Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestřihy, sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 21. kola KP

 
středa, 24. dubna 2024, 10:47

Jihočeský kraj – Další tři body si na cestu ke krajskému titulu přibalila Hluboká, která na výhru dosáhla až na úplném konci utkání se Strakonicemi. Škoda, že nám zůstane utajen vítězný gól... Naplno bodovaly i další přední týmy. Olešník nastřílel osm branek v Mirovicích, Roudné po zlepšeném výkonu ve druhé půli přehrálo Milevsko a Třeboň uspěla nad Trhovými Sviny. První jarní výhru zaznamenal Rudolfov nad Jankovem. Třebětice padly doma se stále se zlepšujícími Semicemi a po této porážce skončil na vlastní žádost u týmu z Jindřichohradecka trenér Marek Černoch.

Výsledky 21. kola krajského přeboru


SK Rudolfov – SK Jankov 3:0 (1:0)

Góly: 14. a 72. Prokeš, 49. Sládek. Rozhodčí: Pečenka – Kollmann, Boček. ŽK: 3:3 (Sládek, Tyrpák, Peiger – Kysela, Prediger, Kočí). ČK: 0:1 (82. Hanzlík). Diváků: 70.

Rudolfov: Keřka – Dvořák, Hajný,Tyrpák - Prokeš, Pouzar, Boček, Vejvar (69. Toman), Peiger (88. Hajný) – Tlamsa (80. Štolba), Sládek. Hrající trenér Pouzar.

Jankov: Skála – Votava (29. Vokurka), Kočí, Jirkovský, Kysela – Borovka, Bohoněk, Hanzlík, Hüttner (46. Hütter) – Lovička (46. Troup), Prediger (67. Sklář). Trenér Kročák.

Nejlepší hráči: celý tým – Jirkovský.

Jan Šindelář (hrající trenér Rudolfova): „Utkání, které mělo napovědět, jakým směrem se bude ubírat jarní část, jsme zvládli velmi dobře. Po celé utkání jsme byli lepším týmem, byli jsme kvalitnější na míči a oproti minulým zápasům jsme byli efektivní v zakončení. Chtěl bych pochválit celý tým za disciplínu, přístup a touhu konečně zvítězit.“

Martin Kročák (trenér Jankova): „Zajížděli jsme na hřiště Rudolfova, kterému se také nepovedl vstup do jarní části sezóny. V týdnu jsme se na tento zápas pečlivě připravovali. Cítili jsme, že bychom se tímto zápasem mohli odrazit k lepším výsledkům. Do základní sestavy jsme nasadili Predigera, kterého znám ze svého působení v béčku Jankova. Sliboval jsem si od něj větší důraz před brankou, chtěl jsem po něm, aby vzhledem ke své postavě a stylu hry vyhrával souboje a připravoval míče pro naše záložníky, kteří by se tak dostávali do častějšího zakončení. Během první půle se nám to celkem dařilo a měli jsme i zajímavé příležitosti na vystřelení druhé jarní branky. Bohužel ve čtrnácté minutě přišla sprcha v podobě prvního domácího gólu, kterou vstřelil Prokeš. Zbytek prvního poločasu byla hra vyrovnaná a do kabin se šlo za stavu, se kterým jsme chtěli ve druhé půli něco udělat. Do druhého poločasu nenastoupil Lovička, který hrál s horečkou, třetí změnou v sestavě bylo střídání Hüttnera kvůli problémům s dýcháním. První střídání bylo vynucené již během prvního poločasu, a to z důvodu svalového zranění Votavy. Bohužel všechny poločasové plány a snahu o lepší výsledek nám zhatila druhá zbytečná branka domácích, která přišla ve 49. minutě opět po naší chybě. Od té doby jsme již nebyli schopni ohrozit domácího brankáře Keřku, a když se podruhé v zápase prosadil domácí Prokeš, bylo o jeho osudu rozhodnuto. V 82. minutě byl po ne příliš vhodném výroku směrem k hlavnímu rozhodčímu vyloučen Hanzlík a zápas se již jen dohrál ke konečnému a pro nás nelichotivému výsledku 0:3. Sráží nás individuální chyby a nekvalita v řešení jednotlivých situací. V nadcházejícím týdnu se budeme snažit maximálně připravit na další domácí utkání, ve kterém uděláme všechno proto, abychom se prosadili střelecky, nemuseli zase dotahovat nepříznivý stav a konečně získali do tabulky všechny tři body.“


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Junior Strakonice 1:0 (0:0)

Gól: 90. (+4) Antoš. Rozhodčí: Smola – Kaštánek, Jarolím. ŽK: 3:3 (M. Otepka 2, Tauber – Pomej, Bílý, Janoch). Diváků: 150.

Hluboká: Pavelec - Krejčí (66. Křiváček ml.), M. Otepka, Antoš, Kössl – Kadlec (74. Sypal), Rubick, Pecka, Tauber, Hrachovec - Píša (80. Škoda). Trenér R. Otepka.

Strakonice: Lízal - Fajtl, Legdan, Smola - Kubeš, Janoch, Pomej, Prajzler – Máška (90. Mrkvička), Bílý (90. Stöger) – Krejčí (89. Zvonek). Trenér Šroub.

Nejlepší hráči: celý tým – Lízal, celý tým.

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „V podstatě po celé utkání jsme měli míč v držení a dostávali se do pasivního bloku, který byl hluboce postavený. Chtěli jsme být trpěliví a čekat na situace, které bylo potřeba kvalitně vyřešit. Přetavit herní převahu do vedení se nám však nedařilo. Hosté čekali na svoji příležitost, která přišla v prvním poločase, kdy po ojedinělém brejku a zakončení minuli naši branku. Naše snaha a trvalý tlak neustával, a když už jsme překonali hostující obranu, tak našemu vedení stála v cestě tyč. S dalšími minutami přibývala nervozita a ve chvíli, kdy už vše směřovalo k bezbrankové remíze, jsme se prosadili z poslední standardky celého utkání. Někdo by řekl štěstí, za mě však, vzhledem k průběhu a obrazu celého utkání, je vítězství zasloužené.“

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „K zápasu do Hluboké jsme jeli pokusit se s lídrem tabulky o zázrak a neměli jsme k tomu daleko. Chtěli jsme to dobře odbránit a uzpůsobili jsme tomu taktiku a rozestavení. Kluci si sáhli na dno svých sil a za bojovnost a obětavost si ten bodík zasloužili. Hluboká byla více na balonu a dlouho si s překonáním našeho bloku nevěděla rady. Střely z dálky pochytal skvělý Lízal a centry ze strany odvracela dobře postavena obrana. V první půli měl za nás tutovku Janoch, ale přestřelil. Domácí ve druhé půli nastřelili tyč a když už to vypadalo na remízu, tak v 94. minutě skončil centrovaný míč v naší síti. Škoda. Kluky chválím. Je vidět na všech velký posun a i tato prohra nás posílí do dalších zápasů.“


TJ Osek – FK Olympie Týn n/Vlt. 1:0 (0:0)

Gól: 61. Hoch. Rozhodčí: Vican - Šťastný, Kříž st. ŽK: 4:4 (Carda, Balogh, Hoch, D. Říský - Maxa 2, Gutwirth, Liška). ČK: 0:1 (89. Maxa). Diváků: 60.

Osek: Pokorný - Zelenka, Carda, Němeček, Balogh (75. Kuneš) - Zhyhora, Hoch, Martin Čapek, Matěj Čapek – D. Říský (90. Florián), J. Říský. Trenér Dejmal.

Týn: Kubík – Gutwirth, Maxa, Meidl, Brom – Vaníček, Liška (68. Maruška), Dobal, Štos, Procházka (73. Gondek) – Mezera. Trenér Hřib.

Nejlepší hráči: Pokorný, Hoch, J. Říský – nikdo.

Jindřich Dejmal (trenér Oseku): „Mužstvo bojovným výkonem potvrdilo vítězství z Trhových Svinů. Hlavně ve druhém poločase soupeři, který nás v prvním poločase několikrát pozlobil, nic nepovolilo. Rád bych ale vyzdvihl výkon brankáře Pokorného, který hlavně v prvním poločase mužstvo podržel. Vedle celého mužstva stojí za zmínku ještě výkon Hocha, který hlavně svou bojovností vyhecoval mužstvo k velmi dobrému výkonu. Pochválil bych i Jakuba Říského, který sice branku nevstřelil, ale odvedl velice dobrou práci v poli.“

Roman Hřib (trenér Týna): „Byl to zápas, ve kterém jsme měli získat tři body. V prvním poločase jsme měli dát tři, čtyři góly a bylo hotovo. Ale nestalo se. I ve druhé půli jsme měli jednu tutovku. Pak přišla individuální chyba a Hošák (Hoch pozn. red.) se prosadil. My už jsme ve zbytku zápasu nedokázali reagovat.“


SK Mirovice – FK Olešník 3:8 (2:3)

Góly: 21. (pen.) Převrátil, 39. vlastní (Nohava), 83. Dolejš - 26., 43. a 57. Lafata, 19. Toth, 47. Kalášek, 51. Vojta, 61. Martinec, 89. Knietel. Rozhodčí: Barva - Krčín, Pečenka. ŽK: 0:1 (Vojta). ČK: 1:0 (45. Čejdík). Diváků: 100.

Mirovice: Čejdík – M. Viták, Kocourek, Mařík, J. Viták (36. Peterka) – Husar, R. Převrátil (75. J. Převrátil), Vondrák (75. Král) – Dolejš, Císař (75. M. Štochl), Mašek (46. Vlas). Trenér Čadek.

Olešník: Cihla – Vrážek (61. Miklík), Nohava, Kalášek, Tlapa (61. Turek) – Toth (72. Knietel), Szó, Vojta (72. Heller), Martinec - Řepa, Lafata (61. Pavlík). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: nikdo - Lafata, Toth.

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Tohle se nám nepovedlo, nebo spíše druhá polovina utkání. Jakmile jsme šli do deseti, vše se sesypalo jako domeček z karet a soupeř začal na hřišti úřadovat. Z takových utkání je třeba se ponaučit, pogratulovat soupeři, pak zapomenout a jedeme dál. Ještě máme před sebou hodně zápasů.“

Roman Chlumecký (trenér Olešník): „Zápas jsme zvládli a zaslouženě jsme zvítězili. Rozhodlo vyloučení domácího gólmana a naše rychlé branky během deseti minut na začátku druhé půle.“


TJ Dražice – FK Protivín 0:2 (0:1)

Góly: 8. Říha, 59. Hrachovec. Rozhodčí: Novotný - Votava, Kovařík. ŽK: 2:3 (Bareš, M. Stuchlík - Říha 2, Hrachovec). ČK: 0:1 (51. Říha). Diváků: 80.

Dražice: Počinek - Hornát, Veselý, Bareš - Sváček (83. Páša), Studenovský, J. Štecher, J. Stuchlík (65. Turek) - M. Stuchlík, Běhoun (58. Horka), Mareš. Hrající trenér Veselý.

Protivín: Váverka - Polanský, J. Vorel, Abatawa Leroy, Zach - Hrachovec, Zeman (70. J. Pícha), Daniel Bečvář, David Bečvář, Stropnický (87. Sháněl) – Martin Říha. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Počinek – celý tým.

Miloš Veselý (trenér Dražic): „Dnešní utkání se mi nehodnotí vůbec příjemně, jelikož jsme upřímně zklamaní až nešťastní z toho, co jsme na hřišti předvedli. Bohužel jsme dnes nedokázali navázat na velmi slušný výkon z předešlého utkání a zcela jme propadli ve všech herních činnostech. Doslova jsme Protivínu naší hrou vítězství darovali. Hostujícím hráčům stačilo k vítězství úspěšně zakončit dvě ze čtyř brankových příležitostí, které si v průběhu utkání vytvořili. Bohužel naši hráči dnes nebyli vůbec nastaveni k vítězství a prakticky pro něj nic neudělali. Věřím, že každý hráč se zamyslí sám nad sebou, nad svým herním výkonem, a uvědomí si, že bez patřičného nasazení, přiměřeného pohybu a zvýšené bojovnosti nemáme proti technicky silnějším a takticky vyspělejším mužstvům příliš šancí. Omlouvám se našim fanouškům za tento velmi nevydařený výkon a pevně věřím, že se už nebude opakovat. Každé utkání začíná od nuly a já věřím, že se dáme dohromady a v následujícím utkání budeme rozjetému Olešníku rovnocenným soupeřem. Dovoluji si s velkou odvahou tvrdit, že předvedeme úplně jiný výkon a odjedeme z Olešníka s přijatelným výsledkem.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Na výborně připraveném hřišti jsme začali výborně a už v 8. minutě jsme šli do vedení. Po individuální akci legendy Míry Zacha vstřelil krásný gól Martin Říha. I nadále jsme byli aktivnější, nastřelili tyč, ale přidat druhý gól se nám do poločasu nepodařilo. Druhá půle byla ovlivněna červenou kartou, kterou obdržel Martin Říha, a v podstatě jsme hráli celý poločas v oslabení. Domácí se snažili auty a standardními situacemi dostat nás pod tlak, ale celý tým, v čele s výborným Pavlel Váverkou v brance, si se všemi situacemi poradil. Po hodině hry se nám podařil brejk a Patrik Hrachovec svým typickým zakončením pojistil vedení. Za zodpovědný výkon si kluci vítězství zasloužili.“


FC ZVVZ Milevsko – TJ Malše Roudné 1:3 (1:1)

Góly: 37. (pen.) Volf - 42. (pen.) Kadlec, 49. Vávra, 63. Wohlgemuth. Rozhodčí: Brych - Dunovský, Němec. ŽK: 2:4 (Volf, Pich - Hřebejk, Vogl, Wohlgemuth, Míka). Diváků: 80.

Milevsko: Michal Hejl – Pich, Vakoč (57. Hušek), Marvan, Přibyl – Marvan, Kálal (79. Süsmelich) – Souček (87. Martin Hejl), Bártík (67. Kortan), F. Hadáček – J. Hadáček. Trenér Smrčina.

Roudné: Hřebejk – Vogl (85. D. Cepák), Zach, Zachař, Zíka – Šrámek (89. Michálek), Wohlegemuth (70. Malý), Míka (89. Vařil), Vávra (81. Benda) – Vlk, Kadlec. Trenér P. Cepák.

Nejlepší hráči: Volf, Přibyl, Bártík, Kálal – Zach, Kadlec, celý tým.

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „Myslím, že jsme odehráli slušný zápas a z naší strany to mělo dobré parametry. Věděli jsme, co bude chtít Roudné hrát, připravili jsme se na to a kluci naše pokyny plnili. Chtěli jsme je rychle dostupovat, presovat a nedat jim metr hřiště. Věděli jsme, že když zacouváme na půlku, tak oni mají takovou kvalitu, že jsou schopni to sehrát i na malém prostoru. Naopak pod presinkem mají trochu problémy při přechodu z obrany do zálohy. Tahle taktická varianta nám vycházela. Vytvořili jsme si celkem dost šancí, bohužel se projevila naše nekvalita v zakončení. Nemyslím, že bychom v zápase byli horší, ale když uděláme dvě tak hloupé chyby, tak kvalitní tým to potrestá.“

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Milevsko bylo těžkým soupeřem, má mladý a běhavý manšaft. V prvním poločase jsme byli málo aktivní, domácí sbírali odražené míče a my jsme se utápěli v nepřesnostech. Milevsko se dostalo do vedení z penalty, když brankář Hřebejk srazil domácího hráče. Také my jsme potom skórovali z penalty a ještě před poločasem jsme vyrovnali na 1:1. Na hráče jsem v poločase apeloval, že takhle nemůžeme hrát a že musíme být aktivnější. To se nám vyplatilo a hned na začátku druhého poločasu jsme vedení strhli na naši stranu. Po gólu na 2:1 domácí zpanikařili a už nebyli tak aktivní jako v prvním poločase. Druhým gólem jsme to zlomili. Musím říct, že pak už jsme byli lepší, aktivnější a třetí gól přidal Lukáš Wohlegemuth z přímého kopu. První poločas nebyl podle mých představ, ale za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili.“   


TJ Jiskra Třeboň – TJ Spartak Trhové Sviny 3:1 (1:0)

Góly: 19. Vrána, 50. Průcha, 52. Matoušek – 90. (+2) Fatura. Rozhodčí: Kaštánek – Frček, Jeřábek. Bez karet. Diváků: 190.

Třeboň: Kopecký - Tůma, Zavadil (72. Schneider), Pánek, Vrána - Kubata, Bicenc (72. Vranovský, 78. Divoký), Hromádka, Matoušek - Radosta, Průcha (89. Meškan). Trenér Bicenc.

T. Sviny: K. Brůha – Tůma (73. V. Hruška), O. Hruška, Šafránek, Kodras - Kolář (46. F. Pavel), Borek, Horelica, Tomek - Zítek (73. Fatura), L. Gažák. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: celý tým - Tomek, Kodras.

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V začátku utkání měl soupeř obrovskou šanci, ale Kopecký gólu zabránil. Vytvořili jsme si několik gólových šancí, ale neproměnili je. V 19. minutě jsme si pomohli rohovým kopem, kdy si odražený míč našel Vrána a otevřel skóre na 1:0. Dobývali jsme obranu Trhových Svinů, ale do poločasu se nám další branka vstřelit nepodařila. Ve druhém poločase jsme dali, vždy po pěkné kombinaci, rychlé dva góly Průchou a Matouškem. V 52. minutě bylo po zápase. Jsem rád, že jsme tyto góly dali tak brzy po poločase a mohli pošetřit síly na středeční utkání s Hlubokou. Hru jsme měli pod kontrolou. V nastavení jsme dostali gól z protiútoku a zápas byl poté ukončen. Chválím celý tým.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „První poločas jsme proti mladému a běhavému týmu odehráli takticky dobře, až na jednu chybu po standardní situaci v 19. minutě, z níž jsme inkasovali. Ve druhém poločase jsme chtěli víc útočit, ale bohužel srazily nás dvě chyby hned v úvodu, a prakticky bylo po zápase. Ještě jsme se snažili snížit, což se nám ale povedlo až v 92. minutě Faturou. Třeboň potvrdila roli favorita tohoto utkání a zaslouženě vyhrála.“


FK Sokol Třebětice – FC AL-KO Semice 2:3 (2:1)

Góly: 21. F. Nehyba, 45. (+4) Habr – 37. P. Keclík, 74. J. Keclík, 88. Veleman. Rozhodčí: Mrosko – Leiš, Nedvěd. ŽK: 1:2 (V. Švarc – Buchtele, Valach). Diváků: 170.

Třebětice: Novák - Trávníček, Habr, Gall (42. Tříletý) - V. Švarc, M. Kelbler, R. Nehyba, P. Švarc - F. Nehyba, Cech (30. Solař). Trenér M. Černoch.

Semice: Dvořáček - Sádlo, Listopad, Holub (13. Buchtele), Hrdlička – Micka (68. P. Valach), J. Keclík, Blažek, Šourek (70. M. Valach) – Hrala (46. Veleman), P. Keclík. Trenér Nousek.

Nejlepší hráči: nikdo – Blažek, J. Keclík.

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Řekl bych, že během zápasu jsme byli o něco více na míči než soupeř, nicméně souhra a koncovka trpěly nekvalitou. Naopak kvalitu měl soupeř, a tak si zaslouženě odvezl tři body. Po zápase jsem hráčům poděkoval za krásné skoro tři roky a své působení v Třeběticích jsem ukončil. Mužstvo potřebuje nový impuls, aby začalo konečně bodovat. Až na včerejší zápas a utkání s Třeboní jsme nehráli vůbec špatně, bohužel získali jsme jen bod, a to je málo. Věřím, že kluci začnou bodovat už v následujícím kole. Moc jim to přeji a držím palce.“

Marcel Nousek (trenér Semic): „Důležitá výhra v Třeběticích nás hodně potěšila. Rozhodně to bylo těžké utkání před pěknou diváckou kulisou. V prvním poločase bylo na obou stranách dost šancí, ale naše nepřesnost v zakončení byla až hrozivá. Proto jsme šli do kabin za stavu 2:1. Do druhé půle jsme věřili, že bychom mohli trochu zatlačit a vstřelit nějaký gól. To se nám povedlo a ve druhé polovině jsme domácí o něco přehrávali. Naštěstí se nám povedlo po vyrovnání ještě před koncem dát vítěznou branku. Musím kluky pochválit, protože nic nevypustili a hrálo se do úplného konce. Škoda jen několika zranění a budeme doufat, že se brzy dáme dohromady.“

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Miroslav Jánský
 


 
Reklama