Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov urval všechny tři body se závěrečným hvizdem

 
pondělí, 30. května 2022, 12:46

Malšice - Přímý souboj o šesté místo tabulky nabídl zápas 27. kola krajského přeboru, který se odehrál v Malšicích u Tábora. Tam našla dočasně domácí azyl rezerva druholigového Táborska, která v pohledném utkání a sedmigólové přestřelce nakonec podlehla hostujícímu Jankovu 3:4. Rozhodující gól zaznamenal v čase 89:35 nejlepší střelec zelenobílých Martin Popelka.

Od úvodního hvizdu se hrál pohledný a svižný fotbal. Škoda jen, že mu přihlíželo pouhých pětadvacet diváků. Ti už během úvodních pěti minut viděli dvě branky.

Tu první měli ve 3. minutě na svědomí hosté. Po Beránkově dobré práci přenesl Hanzlík přes Kroneisla míč z pravé strany doleva na Schönbauera, ten se zbavil bránícího Otta, naservíroval balón do předbrankového prostoru a Petr Klíma zajistil Jankovu rychlé vedení – 0:1.

Ovšem za minutu a čtrnáct vteřin Kubovský přihrál Luboši Jansovi, ten si připravil míč do střelecké pozice a přízemní střelou vyrovnal – 1:1. Čisté svědomí neměl premiant v jankovské brance devatenáctiletý David Mádl, kterému nepříliš prudká střela propadla mezi rukama do sítě.

Otěže zápasu přesto držel tým trenéra Petra Kadlece. Ten byl aktivnější, častěji držel míč a vytvářel si gólové příležitosti.

Ve 14. minutě po Hanzlíkově přiklepnutí pálil doprostřed branky Popelka. Po dvaceti minutách zase centroval Schönbauer, Hüttnerovo pohotové zakončení pod břevno reflexivně vyrazil Lukeš. Dobrou střeleckou pozici měl také Hanzlík, avšak zamířil nad
domácí branku.

Do úspěšného konce dotáhli fotbalisté Jankova akci ve 35. minutě, kdy Hanzlík posunul míč Schönbauerovi, jeho střelu Lukeš vyrazil a dobíhající Martin Benda vrátil z dorážky hostům vedení – 1:2. Nutno podotknout, že i zde se domácí gólman neblýskl úplně nejjistějším zákrokem.

Jankov nadále útočil, Hüttnerova tvrdá střela levačkou mířila zhruba metr nad. Ve 44. minutě to krásně na zadní tyč zkoušel unikající Benda, Lukeš jeho pokus konečky prstů vytlačil na rohový kop.

Druhé dějství bylo o poznání vyrovnanější. Pohnout s ukazatelem skóre se jako první pokusil kapitán Jansa, který to zkusil z přímého kopu z nějakých pětadvaceti metrů. Mířil dobře pod břevno, ovšem Mádl se zaskočit nenechal. V 61. minutě mohl na druhé straně přidat svůj druhý gól Klíma, kterému do stoprocentní tutovky přihrál Popelka, ale gólman Lukeš předvedl zákrok snů a nohou míč vyrazil.

V 67. minutě to Klíma zkoušel střelou krátce za hranicí pokutového území. Míč směřující na branku trefil do ruky Trantýra a sudí
Němec nařídil pokutový kop. Spolehlivý exekutor Jan Schönbauer nezaváhal a hosté vedli o dvě branky – 1:3.

Táborsko ale flintu do žita nehodilo a udělalo dobře. V 71. minutě se po rychlém brejku ještě neprosadil Činčura, ale o tři minuty později poslal Jansa centr do malého vápna a neobsazený Jan Zeman zblízka snížil – 2:3.

Deset minut před koncem to zkoušel opět Jansa z přímého kopu. Mádl měl s jeho střelou problémy, jenže míč za svá záda
nepustil. Drama pokračovalo i po akci Hanzlíka, Bendy, Popelky a zakončujícího Klímy, proti kterému znovu vytasil skvělý zákrok gólman Lukeš.

Čtyři minuty před koncem byli hosté za svoje neproměňování šancí potrestáni. Trantýr vyhrál hlavičkový souboj, Thioub poslal míč rozběhnutému Jakubu Kubovskému, který ho nekompromisně a nechytatelně napálil pod břevno – 3:3.

Když už se oba celky smiřovaly se ziskem jednoho bodu, přišel nákop Hanzlíka do šestnáctky Táborska, Popelka hlavou prodloužil na Bendu, ten mu míč vrátil do střelecké pozice a Martin Popelka ukrytou střelou mezi nohami Chotovinského za háčky zajistil Jankovu vítězství – 3:4.

FC MAS Táborsko B – SK Jankov 3:4 (1:2) 

Branky: 5. Jansa, 74. Zeman, 86. Kubovský – 3. Klíma, 35. Benda, 68. Schönbauer z pen., 90. Popelka. Rozhodčí: Němecv – Žemlička, Hanzlíková. ŽK: 1:3 (Jansa – Beránek, Popelka, Klíma). Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:7. Diváků: 25.

FC MAS Táborsko B: Lukeš – Trantýr, Chotovinský, Pajer – Ott (46. Jelen), Zeman, Jansa, Brabec, Činčura – Thioub, Kubovský.

SK Jankov: Mádl – Beránek, Kollár, Lošek, Kroneisl – Klíma, Hanzlík, Hüttner (82. Fajtl), Schönbauer – Benda, Popelka.

Napsal(a) SK Jankov | Foto SK Jankov