Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šance pro náhradníky. Do krajského přeboru se nepřihlásilo béčko Písku

 
středa, 14. června 2017, 09:49

Před losovacím aktivem Jč.KFS se situace mění ze dne den a co platilo včera, už zase neplatí dnes. Portál Jihočeský fotbal reaguje na všechny změny aktuálně, proto našim čtenářům doporučujeme, aby si vždy všimli, kdy byl článek zveřejněn. Máte tu další horkou novinku, která míchá složením soutěží pro příští ročník.

V pondělí večer jsme v článku Béčko Táborska se hlásí do krajského přeboru. Místo v divizi je volné uvedli, že přihláškou Táborska B do nejvyšší soutěže v kraji odpadá možnost toho, aby z I. třídy měla šanci postoupit nejlépe umístěná mužstva na druhých místech.

Nepřihlášením béčka Písku je tato varianta opět na pořadu dne. „Ano, je velice reálná,“ podotkl předseda STK Jč.KFS Vladimír Eibl, že se situace změnila a v krajském přeboru je jedno volné místo. STK nařídila utkání závěrečného kola, v nichž o něco jde, na jednotný začátek v sobotu od 13,30 hodin. Bojovat se tedy bude na několika hřištích do posledních minut. 

Jedno béčko se do krajského přeboru vrací, druhé zase končí. „Bylo to dlouhé a těžké rozhodování,“ uvedl činovník FC Písek Jaroslav Hrdlička s tím, že písecká rezerva nebude hrát v nadcházejícím ročníku žádnou soutěž. V krajském přeboru vystupovala po osm sezon, od roku 2009 a nejlepší umístěním byla třetí příčka v ročníku 2011/12.

Nic nového pod sluncem není ani v otázce jihočeského náhradníka do divize a kdo by mohl doprovodit do celostátní soutěže mistrovskou Soběslav. Dvě ze tří mužstev do 4. místa už oficiálně oznámila, že na postup nereflektují.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle