Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčko Táborska se hlásí do krajského přeboru. Místo v divizi je volné

 
pondělí, 12. června 2017, 19:29

Na jedné straně radost, na druhé velké zklamání. Když Č. Krumlov a Jankov opustily před koncem divize sestupové příčky a vypadalo to, že z krajských soutěží se bude sestupovat jen minimálně, přišla nemilosrdná zpráva. Rezerva Táborska bude hrát v příštím ročníku jen v krajském přeboru a místo ní se do divize nikdo nehrne…

Zástupci FC MAS Táborsko zvolili pro z ČFL sestoupivší rezervu možnost hrát v krajském přeboru. „Dnes nám zaslali z Táborska písemné sdělení, že divizi nepřihlásí a budou hrát krajský přebor,“ potvrdil Jihočeskému fotbalu sekretář Řídící komise pro Čechy Jan Hořejší. Z celostátních soutěží mizí ještě jeden klub – FK Tachov z ČFL. Západočeši to mají ještě potvrdit oficiálním dopisem statutárních zástupců.

V divizi A má Jihočeský kraj k dispozici jedno volné místo. Týmy z popředí krajského přeboru mohou využít jedinečné příležitosti, která se nemusí už nikdy naskytnout. Jenže… Všechno je moc narychlo. Kluby nejsou na tuhle variantu připravené. Ekonomicky by to ještě jakž takž zvládly, ale horší je to s kvalitou a šířkou kádrů. „Přihlásit se může mužstvo do 4. místa, a to nejpozději tento týden, abychom mohli do losovacího aktivu vše připravit,“ uvedl Hořejší nejzazší možný termín.

Hledá se náhradník. Značka spěchá…

První reakce ale nejsou příliš kladné na to, aby někdo kývl na dodatečný postup do divize. „Zatím se nikdo nehlásí,“ prozradil nám v pondělí dopoledne sekretář Jč.KFS Vladimír Eibl. Nabídka letěla do Želče, Čimelic a Katovic, téma divize probírali i na Rudolfově a Hluboké. Nic. V J. Hradci nechtějí po minulých zkušenostech o divizi ani slyšet. „Pokud žádný z klubů neprojeví zájem, oslovíme mužstva z jiných krajů,“ dodal Hořejší.

Vloni po této možnosti sáhly Mariánské Lázně, které těžily z nejlepšího bodového koeficientu a zkušeností z předchozí účasti v divizi. A to skončily v Karlovarském přeboru až třetí. Mimochodem, vyšší soutěž bez sebemenších potíží – na rozdíl od vítězného Ostrova – letos udržely.

Pokud se nenajde za Táborsko B náhradník, na soutěže řízené KFS Jč. kraje to bude mít nemilý dopad. Jihočeský krajský přebor opustí poslední dvě mužstva (Planá a Ševětín) a I. třídy budou mít o jednoho sestupujícího navíc. S jistotou padá možnost, že by mohly některé celky postupovat z druhého místa. I. A třídu opustí dva nejhorší z každé skupiny, B třídu poslední ze čtyř skupin a tři s nejméně body na předposledních místech.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle