Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Malenice kolaudují rekonstruované kabiny a přístavbu klubovny se sociálním zázemím

 
středa, 23. srpna 2023, 14:53

Sportovní areál „Pod Vejšovem“ v Malenicích, v němž se nachází fotbalové hřiště, víceúčelový kurt, venkovní pingpongový stůl a kde mají zázemí také dobrovolní hasiči, se dočkal dokončení rekonstrukce kabin s přístavbou klubovny se sociálním zázemím.

Původní budova kabin ze 70. let prošla rekonstrukcí v roce 2013, kdy byly provedeny nové rozvody vody a kanalizace, vyměněny okna a dveře za plastové a upraveny dispozice tak, aby vznikly oddělené sprchy a WC pro hosty a domácí. V areálu však chybělo nějaké přístřeší pro fanoušky při nepřízni počasí, proto se TJ Sokol Malenice společně se zastupitelstvem obce pustili do přípravy projektové dokumentace a šli naproti příležitostem dotačních programů.

Projekt byl spolufinancován v letech 2022-2023 z prostředků Národní sportovní agentury. Zbytek finančních prostředků poskytla obec. Realizaci prováděla firma Real Network s.r.o..

Rekonstrukce začala v srpnu 2022 a z tohoto důvodu museli fotbalisté odehrát veškerá podzimní utkání roku 2022 na hřištích soupeře. Jarní část sezony až na dva první mistrovské zápasy byla odehrána již na domácím hřišti. Rekonstrukce byla stavebně ukončena v červnu 2023 a oficiální otevření proběhne 16. 9. 2023 od 13:00. Po slavnostním otevření proběhnou fotbalová utkání a to od 14:00 starší přípravka TJ Sokol Malenice - FK Vodňany a od 16:30 Okresní přebor mužů TJ Sokol Malenice - TJ Blatná B.

Velkou měrou přispěli k výsledku i samotní členové TJ Sokol Malenice, kteří si například svépomocí vybavili interiér kabin, tzn. zhotovili si dle svého návrhu šatní boxy a to pouze za cenu materiálu a mnoho jiných souvisejících prací, které bylo potřeba mimo daný projekt provést, aby se dosáhlo dnešní finální podoby.

Díky zastupitelstvu obce v čele se starostou Jiřím Mrázem, činnosti výboru TJ Sokol Malenice a jeho členů se podařilo zvelebit sportovní areál, kde se hrají pravidelné fotbalové zápasy mužů i dětí, konají tenisové, volejbalové turnaje, pořádá hasičská soutěž v požárním útoku, ale jsou zde pořádány i kulturní akce jako disco na hřišti, hudební vystoupení, dětské dny atd. Zázemí bude k užitku nejen fotbalistům TJ Sokol Malenice, ale i ostatním spolkům, občanům a sportovcům.

Napsal(a) TJ Sokol Malenice | Tisková zpráva | Foto Jan Škrle