Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Muž kola Martin Popelka by si přál, aby jeho spoluhráči šli dohola

 
čtvrtek, 24. března 2022, 21:35

Jankov - Martin Popelka se po dvou letech v zahraničí vrátil do Jankova, kde to velmi dobře zná, a návrat do domácího prostředí mu, zdá se, prospěl. Jedním gólem přispěl k vysoké výhře Jankova v Čimelicích a v posledním kole rozhodl dvěma trefami o vítězství nad Českým Krumlovem. Za tento počin si Popelka vysloužil ocenění Muž kola.

Vy jste se do Jankova vrátil po více než roční pauze. Kde jste ten rok strávil?
Působil jsem v rakouském týmu Weitra a šel jsem tam hlavně kvůli penězům. Taky jsem si chtěl vyzkoušet jinou soutěž.

Co stálo za vaším návratem do Jankova?
Vrátil jsem se na popud jankovského trenéra. Druhý důvod byl, že neumím německy a s nikým jsem si tam pořádně nepopovídal. Líbí se mi, když po tréninku můžu zase zajít na pivo a pokecat s kamarády. To mi v Rakousku chybělo.

Weitra je kousek za hranicemi, dojížděl jste?
Jezdil jsem tam jednou v týdnu na trénink, obvykle v pátek, a o víkendu na zápas. Možná i kvůli tomu šla moje výkonnost dolů.

Jakou měla tamní soutěž úroveň?
Říká se, že je to zhruba úroveň našeho krajského přeboru, ale mně to připomínalo spíš naši I. A třídu. Moc jsem si ve skutečnosti nepolepšil.

Vy jste dlouhá léta hrával v obraně, ale v této sezoně se objevujete na hrotu...
Já jsem hrál většinu své kariéry na pozici stopera. Než jsem předloni odcházel do Rakouska, trenér mě vyzkoušel v útoku. V útoku jsem se prosazoval díky své rychlosti a nyní jsem se do Jankova vrátil už jako čistokrevný útočník.

Co jste si pomyslel, když po vás kouč chtěl, abyste šel do útoku?
To já jsem na trenéra tlačil, aby mě poslal do útoku. Vepředu nás tlačila bota a já jsem do útoku chtěl. Řekl bych, že jako útočník se dostanu víc do hry, než když jsem vzadu dirigoval kluky z pozice stopera.

Před začátkem jara trenér Kadlec říkal, že v přípravných zápasech jste našli recept na dobré výsledky. Tak jaký je ten recept?
Zápasy nám ukázaly, že se musíme zlepšit v obraně, což se nám, zdá se, daří. Ukázaly nám také to, že musíme přidat na bojovnosti a zlepšit se v kombinaci. To se nám v těch první dvou zápasech zatím moc nedařilo, přičítám to ale hlavně stavu hrací plochy. Proti Čimelicím jsme hráli v Milevsku na umělce, což není zrovna ideální povrch na kombinační fotbal. Doma proti Krumlovu už jsme hráli na trávě, ale ta ještě u nás nebyla nic moc. Taky foukal silný vítr, takže kombinace se moc nedařila.

Do Milevska vás přijelo podpořit hodně vašich příznivců a byli slyšet. Jsou fanoušci vaším dvanáctým hráčem?
Pomáhají nám hodně. Jezdí s námi v hojném počtu i na venkovní zápasy, takže my se cítíme všude jako doma. Hodně nás podporují i v našem domácím prostředí v Jankově. Teď naposledy při utkání s Českým Krumlovem vytvořili diváci výbornou atmosféru.

Trenér Kadlec vás označil za jednoho z nejlepších hráčů Jankova již po utkání předchozího kola proti Čimelicím. Měl jste lepší pocit ze svého výkonu před týdnem nebo nyní v posledním utkání proti Českému Krumlovu?
Víc se mi povedl duel proti Čimelicím. Jak už jsem říkal, během utkání s Krumlovem hodně foukalo a špatně se mi dýchalo. Nebylo to tedy úplně ono. Ale dal jsem dva góly, a to je na útočníka dobré. Taky skalp vedoucího celku tabulky je velice cenný.

Vstup do jara vám vyšel náramně. Jaké máte cíle v jarní části sezony?
Zůstáváme nohama pevně na zemi, protože už několikrát se nám stalo, že po výborném začátku šly naše výkony dolů. Řekli jsme si, že když se umístíme do třetího místa, všichni kluci se nechají ostříhat dohola. Já, jako holohlavý, bych si to přál (smích).

S Jankovem jste si zahrál také divizi. Zopakoval byste si to rád znovu?
Možná někdy ano, ale v divizi se hodně cestuje a celkově je to časově náročná soutěž. V tuto chvíli to však stejně není na pořadu dne. Alespoň v této sezóně určitě ne.

Co plánujete v dalších sezonách? Je možné, že vyzkoušíte ještě nějaké zahraniční angažmá?
Neplánuji nikam odcházet, když jsem se teď do Jankova vrátil, chci tady zůstat. Pokud bych na to ale měl výkonnost a přišla by nabídka, určitě bych se nebránil zahrát si lepší soutěž.

Jak se vám hraje s Alešem Hanzlíkem, s fotbalistou s prvoligovými zkušenostmi, jenž přišel do Jankova během zimní pauzy stejně jako vy?
Určitě je přínosem pro Jankov. Třeba jeho názory na fotbal jsou obohacující. Je vidět, že hrál vyšší soutěž, má jiný náhled než ostatní spoluhráči a jeho rady jsou k nezaplacení. Hraje vytaženého záložníka a jako útočníka mě hodně podporuje.

Ideální jedenáctka 17. kola krajského přeboru 
 

Michal Baka (Dražice)

Zbyněk Vorel (Protivín), Ondřej Hajný (Rudolfov), Michal Nedvěd (Protivín),
František Lošek (Jankov)

 Roman Zahrádka (Strakonice), Dominik Dumbrovský (Týn), Jan Sigmund (Osek)

 Jaroslav Hadáček (Milevsko), Martin Popelka (Jankov), Tomáš Pecka
(Prachatice)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Michaela Mikešová
 


 
Reklama