval se z druhé branky. Ta byla zřejmě rozhodujícím momentem utkání.

Ve druhé půli hosté vystupňovali svůj tlak. Hrálo se prakticky jen na domácí polovině, ale koncovka hostí byla tentokrát žalostná. Obrovské šance ke skórování měl Kasík. Votava z malého vápna hlavičkoval nad prázdnou branku. V dobré pozici nezakončil dobře Dan a Sedláčkovu dělovku i Sigmundův trestný kop vychytal domácí gólman.

Motorlet výrazně přitvrdil, ale ani u jednoho z ostrých zákroků nenašel rozhodčí odvahu udělit žlutou kartu a poslat tým do deseti hráčů. Tu paradoxně uviděl gólman hostí Váverka za kritiku a hosté dohrávali o deseti. Písek se dočkal až v 85. minutě, když rohový kop zatočil Sigmund na zadní tyč a s pomocí domácího brankáře snížil na 1:2 z pohledu Písku. Hosté vrhli všechny síly do útoku, ale vyrovnat už nestihnuli. Naopak do otevřené obrany se dostali z evidentního ofsajdového postavení hned dva domácí hráči a rozhodli.

Trenér FC Písek Rostislav Grossmann: „Absolutně zbytečně jsme ztratili body s velmi průměrným týmem. Co je platná jasná herní převaha, když na jedné straně své obrovské šance neproměníme, a naopak inkasujeme dvě zbytečné branky po standardních situacích. K výkonu rozhodčích nemá smysl se vůbec vyjadřovat, nestojí za to. Musíme se dát rychle dohromady, protože už ve středu hostíme Příbram. Jedině dobrý výkon a výsledek nám dá možnost zapomenout na Motorletu darované body."


FK Motorlet Praha - FC Písek 3:1 (2:0)

Branky: 5. Müller, 34. Průša, 90. Michalec - 85. Novosad (vl.). Rozhodčí: Opočenský - Jeřábek, Jandus. ŽK: 0:1 (Váverka). Diváků: 70.

FC Písek: Váverka - Němeček, Viták, Kulík, Jiskra - Dan, Sedláček, Sigmund, Petřík - Votava (85. Řežábek), Kasík.

Napsal(a) FC Písek | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama