Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

K oslavě 75 let fotbalu v Halámkách pozvali Amforu

 
středa, 23. června 2021, 22:34

V sobotu 26. června 2021 si fotbal v pohraničních Halámkách připomene 75. výročí od oficiálního založení klubu po druhé světové válce pod názvem ČSK Vitoraz Halámky. V současné době hrají místní fotbalisté v okresním přeboru Jindřichohradecka.

Sobotní program začíná již v 9 hodin dopoledne, kdy bude hrát nestarší jihočeská dechovka Babouci. V 11 hodin se na trávníku objeví Petr Salava, Roman Skamene, Antonín Panenka a mnoho dalších hvězd ze světa sportu a kultury. Zahajovací výkop provede herečka a moderátorka Tereza Kostková.

Proti týmu Amfora se postaví stará garda Halámek, která zažila éru Krajského přeboru a dalších krajských soutěží. V odpoledním utkání se proti sobě postaví současní a bývalí hráči Halámek, který se věkem nevešli do prvního utkání.

Po celý den jsou připravené doprovodné akce jak pro dospělé, tak děti. Proběhne také historická výstava fotografií, zápisů, statistik atd. Celý den potom uzavře kapela Lady & Gentlemen.

Vrcholem byla účast v krajském přeboru

Na začátku osmdesátých let minulého století prožíval fotbal v Halámkách nejúspěšnější období. Od vstupu do I. A třídy (1980) dokázal po pětileté účasti soutěž vyhrát a postoupit mezi krajskou smetánku, byť jen na jednu sezonu (1985/86). Zrovna přišla reorganizace a dvě skupiny po dvanácti se redukovaly na jednu 16členou, takže ani solidní 8. místo ve skupině B nestačilo Halámkám k udržení. Přebor tehdy podruhé v rozmezí tří let vyhrála juniorka Dynama ČB.

Napsal(a) Redakce
 


 
Reklama