Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sestavy, fakta, nejlepší hráči a hodnocení trenérů z 11. kola krajského přeboru

 
úterý, 17. října 2023, 22:35

Jihočeský kraj – Parádní atmosféra, skvělá kulisa, kvalitní výkony na hřišti, to vše provázelo derby pod umělým osvětlením mezi lídrem Hlubokou a Roudným, v němž se zrodil jen jediný gól. Olešník pokračoval ve vítězné sérii na Rudolfově a poskočil v tabulce na třetí příčku místo malšanů. Rozhodčí udělili hráčům na střídačce dvě červené karty. Divoký začátek nabídl záchranářský duel Strakonic s Týnem. Po úvodní čtvrthodině padly Na Křemelce čtyři góly.

Výsledky 11. kola krajského přeboru


TJ Hluboká nad Vltavou - Malše Roudné 1:0 (1:0)

Gól: 16. Pecka. Rozhodčí: Němec - Dunovský, Pravda. ŽK: 3:2 (Rubick, Tauber, Pecka - P. Cepák, Míka), Diváků: 500.

Hluboká: Pavelec - Krejčí, Antoš, Kössl, Kolafa (76. Sypal) - Hrachovec, Rubick, Škoda, Pecka, K. Kadlec - Tauber (90. Pilný). Trenér R. Otepka.

Roudné: Havlíček – Zíka (70. Benda), Malý, D. Cepák, Vogl – Navrátil (68. Goretki), P. Cepák, Wohlgemuth (58. Vlk), Šrámek – V. Kadlec, Míka. Trenér P. Cepák st.

Nejlepší hráči: celý tým, Hrachovec, Rubick - celý tým

Petr Kadlec (asistent trenéra Hluboké): „Do utkání lépe vstoupili hosté, když měli několik nebezpečných standardek. Vedení jsme se však ujali my, když se prosadil Pecka. Roudné oproti svým přechozím zápasům pozměnilo způsob hry, ale dokázali jsme vzadu udržet nulu. Oboustranně vyrovnané utkání, kde oba týmy hráli fyzicky velmi náročně, se muselo početné divácké návštěvě líbit. Za přístup k tomuto sledovanému zápasu je potřeba ocenit všechny jeho aktéry, včetně trojice rozhodčích.“

Pavel Cepák (trenér Roudného): „Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Měli jsme hru pod kontrolou a vytvořili si dvě slibné šance, které jsme neproměnili. Domácí z první vážnější příležitosti udeřili. Hra se pak přelévala ze strany na stranu. Druhý poločas už nebyl z naší strany tak kvalitní, domácí si vytvořili několik šancí, o ten gól byli šťastnější. Nám chyběla finální přihrávka. Jinak diváci museli být s výkonem obou týmů a předvedenou hrou spokojení. Derby mělo svou kvalitu. Domácím jsem k vítězství poblahopřál.“ 


SK Mirovice - SK Jankov 6:0 (4:0)

Góly: 16. a 55. M. Štochl, 7. F. Čadek, 40. Král, 45. J. Převrátil, 72. Mařík. Rozhodčí: Dunovský - Kaštánek, Hanzlíková. ŽK: 2:1 (Čadek, Král - Řezníček). Diváků: 100.

Mirovice: Čejdík - Huleš, Kocourek, J. Štochl, Mařík - Král (55. Peterka), Janota (15. M. Štochl), Husar, J. Převrátil (55. Viták) - Císař, F. Čadek (74. Vondrák). Trenér M. Čadek.

Jankov: Skála - Bürger, Kočí, Votava (67. Hütter), Lovička - Vokurka, Řezníček (58. Kotnauer), Hanzlík, Sklář - Borovka, Hájek. Trenér Táborský.

Nejlepší hráči: F. Čadek, Husar - nikdo

Michal Čadek (trenér Mirovic): „Navázali jsme na druhý poločas z minulého zápasu a na týmu bylo celý týden vidět, že už chce konečně uspět. Při vší úctě k soupeři musím konstatovat, že lepší časy už u nich byly. Jsem rád za výsledek a výkon, za diváky, co nad námi nezlomili hůl, ale pořád nám ještě nějaký ten bod ke spokojenosti chybí. Pokud však budeme takto pokračovat, nemám strach, že by se naše bodová sbírka nerozšířila.“

Ladislav Táborský (trenér Jankova): „Mirovice byly lepší po všech stránkách a zaslouženě vyhrály. Náš výkon byl hodně špatný. Zase jsme lepili sestavu, jak se dalo, zatím ani jednou jsem neměl k dispozici kompletní sestavu. Pořád někdo chybí a na hřišti to pak je patřičně znát.“


FC AL-KO Semice - Spartak Trhové Sviny 1:1 (1:0)

Góly: 6. P. Keclík – 77. Gažák. Rozhodčí: Vican - Boček, Frček. ŽK: 3:0 (Pohnán 2, Dvořáček). ČK: 1:0 (79. Pohnán – na střídačce). Diváků: 48. Hráno v Protivíně.

Semice: Dvořáček - Kačírek, Sádlo (63. Pšenička), M. Valach (44. Veleman), Zborník – Pohnán (74. Linhart), J. Keclík, Hrala (69. P. Valach), Hrdlička - P. Keclík, Císařovský (69. Buchtele). Trenér Nousek.

T. Sviny: K. Brůha - D. Kodras, L. Macák, M. Kodras - Tomek, Valut (69. Valut), J. Macák (46. Šafránek), Chromčák, D. Brůha - Gažák, Hruška. Trenér Písko.

Nejlepší hráči: nikdo - nikdo

Marcel Nousek (trenér Semic): „Šli jsme do zápasu s tím, že bychom konečně chtěli nějaké body urvat, nakonec je z toho jeden bod. Myslím určitě zasloužený. Mohli jsme i prohrát, ale pomalu se odrážíme. Řekl bych, že první poločas byl od nás docela dobrý, ale pak jsme odstoupili od toho, co jsme chtěli hrát - kombinační hru. Trhovky nás překvapovaly dlouhými balóny za obranu, my jsme to nedokázali několikrát pohlídat. Je štěstí, že proměnili pouze jednu takovouto šanci. Zápas byl velmi bojovný, ke konci nám docházely síly, spíše jsme se zbavovali míče a nechtěli jsme hrát. Nakonec je to další bod do tabulky. Škoda, že nebyly tři.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Co k zápasu říct... Měli jsme tolik šancí, jako ne za poslední tři zápasy. Bohužel střelecky jsme selhali a to jsme neproměnili i penaltu. Každý zápas se dopustíme hrubých žákovských chyb, za které pak platíme. První půli jsme měli v 5. minutě stoprocentní tutovku a hned z brejku jsme dostali gól. Máme dost zkušených kluků v týmu, aby takový zápas rozhodli, ale bohužel momentálně hledáme formu jako celý tým. Druhý poločas byl herně z naší strany určitě lepší, ale co jsme dokázali nedat, je žalostné. A tak jsme se zmohli jen o vyrovnání a ze Semic jsme jeli se ztrátou dvou bodů.“


TJ Osek - FC ZVVZ Milevsko 2:4 (2:2)

Góly: 31. Carda, 44. Hoch – 81. a 85. Souček, 26. Kortan, 36. F. Hadáček. Rozhodčí: Pečenka - Dimitrov, Leiš. ŽK: 3:2 (Hoch, Říský, Matěj Čapek – F. Hadáček, Kotrba). Diváků: 75.

Osek: Pokorný – Matěj Čapek, Carda, D. Říský, Martin Čapek – Brabec, Hoch, J. Říský, Zhyhora – Černý (65. Zelenka), Hosnedl. Trenér Dejmal.

Milevsko: Michal Hejl – F. Hadáček (87. Kutil), Vakoč, Pich, Kotrba – Volf, Bártík (46. Süsmelich) – Kálal (69. Přibyl), Kortan, Souček (89. Baštýř) – J. Hadáček (92. Š. Peterka). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: nikdo - Souček (2+0), Kortan (1+2), Volf (0+2), F. Hadáček (1+0)

Jindřich Dejmal (trenér Oseka): „K utkání jsme nastoupili bez dvou hráčů základní sestavy, což bylo na našem výkonu především v defenzivní činnosti znát. Hlavně proti nám nastoupil soupeř složený převážně z mladých hráčů, kteří byli po celých 90 minut v neustálém pohybu. Dle mého soudu patří vedle Hluboké a Roudného k favoritům soutěže. Ve svém středu mají několik jednotlivců, kteří by mohli hrát vyšší soutěž jak po stránce technické, tak po stránce pohybové. Pokud toto mužstvo zůstane spolu, má Milevsko zaděláno na dobrou budoucnost. V minulosti bylo stálým účastníkem divizní soutěže a jako hráč jsem proti Milevsku několikráte nastoupil. Mám tam i dobrého kamaráda, výborného brankáře Jirku Jordána, společně jsme hráli ČNFL v Dynamu ČB. Ještě bych dodal, že i přes porážku jsme měli velkou šanci nějaký bod uhrát nebýt zbytečných až dětských taktických chyb. Ještě v 80. minutě za stavu 2:2, kdy právě na tento výsledek upravil nádherně provedeným trestňákem Hoch, jsem pevně věřil, že kýžený bod získáme. Znovu se ale potvrdilo pravidlo, že utkání končí až s posledním hvizdem rozhodčího.“

Tomáš Smrčina (trenér Milevska): „V týdnu jsme se s kluky z realizáku věnovali předchozím zápasům Oseka a myslím, že jsme se na něj díky tomu dobře připravili. Věděli jsme, z čeho hrozí a jak přechází po zisku míče do rychlých brejků. Musím pochválit hráče v obraně, jak chytali akce hned v zárodku. Celkově jsme podali jeden z nejlepších výkonů v sezoně a domácí Osek jsme kombinačně přehrávali celý zápas. Dvakrát jsme vedli, ale soupeř vždycky srovnal po nějaké ojedinělé akci nebo standardce. To je, bohužel, trochu naše klasika. Ještě pár minut před koncem tedy platil vyrovnaný stav a musím se přiznat, že když jsem viděl ten zápas, říkal jsem si, že remíza by pro nás byla málo, zasloužili jsme si vyhrát. Nakonec se nám to povedlo, když v závěru Ondra Souček dvakrát na konci akce zachoval chladnou hlavu a zkušeně proměnil. Jsme za něho rádi. Za to, co kluci předvedli, je musíme pochválit. Zase se ukázalo, že máme sílu hrát do poslední minuty a soupeře v závěru přetlačíme. Udělali jsme nějaké vynucené změny v sestavě, ale výkonově nám to sedlo.“


TJ Jiskra Třeboň - TJ Dražice 3:1 (2:1)

Góly: 33. Tůma, 44. (pen.) Hromádka, 90. (+3) Pánek – 7. Běhoun. ČK: 0:1 (88. Hořejší – na střídačce). Rozhodčí: Novotný - Vican, Šťastný. ŽK: 2:2 (Zavadil, Kubata - Veselý, Mareš). Diváků: 220.

Třeboň: Kopecký - Tůma, Širhal, Zavadil (86. Vrána), Pánek - Kubata, Hromádka, Bicenc ml. (46. Radosta), Matoušek - Činčura (60. Schneider), Průcha. Trenér Bicenc st.

Dražice: Počinek – Sváček, Veselý, D. Štecher, Turek - Studenovský, J. Štecher, Bareš, Jak. Stuchlík - Mareš, Běhoun (64. Hornát). Trenér Jaroš.

Nejlepší hráči: celý tým - celý tým

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase padly tři góly. Nejdříve z nákopu propadlý míč a střelou zpoza vápna otevřel skóre Běhoun. Ve 33. minutě vstřelil vyrovnávací branku Tůma z přímého kopu. Ve 44. minutě byl faulován Průcha ve vápně a nařízenou penaltu proměnil Hromádka. Otočili jsme výsledek a do šaten jsme šli za stavu 2:1. Bohužel jsme neproměnili několik šancí a tak ve druhém poločase to bylo stále otevřené. Třetí branku přidal až v nastavení Pánek na 3:1. Zápas jsme vyhráli. V prvním poločase jsme soupeře herně přehráli, ale ve druhém poločase jsme se tolik do zakončení nedostávali, soupeř kvalitně bránil.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí Dražic): „S týmem z čela tabulky jsme odehráli solidní zápas a hlavně se nám povedlo vstřelit brzo první gól Běhounem, na který dokázali domácí reagovat až ve druhé polovině první časti. Je fakt, že měli míč více na svých kopačkách, ale dokázali skórovat až ze dvou přísně nařízených standardních situací. V druhé části se na obou stranách střídaly zajímavé situace v pokutových územích, ale nám bohužel už nebylo souzeno skórovat. V samotném závěru už jsme vše vrhli do útoku a domácím se v nastavení podařilo vstřelit třetí gól.“


SK Rudolfov - FK Olešník 2:5 (1:1)

Góly: 27. Vejvar, 90. Fischer – 47. a 85. Lafata, 23. Szó, 73. Vojta, 79. Toth. Rozhodčí: Dimitrov - Leiš, Pečenka. ŽK: 3:0 (Šindelář, Novotný, Pouzar). Diváků: 120.

Rudolfov: Keřka - Dvořák (83. Hajný II), Novotný, Hajný I - Bláha (77. Dubský), Šindelář, Pouzar (74. Boček), Peiger, Vejvar - Fischer, Tlamsa. Trenér Nárovec.

Olešník: Cihla - Turek, Nohava, Kalášek, Pavlík (68. Vrážek) - Toth (85. J. Píša), Heller (71. Knietel st.), Szó (80. Knietel ml.), Miklík (85. A. Píša) - Vojta, Lafata. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Fischer - celý tým

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „První půle byla vyrovnaná. Olešník se dostal do vedení krásnou střelou z přímého kopu, nám se povedlo o pár minut později po velmi dobře sehrané kombinaci vyrovnat. V první minutě druhého poločasu dostaneme gól na 1:2, pak nám rozhodčí pro mě nepochopitelně upře možnost vyrovnat. V 73. minutě soupeř zvýšil své vedení a od té doby už prakticky bylo na hřišti jenom jedno mužstvo. Olešník prokázal svou kvalitu a současnou herní pohodu a zaslouženě si odvezl tři body.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Na Rudolfově je to vždycky díky menšímu hřišti bojovné, soubojové utkání. Věděli jsme, jak domácí chtějí hrát, proto jsme se na to v týdnu připravovali. Šli jsme zaslouženě do vedení, ale pak jsme přenechali iniciativu Rudolfovu a vyrovnal. V kabině jsme si k tomu něco málo řekli a věděli jsme, že to bude o tom, kdo vstřelí druhou branku. To se nám povedlo, ale měli jsme i štěstí, protože domácí tam nějaké šance také měli. Dle mého rozhodl třetí gól, pak už jsme si zápas pohlídali a přidali další. Škoda zbytečně obdržené branky v poslední minutě. Doufám, že zranění Hellera nebude vážnějšího rázu.“


FK Sokol Třebětice - FK Protivín 2:2 (1:2)

Góly: 17. Cech, 80. R. Nehyba - 8. Petr, 29. Hrachovec. Rozhodčí: Krčín - Nedvěd, Kollmann. ŽK: 2:4 (R. Nehyba, Tříletý - Váverka, Kulík, Říha, Hrachovec). ČK: 1:0 (83. Chvátal). Diváků: 250.

Třebětice: Pokorný - Novák (62. Gall), Trávníček, Habr, Tříletý - V. Švarc (87. Solař), F. Nehyba, R. Nehyba, Chvátal - M. Kelbler (37. D. Kelbler), Cech. Trenér M. Černoch.

Protivín: Váverka - J. Pícha, Kulík, Z. Vorel (26. Kozák), Daniel Bečvář - Leroy Abawata (75. Hodinka) - Hrachovec (89. Sháněl), Petr, Říha, Zeman - J. Vorel. Trenér Říha.

Nejlepší hráči: R. Nehyba, V. Švarc - celý tým

Marek Černoch (trenér Třebětic): „Nástup do utkání nám nevyšel podle našich představ. Byli to právě hosté, kteří byli v prvním dějství lepším týmem, lépe se pohybovali, kombinovali a poločas vyhráli o jednu branku, i když šancí měli více. Nám naopak patřil druhý poločas. Sice jsme nehráli úplně přesně to, co jsme chtěli, bylo však vidět, že s výsledkem proti kvalitnímu soupeři chceme vehementně něco udělat. Rozdíl v našem výkonu oproti první půlce byl markantní. Zasloužený a spravedlivý bod nám zajistil krásným gólem kapitán Roman Nehyba. Deset minut před koncem jsme šli do deseti, nicméně na naší aktivitě to znát nebylo. Bod bereme.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Odehráli jsme výborný první poločas, dali dvě branky, dvakrát trefili brankovou konstrukci a zahodili dvě gólové šance. Domácí korigovali po rohovém kopu a také oni měli dvě příležitosti. Bohužel se nám v první půli zranil Zbyňa Vorel, což určitě ovlivnilo druhý poločas. Již se nehrál tak ofenzivní fotbal, přesto jsme měli několik situací k navýšení vedení, které jsme ale nevyřešili dobře a za to jsme byli potrestáni krásnou vyrovnávací brankou domácích deset minut před koncem z trestného kopu. S remízou asi byli spokojenější domácí, ale my jsme se o vítězství připravili sami. Nemohu nezmínit diváckou kulisu a celkově přátelskou atmosféru během zápasu i po něm. Na zpáteční cestě jsme si zabékali, něco popili a celkově si to užili, takže k maximální spokojenosti nám chyběli pouze body. Ty doufám získáme v následujícím utkání s Hlubokou.“


FK Junior Strakonice - FK Olympie Týn n/Vlt. 3:2 (3:2)

Góly: 2. a 16. Legdan, 11. (pen.) Krejčí - 12. Račák, 31. Dobal. Rozhodčí: Smola - Kaštánek, Němec. ŽK: 3:3 (Váchal, Máška, Krejčí - Milan Kubík, Podhradský, Maxa). Diváků: 120.                                       

Strakonice: Kozlík - Máška, Legdan, Smola, Prajzler – Kubeš (66. Štöger), Pomej (90. Fajtl), Zahrádka, Bílý - Váchal (83. Čibera) - Krejčí (90. Linhart). Trenér Šroub.

Týn: Milan Kubík - Stoklasa, Brom, Maxa, Meidl - Račák, Dobal, Hudeček (66. Ullrich), Podhradský – Gutwirth, Gondek (57. Mezera). Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Legdan, Zahrádka - nikdo

Přemysl Šroub (trenér Strakonic): „Pro nás to byl zápas o šest bodů a jsem rád, že jsme ho zvládli. Na Týn jsme vletěli a v desáté minute jsme vedli 2:0. Trefil se po standardce Legdan a po faulu na Bílého z penalty Krejčí. Bohužel z protiútoku se hosté krásné trefili do šibenice. Za nás se ještě trefil Legdan, hosté znovu korigovali a tak bláznivý poločas skončil 3:2. O přestávce jsme si řekli pár vět a druha půle už byla v defenzivě v pořádku. Bránili jsme v bloku a vyráželi k brejkům. Týn byl opticky více na balonu, ale šance jsme měli hlavně my. Nastřelili jsme tyčku a ještě byli dvakrát sami před gólmanem. Škoda, že jsme to neproměnili a nedohráli závěr více v klidu. Každopádně důležité body zůstaly u nás a za to chci hráčům poděkovat.“

Václav Mareš (trenér Týna): „Nezachytili jsme vůbec začátek zápasu, a jak se ukázalo, to bylo rozhodující. Hráče jsem na to upozorňoval, ale přesto jsme v patnácté minutě prohrávali 1:3. Sice jsme dali kontaktní branku, ale vyrovnat se nám už nepodařilo. Myslím si, že jsme herně nebyli horším týmem, ale výsledkově se nám nedaří. V tabulce jsme tam, kde jsme určitě nechtěli být.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Lenka Průchová, Ján Honza, Eva Štěpánová
 


 
Reklama