Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pendlové pomohli píseckým mladíkům k bodům

 
úterý, 9. května 2017, 09:01

Písecká rezerva, která se v Ondrášovka krajském přeboru pohybuje ve spodní části tabulky, přivítala na svém hřišti v rámci 24. kola soutěže dačický Centropen. Mladý kolektiv kromě gólmana Lukáše Varyše tentokrát doplnila do základu naskočivší dvojice Martin Held s Filipem Vaňkem. A především posledně jmenovaný byl na hřišti hodně znát.

Svěřenci trenéra Jaroslava Ptáčka se sice ani tentokrát nevyvarovali brzké chyby v defenzivě, ale Lukáš Varyš předvedl ve 4. minutě utkání veledůležitý zákrok a udržel čisté konto. Ke slovu se pak mnohem více dostával domácí kolektiv. V 6. minutě orazítkoval tyč hlavičkující Pavel Keclík a následný pokus Davida Václavíka odvracel na brankové čáře Dominik Vacuška.

Velmi častým tahounem píseckých útočných akcí byl člen A-týmu Filip Vaněk, který byl na levém křídle velmi nebezpečný, ale v první půli se neprosadil a jeho nabídek nevyužili ani spoluhráči v červených dresech.

Za zmínku jistě stojí i další zvonící tyč trefená domácím Jaroslavem Váchalem či samostatný úprk dačického Daniela Točíka na Varyše po chybě kapitána Keclíka - gól do přestávky ale nepadl žádný.

Po změně stran byli Písečtí jasně lepší. Vytvářeli si další šance a začali dávat branky. Jako první zaslouženě překonal Václava Zejdu v 59. minutě Filip Vaněk. Hosté mohli kontrovat, a dokonce dopravili balón do sítě, jenže radost jim zkazil signalizovaný a odpískaný ofsajd.

Závěr patřil Písku. V posledních minutách se prosadil Martin Held s Davidem Votavou a fotbalisté od Otavy mohli oslavit důležitou výhru.

FC Písek B - TJ Centropen Dačice 3:0 (0:0)

Branky: 59. Vaněk, 82. M. Held, 84. Votava. Rozhodčí: Herzog - Šafránek, Jarolím. Delegát: Bumba. ŽK: Keclík, M. Held - Brunner, Nosek. Diváků: 100.

Písek B: Varyš - Žurek, Václavík, Keclík, Stráský (60. Hrachovec) – Velek, Váchal (80. Hudák), M. Held, Vaněk (85. Holub) – Řežábek, Votava.

Dačice: Zejda – Brunner (86. Máša), Nosek, Kněžínek, Vacuška – Celý - Šimánek, Krtek, Točík (87. Svoboda), Jindra – Toman (59. Janák).

 
 
Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle