Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Osek po dvou rozích zmírnil porážku v Roudném, Rudolfov trestal chyby Protivína. Lafatův hattrick Strakonicím

 
neděle, 24. září 2023, 11:42

Jihočeský kraj – Další smolný zápas sehrály poslední Dražice s Milevskem. Před vlastními fanoušky doposud neskórovaly a stále okupují bez jediného bodu chvost tabulky. Utkání rozhodla proměněná Volfova penalta tři minuty před koncem. Na čele opět nezaváhala Hluboká. V T. Svinech sice rychle prohrávala, ale pak zaslouženě zvrátila výsledek. Druhé Roudné vedlo nad Osekem již 5:1, hosté dvakrát snížili stoperem Cardou. Semice v protivínském azylu získaly v okresním derby první bod po remíze s Mirovicemi 2:2. Na čtvrteční státní svátek je na pořadu dohrávané 1. kolo.

Malše (bez Míky, Malého a Vogla) porazila Osek 5:3, ale vítězství zkalily zbytečně inkasované góly ze standardek. Cepákovi svěřenci v prvním poločase naprosto dominovali, do šaten se šlo za stavu 4:1, ale po přestávce a páté trefě jejich aktivita opadla a hosté se dvakrát prosadili po rozích Cardou. „První poločas jsme zahráli výborně, po pátém gólu jsme nedůsledností v obraně nechali hosty dvakrát korigovat. Naštěstí to naší výhru neovlivnilo, ale zbytečně jsme si to zkomplikovali,“ uvedl roudenský trenér Pavel Cepák. „V první půli jsme propadli hlavně po taktické stránce. Mužstvo ale nesložilo zbraně a bylo domácím ve druhém poločase více než vyrovnaným soupeřem,“ těšilo Jindřicha Dejmala, že hosté odvrátili hrozící debakl a odjeli s přijatelnou porážkou.

Protivín utržil doma krutou porážku, za Rudolfov stříleli po dvou gólech matadoři Radim Pouzar (40) a Martin Fischer (37). Domácím se tentokrát nepodařilo vůbec nic. Jejich hra byla špatná, pomalá, kostrbatá, se spoustou nepřesných přihrávek a pomalých nepohotových zakončení, které obrana hostí dokázala vždy zblokovat. Zkušení hosté byli lepší, jejich hra, založená na dobrém obranném bloku a jednoduchých rychlých protiútocích slavila úspěch, protože záložní řada Protivína kazila rozehrávku a obrana prohrála většinu důležitých osobních a běžeckých soubojů. Výkonu domácích se přiblížil hlavní rozhodčí Dimitrov, který hostům nejdříve věnoval trestný kop, ze kterého zvýšili na 0:2 a pak penaltu na 1:4 v době, kdy domácí snížili na 1:3 a zle soupeře svírali. Další tři branky už hostům velkoryse nabídli sami domácí hráči. Rudolfovský Vojtěch Vejvar skóroval do obou branek.

Olešník na své pažitu rychle prohrával po trefě strakonického Bílého a dlouho se nemohl proti zhuštěné obraně Junioru prosadit. „Půl hodiny to byl od nás solidní výkon. Pak přišla hrůzostrašná čtvrthodina, kdy jsme pětkrát inkasovali. Třikrát jsme nechali volného Lafatu,“ posteskl si trenér Strakonic Přemysl Šroub. Hlavní režisérem hry Olešníka byl Robert Szó, který byl u všeho důležitého. Po jeho centru srovnal hlavou Kalášek, pak proměnil penaltu za faul na Totha, Lafata dal během pěti minut hlavou tři góly a v poločase to bylo již 5:1. Po obrátce zahodil domácí Pavlík druhou penaltu a skóre se již nezměnilo. „Druhá půle se jen dohrávala a jsem rád, že už jsme neinkasovali,“ dodal Šroub.

Nováček Třebětice po třech výhrách v řadě zajížděl do Týna, ale od 36. minuty musel dohánět manko po trefě uzdraveného Gondeka. „Hráli jsme doma a chtěli jsme za každou cenu získat tři body, bohužel to nevyšlo, ale musím říci, že Třebětice mají kvalitu a nakonec můžeme být s bodem spokojeni,“ sdělil kouč Olympie Václav Mareš, který má na marodce čtyři hráče. Třebětice nasadily do hry čerstvou posilu, exdačického Jaroslava Cecha (38), který v 67. minutě dorazil zblízka odražený míč od tyče a zajistil remízu 1:1. „Viděli jsme zajímavý a vyrovnaný zápas, aktivita se střídala na obou stranách. Bohužel dali jsme dva góly, nebyly nám uznány, přesto jsme hráli dál svoji hru a nakonec jsme se dočkali spravedlivé remízy. Máme bod zvenku a pro tuto chvíli ho bereme,“ hodnotil po závěrečném hvizdu třebětický lodivod Marek Černoch.

Poslední Dražice sice posedmé za sebou pocítily hořkost porážky, avšak v domácím střetnutí proti Milevsku měly k bodům nejblíže. Vzduchotechniky několikrát podržel brankář Michal Hejl a uhájeným čistým kontem měl lví podíl na zisku tří bodů. „Byli jsme šťastnějším týmem,“ uznal kouč vítězů Tomáš Smrčina, jehož tým minulá tři kola nevyhrál. Rozhodnutí padlo na konci střetnutí. Nařízenou penaltu proměnil Matěj Volf. „Aktivita v závěru nám přinesla tři body díky tlaku do vápna a faulu od domácího hráče. Nicméně, co jsem viděl domácí zápasy Dražic, tak oni sice nemají body a nedávají góly, ale jejich hra a šance, co mají, kolikrát neodpovídají výsledku,“ všiml si Smrčina, že herně Dražice rozhodně nepropadají. Už ve čtvrtek si to v důležitém  střetnutí rozdají doma se Semicemi.

Hluboká přijela do T. Svinů prodloužit vítěznou sérii, ale již od 4. minuty prohrávala po gólu Lukáše Macáka, který z brejku překonal brankáře Pavelce. Lídr se snažil o vyrovnání, ale dlouho nemohl na dobře pracující obranu Spartaku vyzrát. Dokonale však potrestal individuální chyby domácích. Tauber nejprve srovnal a deset minut před pauzou strhl vedení na hostující stranu Kadlec. „Druhý poločas jsme chtěli hrát trpělivě a bez chyb, ale proti dobře hrající Hluboké jsme neměli šanci zápas otočit a inkasovali ještě dva góly,“ poznamenal svinenský trenér Martin Písko. Po změně stran svým šestým podzimním zásahem zvýšil Tauber a sedmou výhru korunoval navrátilec do sestavy Matěj Otepka. Svinenští prohráli počtvrté za sebou a během černé šňůry obdrželi 14 gólů.

Třetí Jiskra Třeboň v jankovské Precis aréně potvrdila svou kvalitu a zvítězila pošesté za sebou. Po většinu utkání byla lepším týmem a po zásluze zvítězila. Skóre otevřel v 31. minutě po rychlém brejku svých spoluhráčů Martin Průcha. Na dvoubrankový rozdíl navýšil vedení Třeboně střelou z nějakých pětatřiceti metrů obránce Pavel Tůma, který je ve formě a skóroval i ve třetím duelu v řadě. V domácí brance nastoupil po delším čase Jan Komárek. V utkání zaznamenal několik kvalitních zákroků, ovšem nakonec inkasoval ještě potřetí, když se technickou střelou v závěru prezentoval Jan Kubata. Dohrávku 1. kola sehraje Jankov v derby s Olešníkem už ve středu v 16.30 hod.

Modernizace semického areálu je v plném proudu, první utkání na náhradním hřišti v Protivíně odehrál FC AL-KO proti nováčkovi Mirovicím, s nímž se potkával předloni v I. A třídě. Obě utkání v ročníku 2021/22 vyhrály Semice (2:1, 3:1). Tentokrát se musely spokojit s remízou. Mirovičtí si totiž vypracovali několik šancí, především v první půli měli převahu, ale v koncovce pohořeli. Semické poslal do vedení kapitán Jakub Keclík, za chvilku potrestal špatný odkop Vondráška Matěj Štochl, jemuž stačilo trefit prázdnou branku. Po hodině poslal „domácí“ podruhé do vedení Pavel Keclík, ale Mirovice dokázaly znovu laciným gólem opět M. Štochlem vyrovnat. „Hráli jsme s plným nasazením a chtěli vyhrát. Výkonu si cením a své mužstvo chválím za celkový projev a vůli po vítězství,“ řekl semický trenér Jaroslav Vondrášek st. „Přes veškerou snahu jsme se v utkání nedostali do vedení a tak jsme body podle mého ztratili. Přes spoustu šanci jsme proměnili dvě, obě byly vlastně darované. Bod z venku je slušný, ale měli jsme navíc,“ podotkl mirovický trenér Michal Čadek.

Výsledky 8. (7.) kola krajského přeboru


Malše Roudné - TJ Osek 5:3 (4:1)

Góly: 12. a 54. Wohlgemuth, 9. Kadlec, 22. Navrátil, 27. Vlk - 65. a 73. Carda, 21. J. Říský.

FK Protivín - SK Rudolfov 1:5 (0:3)

Góly: 50. vlastní (Vejvar) - 17. a 41. Pouzar, 62. (pen.) a 82. Fischer, 8. Vejvar. ČK: 1:0 (82. David Bečvář).

TJ Spartak Trhové  Sviny -  TJ Hluboká nad Vltavou 1:4 (1:2)

Góly: 4. L. Macák - 28. a 56. Tauber, 35. Kadlec, 78. M. Otepka.

FK Olešník - FK Junior Strakonice 5:1 (5:1)

Góly: 38., 40. a 43. Lafata, 29. Kalášek, 32. Szó (pen.).

FK Olympie Týn n/Vlt. - FK Sokol Třebětice 1:1 (1:0)

Góly: 36. Gondek - 67. Cech.

TJ Dražice - FC ZVVZ Milevsko 0:1 (0:0)

Gól: 87. Volf (pen.).

SK Jankov - TJ Jiskra Třeboň 0:3 (0:1)

Góly: 11. Průcha, 55. Hromádka, 89. Kubata.

FC AL-KO Semice - SK Mirovice 2:2 (1:1)

Góly: 34. J. Keclík, 63. P. Keclík - 38. a 77. M. Štochl.

Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák, Lenka Průchová
 


 
Reklama