Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na valné hromadě KFS promluvili hejtman Kuba či předseda českého fotbalu Fousek

 
pátek, 23. února 2024, 12:51

České Budějovice – Po valných hromadách na okresech proběhla ve čtvrtek odpoledne v Clarion Congress hotelu nevolební řádná valná hromada Jihočeského krajského fotbalového svazu. Nemohlo u toho chybět ani vedení FAČR.

V poklidné a přátelské atmosféře se za premiérové účasti všech klubů startujících v krajských soutěžích hodnotil uplynulý rok. Jako první se slova ujal předseda KFS Tomáš Pintér. „Vždycky může být lepší, ale myslím si, že byl přínosný. Když ho zhodnotím z pohledu členské základny, tak počet hráčů nám za poslední dva roky roste. Mezi roky 2022 a 2023 narostl primárně u mládeže o necelá čtyři procenta a rok předtím dokonce o 8,7 procenta. To je pozitivní trend a vizitka dobré práce v klubech. Pokud jde o finance, rozpočet je vždy téměř vyrovnaný. Vloni byl v přebytku 446 tisíc korun se zdaněním. Tento přebytek využijeme na opravu kanceláří a samozřejmě na rozvoj fotbalu. Chtěli bychom víc pomoci okresům, protože okresní fotbalové svazy jsou výrazně podfinancované a mají málo peněz na svou činnost. Vloni jsme rozdělili do okresů 140 tisíc korun a tuto částku bychom letos rádi navýšili na 210 tisíc korun, pokud se bude dařit,“ shrnul rok 2023 pro Jihočeský fotbal Tomáš Pintér.

K plénu hovořili i předsedové jednotlivých komisí. Šéf rozhodčích a prvoligový sudí Jiří Pečenka mladší upozornil na potíže s obsazováním krajských soutěží, a byť se daří nábory nových mladých adeptů, polovina jich zakrátko skončí. Předseda disciplinárky Marek Černoch kvůli narůstajícímu počtu případů apeloval na zástupce klubů, aby se hráči a realizační týmy chovali k rozhodčím slušně a s respektem.

Pozvání přijali jihočeský hejtman Martin Kuba, předseda FAČR Petr Fousek a nový generální sekretář Martin Procházka či předseda jihočeské organizace ČUS a tradiční host JUDr. František Vavroch.

„Jsem rád, že za námi dorazili tak vážení hosté. Každý z nich měl kratší proslov k delegátům a ti pak měli možnost pokládat jim dotazy. Já osobně bych se ptal asi víc, ale nějaké dotazy padly a všechny byly zodpovězeny. Zprávy jednotlivých komisí byly odsouhlaseny jednomyslně. Sám jsem byl zvědavý, kolik delegátů za komoru klubů přijede, protože to byla první Valná hromada, na kterou mohli přijet opravdu všichni delegáti. Vloni jsme měnili stanovy a všechny kluby, které hrají krajské soutěže, se mohly zúčastnit. Z devadesáti jich přijelo sedmdesát, takže jsem spokojený. Za okresy se z pětatřiceti delegátů zúčastnilo třicet. Na to, že nešlo o volební valnou hromadu, účast byla pěkná,“ potěšil předsedu krajského fotbalu jak zájem klubů, tak i samotný průběh.

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Michal Průcha
 


 
Reklama