Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Lídr od Vajgaru překvapivě ztratil v Semicích. Rozhodnuto ještě není na čele ani na konci

 
sobota, 20. května 2023, 23:42

Jihočeský kraj – V 27. kole krajského přeboru došlo na velké překvapení v Semicích, kde domácí nováček připravil o dva body vedoucí Jindřichův Hradec. Zaváhala také třetí Hluboká, která doma nedokázala skórovat s Protivínem, a také tento zápas skončil dělbou bodů. Osek zlomil na začátku druhého poločasu dvěma góly Jankov a vyhrál 3:0. Béčko Táborska sice s Rudolfovem prohrávalo, ještě do poločasu však domácí skóre otočili a vedení si ve druhé půli udrželi. Trhové Sviny doplatily na vyloučení brankáře Brůhy a doma podlehly Strakonicím. Týn si podle očekávání poradil s Dražicemi a Olešník vyhrál díky hattricku Jakuba Martince v Prachaticích. V jediném nedělním utkání si dopoledne s chutí zastřílela Třeboň proti Milevsku.

Hluboká před týdnem v Olešníku svým výkonem oslnila, doma s Protivínem však venkovní výkon nezopakovala a souboj bratrů Patrika a Václava Hrachovcových skončil nerozhodně. Zápas měl očekávaný průběh, domácí Protivínské do ničeho nepustili, sami si naopak vypracovali spoustu příležitostí, ani jednu z nich ale neproměnili. Když už hlubocký Jiří Rubick ve druhém poločase hlavou po standardce skóroval, rozhodčí gól neuznali kvůli ofsajdu. „Podali jsme zodpovědný výkon, gól jsme však nedali,“ řekl k zápasu hlubocký trenér Radim Kokeš.

Fotbalisté Jankova si znovu zkomplikovali situaci, když v Oseku, kde se jim dlouhodobě nedaří, prohráli 3:0. Osek skóroval již ve 12. minutě, kdy po centru Jakuba Říského doklepával na zadní tyči do sítě kapitán Jan Hoch. Osek nastoupil po delší době s exligistou Zdeňkem Křížkem v bráně a definitivní KO zasadil Jankovu na začátku druhého poločasu. Nejprve si ve 48. minutě na dlouhý nákop naběhl v hostující šestnátce David Říský a dal na 2:0. Po dalším centru o pět minut později si balón do vlastní brány nešťastně srazil hostující kapitán Lukáš Fajtl.

Béčko Táborska od sedmé minuty prohrávalo s Rudolfovem po gólu Ondřeje Tlamsy, ještě v prvním poločase ale skóre otočilo a ve druhém poločase si hubený jednogólový náskok pohlídalo. Domácí měli štěstí, že Rudolfov na konci první čtvrthodiny neskóroval z brejkové situace podruhé. Vzápětí totiž Praveček vyrovnal na 1:1. Čtyři minuty před pauzou pak Jansa po pěkné individuální akci vstřelil vítězný gól Táborska. Ve druhém poločase se Rudolfov snažil o vyrovnání, k čemuž využíval zejména standardní situace. "Vítězství jsme již uhájili, i když jsme spoustu slibných situací nedotáhli," řekl k zápasu trenér Táborska Pavel Vesecký.  

Jindřichův Hradec vedl v Semicích od 22. minuty gólem Filipa Votavy. V prvním poločase byl v útočné fázi o něco nebezpečnější, další góly už ale nepřidal a v poločase tým od Vajgaru vedl 0:1. Když hned na začátku druhé půle Martin Toman zvýšil na 0:2, zdálo se, že výhra vedoucímu celku tabulky neunikne. Semičtí však nerezignovali. V 58. minutě Pavel Keclík po centru Listopada snížil na rozdíl jednoho gólu a stejný střelec v 74. minutě dokonce i vyrovnal. S jedním bodem se ale jindřichohradecký favorit nehodlal smířit. Výsledkem jeho závěrečného tlaku však byla jen nastřelená tyč a body si tak oba týmy rozdělily.   

Spartaku Trhové Sviny nevstoupil do utkání se Strakonicemi vůbec dobře a po gólu Toma Bílého prohrával už ve čtvrté minutě 0:1. Domácím se v první půli hra moc nedařila, přesto Lukáš Gažák ve 29. minutě dokázal vyrovnat. Druhý poločas začal vyloučením domácího brankáře Karla Brůhy. "Brejk hostů musel náš gólman hasit faulem a jeho vyloučení zápas ovlivnilo," posteskl si kouč Spartaku Martin Písko. Domácí hráli i přes oslabení ve druhé půli aktivně, Strakoničtí ovšem převahu jednoho muže v poli využili ve svůj prospěch. "Vítězství bychom chtěli věnovat Jirkovi Benediktovi, který vážně onemocněl a nemohl s týmem odcestovat," přeje svému svěřenci brzký návrat na hřiště strakonický trenér Tomáš Čakrt.  

Týnu nad Vltavou vyšel duel s Dražicemi podle představ. Olympie byla od začátku lepším mužstvem, dobře kombinovala a nakonec zasloužené zvítězila. "Podařilo se nám dát brzy branky, přesně jak jsme si přáli," byl potěšený vltavotýnský trenér Václav Mareš. Ve 24. minutě už domácí vedli po gólech Štose, Šáleného a Broma 3:0. Ve druhém poločase už mohl dát kouč Týna příležitost i náhradníkům, aby si zahráli. Po hodině hry se sice Dražicím podařilo gólem Tomáše Běhouna snížit na 3:1, poslední slovo však měli hráči Týna. Čtvrt hodiny před koncem dal Vladimír Dobal gól na 4:1 a účet zápasu uzavřel v 82. minutě Mezera. Trápení Dražic pokračuje, nebodovaly už poosmé za sebou!

Olešník přijel do Prachatic ve značně okleštěné sestavě. Situace prý byla tak kritická, že si před zápasem hodili trenér Chlumecký se svým asistentem Řehořem mincí o to, kdo z nich zaujme místo v základní sestavě. To se "poštěstilo" Romanu Chlumeckému a hlavní kouč tak vedl své svěřence přímo z hrací plochy. Trenér byl dokonce u druhého gólu hostů, když dal balón do uličky Robertovi Szó a ten nacentroval Jakubu Martincovi už na jeho druhou trefu v utkání. Martinec pak čtyři minuty před koncem stihl završit gólem na 0:3 čistý hattrick. Až potom se prosadili také hráči Tatranu, kontaktní branka Kováče ale příšla příliš pozdě.

Třeboň deklasovala v posledním utkání 27. kola milevské vzduchotechniky vysoko 7:1. Výsledek se dá označit za překvapivý, jelikož Milevští obvykle moc gólů neinkasují a poslední dva zápasy odehráli ve velmi dobré formě. Třeboň naopak mívá problémy s produktivitou, to ale v neděli dopoledne rozhodně neplatilo. Jiskra se do soupeře pustila s obrovskou vervou a po prvním poločase bylo jasno. Třeboň po pětačtyřiceti minutách vedla 4:0. Domácí byli při chuti i ve druhém poločase a třeboňští fanoušci návštěvy zápasu tentokrát nelitovali. Zaskvěl se především autor pěti branek Martin Průcha. Čestný gól hostů vstřelil za stavu 4:0 Petřík.   

Výsledky 27. kola krajského přeboru:


TJ Hluboká nad Vltavou – FK Protivín 0:0

Rozhodčí: Nedvěd – Novotný, Pečenka. ŽK: 3:4 (Rubick, V. Hrachovec, Kadlec – Nedvěd, P. Hrachovec, J. Vorel, Urban). Diváků: 120.


TJ Osek – SK Jankov 3:0 (1:0)

Góly: 12. Hoch, 48. D. Říský, 53. Fajtl (vlastní). Rozhodčí: Votava – Kaštánek, Lepič. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:3 (Hoch – Komrska, Kočer, Kupka). Diváků: 60.


FC Silon Táborsko B – SK Rudolfov 2:1 (2:1)

Góly: 16. Praveček, 41. Jansa – 7. Tlamsa. Rozhodčí: Leiš – Ondřej, Barva. ŽK: 3:1 (Chotovinský, Jansa, Neužil – Peiger). Diváků: 75.


FC AL-KO Semice – FK Jindřichův Hradec 1910 2:2 (0:1)

Góly: 58. a 74. P. Keclík – 22. Votava, 48. Toman. Rozhodčí: Albert – Mach, Brych. Bez karet. Diváků: 100.


TJ Spartak Trhové Sviny – FK Junior Strakonice 2:3 (1:1)

Góly: 27. Gažák, 71. Kurali – 58. a 84. Chalupa, 4. Bílý. Rozhodčí: Pečenka – Barva, Votava. Delegát: Jodl. ŽK: 2:3 (Kurali, Popovič – Bublík, Krejčí, Chalupa). ČK: 1:0 (52. K. Brůha). Diváků: 150.


FK Olympie Týn nad Vltavou – TJ Dražice 5:1 (3:0)

Góly: 6. Štos, 22. Šálený, 24. Brom, 75. Dobal, 82. Mezera – 60. Běhoun. Rozhodčí: Dunovský - Němec, Tomaň. Delegát: Albrecht. ŽK: 0:3 (M. Stuchlík, J. Štecher, Svojše). Diváků: 120.


FK Tatran Prachatice – FK Olešník 1:3 (0:2)

Góly: 90. Kováč – 8., 11. a 86. Martinec. Rozhodčí: Boček – Kollmann, Šťastný. Delegát: Hanzal. ŽK: 3:2 (Kasík, Jaroslav Rauscher, Luňáček – Heller, Chlumecký). Diváků: 121.


Jiskra Třeboň - FC ZVVZ Milevsko 7:1 (4:0)

Góly: 5., 32., 40., 60. a 76. Průcha, 14. Tůma, 85. Hromádka - 49. Petřík. Rozhodčí: Krčín - Dimitrov, Vítek. Delegát: Babka. Bez karet. Diváků: 150.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Jan Klein