Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama vyzrála na Rudolfov až po zlepšené druhé půli

 
úterý, 18. července 2017, 22:18

K úterní přípravě si českobudějovická juniorka Dynama pozvala účastníka krajského přeboru SK Rudolfov. Došlo k zajímavému porovnání výkonů sebevědomého černobílého mládí a rudolfovské zkušenosti.

První poločas skončil nerozhodně, když po vyrovnaném průběhu padly dvě branky. Tu první zaznamenal ve 22. minutě Kadlec a přivedl domácí do vedení – 1:0. Jenže deset minut před koncem úvodní pětačtyřicetiminutovky srovnal skóre Šindelář – 1:1. Hosté měli další příležitosti, ale jednou jejich pokus zastavilo břevno Coufalovy branky. Na druhé straně orazítkoval brankovou konstrukci také domácí Matoušek.

Ve druhém dějství se českobudějovičtí junioři přece jenom psychicky zmátořili a svého soupeře začali víc respektovat. Zřejmě jim protivníci z krajského přeboru dost výrazně naznačili, že proti nim nestojí žádní nazdárci, ale fotbalisti, kteří už mají ledacos za sebou.

Větší sebekázeň zřejmě probuzená několika dúraznými  trenérskými větami o hráčské aroganci o přestávce nakonec slavila úspěch. Mladíci se více soustředili na hru a znovu šli do vedení v 55. minutě Matouškem – 2:1. A skóre uzavřel dvacet minut před koncem střetnutí střelec Škoda – 3:1.

Jiří Vlček, asistent trenéra Dynama: „Naši chlapci nastoupili proti Rudolfovu až moc namistrovaní, mysleli si zřejmě, že všechno půjde proti týmu z krajského přeboru samo. Jenže zkušení borci Pouzar, Šindelář nebo Ryneš je vyváděli z omylu. O přestávce jsme je museli trochu poučit o čem fotbal je. Pak už to bylo lepší. Teď v pátek hrajeme od 18 hodin v Českém Krumlově. Snad se chlapci poučili.“

Petr Hlubocký, manažer Rudolfova: „Byla to dobrá příprava. Nastoupili jsme proti kvalitnímu soupeři, se kterým se jenom tak jindy neutkáme. Škoda jenom, že po tvrdém faulu musel odstoupit Ryneš. To je ztráta, snad se dá brzy dohromady. Nastřelili jsme břevno, neuznaný gól a zřejmě jsme měli i kopat penaltu. Teď máme o víkendu volno, příští týden jedeme na soustředění do Loučovic. Tam se utkáme s týmem Frymburka.“


SK DYNAMO ČESKÉ BUDĚJOVICE U21 – SK RUDOLFOV 3:1 (1:1)

GÓLY: 22. KADLEC, 55. MATOUŠEK, 70. ŠKODA - 35. ŠINDELÁŘ. ROZHODČÍ: TUPÝ – TŮMA, OVČÁČEK.


DYNAMO: COUFAL – ZACHAŘ, ŠTIFTER, FRNOCH, KREJČÍ – TOMEK, KUBATA – CHYLÍK, KADLEC, ŠKODA – MATOUŠEK. STŘÍDALI SMETANA, VLK, NAVRÁTIL, COLLIN, LUKSCH. TRENÉŘI ROMAN LENGYEL, JIŘÍ VLČEK.

RUDOLFOV: TERINGL – DVOŘÁK, HAJNÝ, KUNA, RYNEŠ – KOVAČIČÍN, POUZAR, ŠINDELÁŘ, GERSTNER – BAŠČEVAN. KOCINA. STŘÍDAL SLÁDEK. TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

Napsal(a) Milan Šíma