Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

S takovým mužstvem je radost pracovat, pochvaluje si roudenský navrátilec Bernát

 
středa, 26. července 2023, 14:08

Roudné - Do nové sezóny vstoupí nováček z Roudného s novou trenérskou dvojicí. Stávajícímu hlavnímu kouči Pavlu Cepákovi bude na lavičce nově asistovat Ladislav Bernát. Ten po postupu Malše do krajského přeboru střídá Jana Rezka, který po loňské úspěšné sezóně skončil.

Bernát naposledy působil v Roudném v roli asistenta před necelými deseti roky, tehdy hrála Malše divizi a jako hlavní trenér ji vedl František Mertl. Předtím působil Ladislav Bernát v klubu jako sportovní manažer.

Na Doprastav stadiónu byl Bernát častým návštěvníkem mistrovských zápasů Malše Roudné, takže zdejší prostředí je mu důvěrně známé. „Za poslední dobu se tady nesmírně zkvalitnilo fotbalové zázemí i tréninkové podmínky. V Roudném se perfektně věnují mládeži od přípravek až po dorost, a v tom je podle mě zdejší klub nejlepší v okrese hned po Dynamu,“ míní Ladislav Bernát.

Tyto skutečnosti měly vliv na rozhodnutí zkušeného kouče znovu v klubu aktivně působit. „Cítím tady určitou perspektivu, protože se pracuje koncepčně. Mezitím jsem si odpočinul a navíc už jsem v důchodu, takže na fotbal budu mít zase víc času,“ těší se na novou výzvu Bernát.

Z mužstva má dobré pocity. „Je to mladý a perspektivní manšaft. Kluci chtějí hrát, mají motivaci a jsou dobře kondičně připraveni. Až zápasy ale ukáží, jak na tom jsme. Krajský přebor je zase o stupínek lepší soutěž, musíme být pokorní,“ říká nový Cepákův asistent.

Do kádru se vrací navrátilec z Rakouska Filip Navrátil, ze sousední Nové Vsi pak přichází roudenský odchovanec Zbyněk Holý. „V týmu je konkurence, na každý post máme dva hráče. Je zde spousta talentovaných mladíků a pokud bychom chtěli dál posilovat, mělo by jít o nějakého staršího kvalitního fotbalistu. Myslím však, že to není nutné, protože mladí kluci si zaslouží, aby dostali prostor,“ míní Ladislav Bernát.

Jaké jsou cíle Roudného v krajském přeboru, to je prý otázka spíše pro vedení klubu. Bernát by si ale přál, aby se Malše v nejvyšší krajské soutěži zabydlela a hrála důstojnou roli.

Ve středu 26. července čeká Roudenské na Složišti proti osmnáctce Dynama první herní prověrka v rámci letní přípravy. „Tento zápas mnohé ukáže. Nejdůležitější pro mě je, že kluci mají chuť, mají vysokou tréninkovou morálku a nemusíme je přemlouvat. S takovým mužstvem je pak radost pracovat,“ je na prahu letní přípravy optimistický Ladislav Bernát. 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michal Průcha