Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výsledky víkendových přípravných zápasů

 
pondělí, 19. února 2024, 19:09

Jihočeský kraj – Do zápasové přípravy už naskočily všechny celky z krajského přeboru. Krumlovský brankář Oliver Polanský si říká o místo v útoku divizního Č. Krumlova. Proti dorostu Dynama U17 vsítil dva góly a především ten dosažený nůžkami zasloužil uznání. Třemi zásahy se o víkendu blýskli osecký Jakub Říský a Filip Navrátil z Roudného.

Protivín vyrazil za prvním utkáním v zimě na umělku do Sušice a zásluhou vydařené první půle zdolal Nýrsko. „První poločas jsme odehráli velice dobře, výsledkem bylo poločasové vedení 5:0. Ve druhém poločase už jsem tak spokojený nebyl. Za jasného stavu jsme ztratili energii a zápal do hry a hostům se podařilo v poslední minutě snížit na 5:1. Kaňkou zápasu je, že se nám zranili tři hráči,“ řekl Jihočeskému fotbalu Miroslav Říha, trenér Protivína.

V kraji druhý Olešník přehrál na Složišti Zlatou Korunu. Nováček A třídy utržil pět gólů. Olešnický trenér Roman Chlumecký byl s výkonem týmu spokojený. „Pro nás dobrá příprava. Pár taktických prvků musíme ještě doladit, ale hra byla slušná,“ uvedl kouč Olešníka.

Hluboká si do třetice pozvala divizního soupeře, opět ale lepila sestavu a Soběslavi, která je pod zámkem na soustředění, podlehla 1:3. Zranění trápí Roudné. V nedělním podvečeru proti Čtyřem Dvorům (7:3) se zranil kapitán Pavel Cepák a na marodce mají malšané už půltucet hráčů. V úvodních zápasech vyšly střelecky naprázdno Dražice a Mirovice. T. Sviny ztratily poločasový náskok s rakouským Heidenreichsteinem.

Na góly nejbohatší bylo střetnutí na milevské umělce. Vzduchotechnici po nerozhodném prvním dějství přehráli Pelhřimov a zvítězili vysoko 7:4. Zajímavý průběh měl historicky první souboj Jankova s Jistebnicí. Dvougólový náskok dával zapravdu papírovým předpokladům, ale po hodině hry začali úřadovat Stoszek a spol. a hořící obranu pokořili čtyřikrát.

Týnští podlehli v Písku místnímu dorostu U19 1:3. Čestný úspěch Olympie zaznamenal Mezera. „Odehráli jsme slušný zápas s kvalitním soupeřem, měli jsme několik neproměněných šancí, ale jsme málo efektivní. Góly, které jsme dostali, jsme měli vyřešit. Zase mi tento zápas spoustu ukázal, protože jsme protočili 18 lidí. Budeme pokračovat a zlepšovat se,“ věří nový trenér Roman Hřib.

Divizní Č. Krumlov sice ztratil v závěru náskok 4:2 s dorosteneckou sedmnáctkou Dynama, na druhou stranu možná našel střelce na jarní boje o udržení. Brankář Oliver Polanský to v útoku zkusil nejprve za B-tým a čtyřmi góly si řekl o nominaci do „áčka“. Kanonýrské vlohy potvrdil i pro něho na dobře známém Složišti. „Byli jsme úplně v šoku z toho, co Oliver na hřišti předváděl, první gól dal nůžkami. Patřil mezi nejlepší hráče na hřišti,“ prozradil nám kouč Slavoje Zdeněk Šváb.

Turnaj v Kamenici nad Lipou se stal kořistí táborského béčka, které si putovní pohár odvezlo potřetí za sebou (předtím jako Sokol Lom). Svěřenci Lukáše Zemana porazili v předpokládaném finále (hrálo se 2 x 30 minut) rivala FC Písek 3:1, když už v 9. minutě jim zajistil vedení 2:0 pendl Dordić. Exligista Nešický přidal po obrátce pojistku, Písečtí bez šesti marodů korigovali benjamínkem Baďurou. „Doufáme, že se brzy všichni uzdraví a na generálku s Táborskem nás bude víc. Bohužel se nám ale na turnaji v Kamenici zranil dorostenec Daniel Kohout, tak uvidíme, jak na tom bude,“ povzdechl si asistent trenéra Písku Rostislav Baďura.


Nahlášené víkendové výsledky

SK Chlumec – SK Mirovice 4:0 (2:0)

UMT Dobříš.

TJ Osek – Sokol Lhota 3:3 (1:1)

Góly: 43., 47. (pen.) a 55. Jakub Říský. UMT Blatná.

FC ZVVZ Milevsko – FK Maraton Pelhřimov 7:4 (3:3)

Góly: J. Hadáček 2, Imbr, F. Hadáček, Petřík, Souček, Martin Hejl. UMT Milevsko.

FC Přeštice - SK Otava Katovice 5:1 (1:1)

Gól: Požárek. UMT Přeštice.

SK Dynamo ČB U17 – FK Slavoj Č. Krumlov 5:4 (2:2)

Góly za hosty O. Polanský 2, J. Matuška, Kordík. UMT Složiště.

TJ Jiskra Třeboň – Rapid Plzeň 1:1 (0:0)

Góly: Bouška - Ježek. UMT Písek.

FK Junior Strakonice – FK Nepomuk 4:1 (1:1)

Góly Junioru: Janoch, Míčka, Zronek, Bílý. UMT Strakonice.

FC Písek U19 - FK Olympie Týn n. Vlt. 3:1 (2:0)

Góly: Sedláček, Mařík, Dufek – Mezera. UMT Písek.

TJ Dražice - FK Dobroměřice 0:3 (0:0)

UMT Milevsko.

FK Spartak Soběslav – TJ Hluboká n. Vlt. 3:1 (1:0)

Góly: 2. Vaněk, 46. Pavlík, 49. Coufal - 67. Píša. UMT Hluboká.

FC AL-KO Semice – Sokol Bernartice 1:0 (0:0)

Gól: Pavel Keclík. UMT Písek.

Spartak T. Sviny – FC Heidenreichstein 4:4 (3:1)

Góly Spartaku: L. Gažák, J. Macák, Horelica, Zítek. UMT Hluboká.   

SK Rudolfov – TJ Spartak Kaplice 3:4 (2:3)

Góly: Boček 2, Keřka – Vaniš, Divoký, Nowak, M. Pulec. UMT Složiště.

SK Jankov – 1. FC Jistebnice 2:4 (2:0)

Góly Jankova: Hanzlík, Votava. UMT Hluboká.

FK Olešník – SK Zlatá Koruna 5:0 (2:0)

Góly: Vojta 2, Řepa 2, Toth. UMT Složiště.

FK Protivín – FK Okula Nýrsko 5:1 (5:0)

Góly: Petr 2, Říha, Zeman, D. Bečvář. UMT Sušice.

Malše Roudné – SK Čtyři Dvory 7:3 (2:1)

Góly Malše: Navrátil 3, Vávra, Vlk, Goretki, Michálek. UMT Složiště.

O pohár starosty města Kamenice nad Lipou

I. semifinále:

FC Písek – FK Jindřichův Hradec 1910 2:0 (1:0)

Góly: 27. Belej, 59. Dohnal.

II. semifinále:

FC Silon Táborsko B – Slovan Kamenice na Lipou 4:0 (2:0)

Góly: Koulousis 2, Dordić, Bláha.

O 3. místo:

FK Jindřichův Hradec 1910 – Slovan Kamenice na Lipou 5:0 (3:0)

Góly: Votava 2, Didek 2, Waník.


Finále

FC Písek – FC Silon Táborsko B 1:3 (0:2)

Góly: 46. Baďura ml. – 2. a 9. Dordić, 43. Nešický.

Písek: Lukeš – Novák, Bartizal, Kašpar – Vokurka, Maroušek, Baďura, Dohnal, Štěch – Bicenc, Kohout. Střídali Pech, Voráček, Souhrada.

Táborsko B: Mrzena – Varačka, Brabec, Kopřiva, Vysušil – Novák, Bláha, Schramhauser, Nešický, Dordić – Koulousias. Střídali Sojka, Plucar, Alozie, Praveček, Škrleta, Špaček.

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza, Lenka Průchová, Libor Granec
 


 
Reklama