Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Jankov v dohrávce zdolal Dražice. Hosté trefovali jen brankovou konstrukci

 
čtvrtek, 14. září 2023, 22:42

Jankov – Napotřetí se dočkali. Fotbalisté Jankova porazili ve čtvrteční dohrávce 4. kola krajského přeboru poslední Dražice 2:0 a poprvé letos zvítězili v domácí Precis aréně. Dražice prohrály popáté za sebou, i když v utkání nebyly horším týmem.

Ačkoliv domácí nakonec vybojovali tři body, byli to hosté, kteří měli v prvním dějství mírně navrch a častěji ohrožovali soupeřovu branku. Studenovského gól neplatil pro hraní rukou. Agilní mladíček Fulei ve 22. minutě dokonce nastřelil tyč.

Jankov z první šance o dvě minuty později šel do vedení, když na povedenou ránu Pavla Hájka byl Počinek krátký. V závěru poločasu skóroval i Vokurka, ale radost mu zkazil zvednutý praporek asistenta rozhodčího.

V nervózní druhé polovině po některých podivných výrocích rozhodčího přibývaly žluté karty. V 70. minutě pojistil Jankov vedení. Hanzlík vyslal uličkou do úniku střídajícího Marka Kociana, ten obešel brankáře a svým premiérovým gólem zvýšil na 2:0.

Dražice dál bojovaly a snažily se o korekci. Deset minut do konce střílel v jasné pozici Turek jen do břevna Skálovy branky. V závěru hlavičkoval do břevna Mareš.

„My jsme na rozdíl od domácích skórovat nedokázali, proto odjíždíme s prázdnou. Naším hlavním problémem je koncovka,“ posteskl si kouč Dražic Jiří Jaroš. „V důležitém střetnutí jsme byli šťastnější, podařilo se nám vstřelit dva góly a vzadu udržet první nulu,“ shrnul domácí trenér Ladislav Táborský, jehož tým nasbíral už šest bodů. Videoreport z utkání přineseme v pátek.

SK Jankov – TJ Dražice 2:0 (1:0)

Góly: 24. Hájek, 72. Kocian. Rozhodčí: Vican ml. – Kollmann, Kříž ml. ŽK: 3:6 (Hanzlík, Točík, Bürger – Vl. Stuchlík 2 – vedoucí mužstva, Ursacher – zdravotník, Hornát, Veselý, Horka). ČK: 0:1 (75. Vl. Stuchlík). Diváků: 100.

Jankov: Skála – Beníšek, Jirkovský, Kočí, Borovka – Vokurka, Hanzlík, Hüttner (56. Kocian), Točík (90. Bürger), Lovička (77. Sklář) – Hájek (86. Hütter). Trenér Táborský.

Dražice: Počinek – Sváček, Veselý, Hornát (14. Turek), Páša – Studenovský, Svojše (55. Horka), J. Štecher, D. Štecher (82. Böhm), Fulei – Běhoun (55. Mareš). Trenér Jaroš.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Lenka Průchová
 


 
Reklama