Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalové hřiště v Semicích projde výraznou proměnou

 
pátek, 15. září 2023, 15:52

Semice – Hřiště v Semicích, které jsou součástí Písku, se po půl století činnosti dočká zásadní rekonstrukce a modernizace. Uplynulý víkend se oba celky mužů rozloučily s domácím stánkem posledními zápasy. Na další dojde až v příští sezoně.

V pondělí 18. září 2023 vyjedou na trávník Semic těžké stroje a začnou s plánovanou rekonstrukcí fotbalového hřiště. „A-tým bude po dobu přestavby využívat hřiště v Protivíně, béčko v Šamonicích. V příští sezoně už budeme hrát zase doma,“ uvedl předseda FC AL-KO Semice Milan Smola.

Rekonstrukce zahrnuje několik klíčových aspektů, které přispějí k vylepšení kvality hřiště. Jedním z hlavních prvků je srovnání plochy. „Vyrovnání terénního sklonu je nezbytné. Výškový rozdíl na některých místech je přes 1,8 metru. Navíc je hřiště po celé délce zvlněné,“ upřesnil šéf semického klubu.

Modernizace fotbalového hřiště přinese výrazné zlepšení pro místní sportovce a oddíly, které na něm trénují. „Využívají jej i družstva FC Písek a TJ Hradiště,“ sdělil činovník Semic a bývalý trenér Filip Breibisch. „Hřiště máme v dlouhodobém pronájmu od města Písek na 25 let,“ doplnil.  

Příprava náročné rekonstrukce je jedna věc, druhou pak zajistit financování. Nejvýznamnější část ve výši 70 procent bude hrazena z dotace poskytnuté Národní sportovní agenturou (NSA). Město Písek přispělo FC AL-KO k již přidělené dotaci částkou 723 tisíc korun. „Městu Písek patří náš velký dík. Sami bychom finance na spoluúčast dali jen těžko dohromady,“ ocenil Breibisch přístup města, které před několika roky odkoupilo areál od soukromého vlastníka.   

Modernizace areálu FC AL-KO Semice zahrnuje instalaci zavlažovacího systému, svépomocí vybudování osvětlení tréninkového hřiště, nových parkovacích míst nebo na výměně střídaček na hřišti. „Už jsme tu rekonstrukci potřebovali jako sůl. Teď ještě zlepšit výsledky v krajském přeboru, abychom tu po modernizaci zase nehráli I. A třídu,“ mrzelo Breibische nulové konto semické party, která to společně táhne téměř jednu dekádu.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama