Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 18. kole KP

 
středa, 30. března 2022, 10:14

Jihočeský kraj - Po 18. kole se na čele tabulky osamostatnily celky Českého Krumlova a Prachatic. Tatran potvrdil dobrou jarní formu výhrou 6:0 nad Rudolfovem, českokrumlovský Slavoj konečně zabral a s Protivínem si připsal první jarní výhru. Pronásledovatelé Olešník a Osek začínají ztrácet. Olešník uhrál v derby s Jankovem jen bod, Osek dokonce nechal všechny body na hřišti poslední Blatné. Ta zase bodovala poprvé v sezoně. Nahoru šplhají Dražice, které vyhrály v Čimelicích.

Výsledky 18. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B - TJ Jiskra Třeboň 2:1 (1:0)

Góly: 1. a 71. (pen.) Provazník - 78. Kubín. Rozhodčí: Macko - Krčín, Votava. Delegát: Brož. ŽK: 4:2 (Provazník, Ott, Větrovský, Škrleta – Hromádka, Kubata, Rezek). ČK: 1:0 (58. Jansa). Diváků: 100.

Táborsko B: Lukeš – Větrovský, Trantýr, Chotovinský, Kabeš (46. Koblasa) – Kubovský (89. Marcolla), Jansa, Schramhauser (14. Ott), Činčura (83. Pajer) – Provazník, Škrleta. Trenér Jelen.

Třeboň: J. Skála – Bartl, Cimerhanzl, Kopecký, Týnavský – Matoušek, Kubata, Rezek, Radosta – Kubín, Hromádka. Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: Škrleta, Provazník, Trantýr, Chotovinský – Bartl, Kopecký.

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Druhý domácí zápas jsme tentokrát zvládli v podobě tříbodového zisku. Dostali jsme se do vedení Provazníkem v první minutě utkání, kdy mu balón ideálně před prázdnou branku připravil Škrleta. Ve druhé půli jsme přidali druhý gól, po faulu na Škrletu proměnil penaltu Provazník. Deset minut před koncem Třeboň snížila na rozdíl jednoho gólu, to už jsme hráli v deseti bez vyloučeného Jansy a museli jsme bránit výsledek až do konce utkání. Třeboň se u nás ukázala v dobrém světle, přestože sestavu lepila s obtížemi. Mrzí nás poraněné koleno Schramhausera, snad to nebude vážné.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „Do zápasu jsme nevstoupili dobře a již v první minutě jsme prohrávali, ale v dalším průběhu jsme hru vyrovnali a vypracovali si dvě brankové příležitosti. Do druhého poločasu vstoupili domácí lépe. Zahrávali přímý volný kop a pak došlo k vyloučení domácího hráče a my srovnali hru. Měli jsme převahu, ale branku vstřelil soupeř z pokutového kopu. Nám se podařilo korigovat výsledek z přímého volného kopu a dorážkou Kubína, vyrovnat se nám ale již nepovedlo.“


FK Tatran Prachatice - SK Rudolfov 6:0 (2:0)

Góly: 12., 51. a 64. (pen.) Pecka, 26. a 83. Iliev, 73. Sedláček. Rozhodčí: L. Pravda - Jevčák, Žemlička. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:1 (J. Rauscher – Pouzar). Diváků: 100.

Prachatice: Suchý – Jarda Rauscher, Kupka, Pravda, Hušek (80. Jakub Rauscher) – Kasík (53. Srch), Tomáš Pravda (62. Sova), Hornát, M. Sedláček- Iliev, Pecka. Trenér Raušer.

Rudolfov: Teringl – Tyrpák, Dvořák, Hajný, Prokeš – Sládek, Pouzar, Kovačič, Vejvar (58. Boček), Bláha (62. Osmani) – Janák. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: všichni - nikdo.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Musím kluky pochválit. Hráli hezký kombinační fotbal a většinu gólů jsme dali po hezkých kombinačních akcích a zaslouženě jsme vyhráli. Zejména trojice Pecka, Iliev, Sedláček v útočné fázi dominovala a podílela se na všech našich brankách. Zaslouženě jsme vyhráli a konečně odehráli zápas bez dramatického průběhu. Oceňuji i výkon Rudolfova, který chtěl pořád hrát fotbal a dokonce zápasu se snažil o korekci skóre.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Kvalita byla jednoznačně na straně Prachatic, které potvrdily svou jarní formu a zaslouženě zvítězily. Náš výkon nebudu komentovat, protože i přes četné absence byl hluboko pod naše možnosti. My teď máme týden na to, abychom se dali dohromady před domácím zápasem s Blatnou.“


SK SIKO Čimelice - TJ Dražice 0:2 (0:1)

Góly: 6. Šimák, 55. J. Štecher. Rozhodčí: Albert - Peterka, Kaštánek. Delegát: Skalák. ŽK: 1:3 (Maršík – J. Štecher, D. Štecher, Běhoun). Diváků: 50.

Čimelice: Šípek – Klimeš, Listopad, Viták, Nosek (55. Varhan) - Nekl (89. Kulas), Maršík, Šťástka, Hák (68. Pavlíček) – Hegenbart, Petřík. Trenér Smrčina.

Dražice: Baka – Veselý, Hořejší (78. Řezník), Turek, Bareš – D. Štecher (90. J.Stuchlík), Šimák, Studenovský, Novotný – Mareš (74. Běhoun), J.Štecher. Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: Listopad, Nekl, Viták – Baka, Veselý, Hořejší, celý tým.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Měli jsme dobrý vstup do utkání a během deseti minut šel dvakrát Štástka sám na brankáře Dražic. Po našem rohu jsme ale špatně vystoupili a soupeř nás z brejku potrestal. Pořád se opakuje to samé. Vytvoříme si poměrně dost šancí, ale nejsme schopni dát gól. Druhý gól inkasujeme po zbytečném faulu, i když se o podobných situacích bavíme pořád dokola. Snad v dalších kolech už protrhneme střeleckou smůlu a povede to k bodovému zisku.“

Vlastmil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Toto utkání rozhodly začátky poločasů, kdy v tom prvním se uplatnilo známé nedáš dostaneš. Po několika nepovedených akcích domácích se nám povedl rychlý brejk zakončený krásným gólem Šimáka. No a před druhým gólem se nám povedla standardka, po níž se prosadil hlavou Jiří Štecher. Domácí nepředvedli prakticky nic, co by mohlo výsledek změnit.“


TJ Blatná - TJ Osek 3:2 (3:0)

Góly: 8. a 9. Kůst, 40. Čadek - 61. Křížek, 83. (pen.) D. Říský. Rozhodčí: Kollmann - Šimek, Panský. Delegát: Třeštík. ŽK: 5:1 (Čadek, Sedláček, Chlanda, Hrádek, Antoš - Šrámek). Diváků: 100.

Blatná: Chlanda - Levý, Kůst, Bláha, M. Sedláček (79. Hrádek) - Bulka, Hlaváč, Čadek, Míka – Král (90.+6 Prokopec), Říha (78. Antoš, 90.+3 J. Sedláček). Trenér Voříšek.

Osek: Chaluš - Čapek, Šrámek, Kubiš, Brabec (70. Hromek) - Sigmund, Němeček, Hromíř - Carda, Říský David. Trenér Mráz.

Nejlepší hráči: celý tým – nikdo.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Úvod prestižního derby nám vyšel přímo ideálně. V 8. minutě připravil Míka před šestnáctkou balon proti noze Kůstovi a ten trefil přesně k tyči. O minutu později ten samý hráč rozehrával standardku z půlícího kruhu a k překvapení všech zúčastněných skončil míč za Chalušovými zády. Po čtvrthodině mohlo být hotovo, ale Říhovo sólo a po chvíli ani jeho hlavička gólem neskončily. Lob Krále ve 28. minutě orazítkoval pouze tyč, ale nakonec krásným dloubákem načapal ze čtyřiceti metrů Chaluše Čadek a zvýšil na 3:0. Fotbaloví hosté byli na druhé straně nebezpeční hlavně ze standardních situací, při jedné nás zachránila konstrukce brány, jindy zaskočil na čáře překonaného Chlandu dobře postavený Čadek. Hned po obrátce zahodil další tutovku Král. V 60. minutě se po našem zaváhání s odkopem dostal míč ke Křížkovi, který krásně trefeným volejem snížil. Tento moment hosty nakopl, zvýšili aktivitu a těsně před koncem snížili z penalty po faulu Kůsta. V úplném závěru nás ještě zachránila tyč. Náskok jsme ubránili a s kvalitním soupeřem zaslouženě získali první kýžené body.“

Josef Mráz (trenér Oseku): „To, co jsme předvedli zejména v prvním poločase v Blatné, nemělo s fotbalem nic společného. Klidně jsme mohli prohrávat 5:0. Dostat gól z padesáti metrů a druhý ze čtyřiceti jsem ještě neviděl. V Blatné jsme si udělali pěknou ostudu. A nic na tom nemění ani to, že jsme nakonec mohli uhrát alespoň remízu, když jsme v poslední minutě trefili tyč. To by bylo ale vůči domácímu týmu nespravedlivé. Blatenští si výhru zasloužili. Víc k zápasu asi nejde z mé strany napsat.“


FK Slavoj Č. Krumlov - FK Protivín 2:0 (2:0)

Góly: 9. a 40. (obě z pen.) Kuna. Rozhodčí: Mach - Dunovský, Izugrafov. Delegát: Dvořák. ŽK: 2:3 (Filip, Svoboda – Urban, Nedvěd, Cvachovec). Diváků: 210.

Č. Krumlov: Š. Beránek – Švec, Kabele, Kuna – Chytrý (80. Gelnar), Svoboda, Novák, Kořínek, Strapek – Růžička (71. Poláček), Vaněk (76. Filip). Trenér Domin.

Protivín: Barbotkin – Štěpka, Z. Vorel, Nedvěd (71. Cvachovec), Zach – Hrachovec (67. Urban), Bečvář, Leroy Abatawa, Urban (82. Hodinka) – Martin Říha, J. Vorel. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Kabele - Zach, Štěpka.

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Moje spokojenost může být jenom s výsledkem a také s tím, že jsme odehráli zápas bez obdržené branky.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Ve vyrovnaném utkání bez šancí o vítězi rozhodly penalty. V prvním poločase se hrálo opatrné taktické utkání, ve kterém se po našich chybách domácí dostali do dvoubrankového vedení z pokutových kopů. Ve druhém dějství jsme se snažili utkaní zdramatizovat, byli aktivní, vysoko napadali, ale přineslo nám to pouze uzemní převahu bez šancí. Nyní nám vázne předfinální fáze, takže se velmi obtížně dostáváme do šancí. I přes porážku jsem kluky pochválil za nasazení a přístup.“


FK Olešník - SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Ondřej - Němec, Vican. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:5 (Hezoučký, Nýdl, Vojta – Schönbauer, Fajtl, Lošek, Kollár, Komrska). Diváků: 315.

Olešník: Tomášek P. - Nýdl, Nygmet (75. Beko), Kalášek, Nohava – Miklík (78. Vonášek), Hezoučký, Vojta, Štěch, Šíma – Tóth. Trenér Chlumecký.

Jankov: Komrska – Řehoř, Lošek, Kollár, Kroneisl – Kočer (86. Jirkovský), Hanzlík, Fajtl, Voráček (90. Bláha), Schönbauer – Popelka (28. Benda). Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: Nohava - Kroneisl, Voráček.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Bylo to klasické derby, zbytečně vyhrocené z obou stran i díky mladému rozhodčímu, který do zápasu moc nezapadl. Vím, že chceme mládí vpřed, ale takový zápas by měl dle mého řídit zkušený rozhodčí. Jankovští měli dvě šance na vstřelení branky, my na konci zápasu tři. Bylo to o prvním gólu, který nepadl, tudíž utkání skončilo spravedlivou remízou. Hosté si dojeli pro bod a ten si odvezli. Teď máme volno a pak se musíme připravit na Protivín.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Přestože v utkání, které se odehrávalo na výborně připraveném terénu, branka nepadla, tak se hrál zajímavý fotbal, kde byly šance na obou stranách. Opticky víc drželi míč domácí, my jsme se naopak dobře posouvali a snažili se chodit do rychlých protiútoků. Své dvě největší šance jsme neproměnili a tak jsme ve finále na víc než bod pomýšlet nemohli. Šance domácích také zůstaly nevyužity a dle mého názoru utkání skončilo spravedlivou dělbou bodů. Celkově jsme podali slušný kolektivní výkon.“


FK Junior Strakonice - FC ZVVZ Milevsko 1:1 (0:0)

Góly: 88. Šimek - 70. Přibyl. Rozhodčí: Panský - Polák, Přibyl. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (Rozhoň, Staněk – Kosobud). Diváků: 100. V 52. min. nedal hostující Kortan penaltu.

Strakonice: Lízal – Šimek, Žáček, Rozhoň, Říha (7. Čapek) – Staněk, Benedikt (71. Míčka) – Chalupa, Zahrádka, Máška – Nosek (55. Funda). Trenér Cimrhanzl.

Milevsko: Neužil - Málek, Vakoč, Petr, Kálal - Kortan (68. Sedláček), Kosobud (67. Přibyl), Bártík, Souček (83. Süsmelich) - Marvan, Hadáček. Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Zahrádka - Petr.

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Strakonice sehrály velice bojovné utkání a Milevsko bylo kombinačně o něco lepším týmem. První poločas byl velice vyrovnaný, kdy se oba aktéři dostávali do brankových příležitostí jen sporadicky. Domácí prakticky jen z rohových kopů a hosté střelbou mimo bránu s větší vzdálenosti. Druhý poločas už byl na větší šance bohatší. Ve 47. minutě domácí Máška vybojoval ve vápně balon, obešel obránce a jeho střelu ke vzdálenější tyči brankář vyškrábl na rohový kop. V 52. minutě domácí zahráli špatnou malou domů a Lízal včasným vyběhnutím stačil míč útočníkovi vypíchnout. O minutu později jsme opět udělali chybu ve středu hřiště, došlo k přečíslení a tentokráte Lízal fauloval ve vápně a byla nařízena penalta. Lízal ji však Kortanovi vystihl a penaltu chytil. V 62. minutě se dostal do brejku Funda, ale jeho střela skončila vedle branky. V 70. minutě hostující Přibyl napřáhl z vápna a míč skončil za zády Lízala 0:1. Strakoničtí zbraně nesložili a vyplatilo se jim to, když v 88. minutě ještě Čapkovo centr do vápna neprošel, míč se ale dostal k Zahrádkovi, který ho do vápna vrátil a Šimek hlavou skóre vyrovnal na konečných 1:1.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): "V prvním poločase byli domácí bojovnější a důraznější a my jsme měli problémy. Ve druhé půli jsme si vytvořili převahu, byli jsme víc na míči, ale šance, které jsme si vytvořili jsme nezakončovali optimálně. Nakonec jsme tři minuty před koncem dostali vyrovnávací gól. Škoda, že Kortan nedal penaltu. Je to ale mladý kluk a to se stává. Na zisk tří bodů jsme každopádně měli." 

 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama