Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 17. kole KP

 
středa, 23. března 2022, 08:53

Jihočeský kraj - Stačilo odehrát na jaře dvě kola a čelo tabulky se vyrovnalo. Český Krumlov totiž i druhý jarní zápas prohrál, zatímco druhé Prachatice i v druhém jarním zápase uspěly za tři body. Výhra Tatranu v Oseku má navíc dvojnásobnou váhu, protože Osek je dalším týmem, který rovněž útočí na příčky nejvyšší. Fotbalisté Olešníku padli v Týně nad Vltavou a nevyužili tak možnost přiblížit se ještě více prvnímu Slavoji Český Krumlov.

Výsledky 17. kola krajského přeboru


FK Olympie Týn n/Vlt. - FK Olešník 2:1 (1:1)

Góly: 45. Dumbrovský, 91. Vařil (pen.) - 23. Miklík. Rozhodčí: Krčín - Albert, Macko. Delegát: Šafránek. ŽK: 3:1 (Procházka 2, Mravec – Rys). ČK: 1:0 (85. Procházka). Diváků: 150.

Týn: Vachuta – Vařil, Maxa, Liška (23. Procházka), Meidl - Mravec, Stoklasa, Hudeček, Dumbrovský – Dvořák (74. Maruška), Štos. Trenér Mareš.

Olešník: Miřátský - Nýdl, Nygmet (69. Tomášek), Kalášek, Vojta - Beko, Szó (19. Tomek), Lafata (39. Rožboud), Štěch, Miklík – Tóth (77. Rys). Trenér Chlumecký. 

Nejlepší hráči: Dumbrovský - nikdo.

Václav Mareš (trenér Týna): „Do utkání jsme šli bez čtyř hráčů základní sestavy. Chyběli nám Dobal, Tomáš Maxa, Houska a Boček. Ti, kteří nastoupili, měli zdravotní problémy. Žádali jsme svaz o přeložení zápasu, ale bohužel nám nebylo vyhověno. Do poslední chvíle jsem nevěděl, kdo do zápasu nastoupí. Co se týče zápasu, tak pro nás byl Olešník vždy těžkým soupeřem. Celý páteční trénink jsme se na hosty připravovali, chtěli jsme především eliminovat jejich rychlé náběhy za obranu. To se nám podle mě také dařilo. Přesto jsme inkasovali první branku po zbytečné chybě obrany. Důležité pro nás bylo, že se nám podařilo vyrovnat těsně před přestávkou naším nejlepším hráčem Dominikem Dumbrovským. Druhá polovina byla naprosto vyrovnaná. Hosté měli častěji míč ve svém držení, my jsme naopak hrozili rychlými protiútoky. Rozhodnutí přišlo v 85. minutě, kdy po rohovém kopu byl faulován Pavel Vařil a sám pokutový kop proměnil. Chtěl bych hráčům poděkovat za dodržení taktiky, kterou jsme si na zápas stanovili.“ 

Roman Chlumecký (Olešník): V Týně jsme nepředvedli nic, ale vůbec nic. Podali jsme nejhorší výkon, co jsem u mužstva jako trenér. To, že nám někdo chyběl a během prvního poločasu jsme museli nuceně střídat, nás neomlouvá.“


TJ Dražice - FK Junior Strakonice 0:0

Rozhodčí: Jevčák - Němec, Kollmann. Delegát: M. Urban. ŽK: 2:1 (Veselý, Novotný – Funda). Diváků: 70.

Dražice: Baka - Turek, Hojdar, Bareš, Novotný - Studenovský (73. M. Dvořák), Šimák (85. Běhoun), Veselý, J. Stuchlík (55. Z. Dvořák), Pinc – J. Štecher. Trenér Hořejší.

Strakonice: Lízal – Říha, Rozhoň, Žáček, Šimek – Benedikt, Staněk – Máška, Zahrádka, Funda – Nosek (68. Zoubek). Trenér Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Novotný, Turek, Baka – Zahrádka.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Zápas se hrál za silného větru a místo fotbalu nabídl spíše spoustu soubojů, přerušené hry, nepřesností a to hlavně v prvním poločase. V druhé půli hosty v cestě za gólem zastavil dvakrát ofsajdový praporek. My jsme se dostali do několika brejkových situací, které jsme nevyužili. Jinak naše obrana nepustila hosty k dalším větším šancím, naopak směrem do útoku nám opět chyběla kvalitní finální fáze. Zápas tak skončil spravedlivou remízou.“

Jiří Cibulka (vedoucí mužstva Strakonic): „Ke druhému mistrovskému zápasu jara jsme zajížděli do Dražic na přírodní travnatou plochu, která byla mimochodem dobře připravená, a tak se dal očekávat kombinační fotbal. Vše ale pokazil celkem silný a studený vítr během celého zápasu. Domácí si vylosovali v prvním poločase vítr v zádech a měli tak mírnou převahu. Hra se odehrávala mezi vápny a k pořádnému zakončení nedocházelo ani z jedné strany, protože obrany pracovaly na jedničku. Ve druhém poločase to bylo zase obráceně, ale se stejným výsledkem. I když se nám podařilo vsítit dva góly, podle pomezního z ofsajdových pozic, tak nakonec utkání skončilo spravedlivou remízou se kterou jsme byli více spokojeni my.“


SK Rudolfov - FC MAS Táborsko B 1:2 (1:2)

Góly: 18. Sládek - 12. Říha (vlastní), 30. Škrleta. Rozhodčí: Nedvěd - Boček, Vican. Delegát: Kučera. ŽK: 2:1 (Pouzar, Dvořák – Ott). Diváků: 120.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Rampa, Hajný, Prokeš – Janák (63. Tyrpák), Pouzar, Kovačič, Říha (77. Vejvar), Peiger – Sládek. Trenér Nárovec.

Táborsko B: Lukeš – Větrovský, Chotovinský, Pajer, Koblasa – Ott (85. Jelen), Jansa (89. Marcolla), Činčura, Kolací (46. Zeman) – Kubovský, Škrleta. Trenér Jelen.

Nejlepší hráči: Hajný, Peiger, Prokeš - celý tým.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Vstup do jarní části se nám vůbec nepovedl. První poločas byl vyrovnaný, obě mužstva si v jeho průběhu vypracovala několik dobrých a zajímavých příležitostí. Táborsko bylo v úvodu aktivnější a ve 12. minutě se po rohu dostalo do vedení. V 18. minutě jsme vyrovnali po velmi povedené akci dvojice Peiger, Sládek. Tento stav vydržel až do 30. minuty, kdy se Táborsko po přímém kopu ujalo vedení. Smutné je, že jsme si obě branky dali de facto sami. Druhý poločas žádnou změnu nepřinesl, i přes herní převahu jsme si proti dobře a obětavě bránícímu soupeři nedokázali vytvořit žádnou pořádnou šanci. Zápasu by asi více slušela remíza, ale Táborsko bylo šťastnější a tak si odvezlo všechny body.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „V Rudolfově jsme začali aktivně a naši útočníci dělali domácím obráncům problémy. Do vedení jsme se dostali po rohové kopu a vlastním gólu domácích. Následně po pár minutách přišlo vyrovnání, když jsme bránili nedůrazně v našem malém vápně. Naštěstí jsme stačili ještě do poločasu dát gól, když si Škrleta sebral ve vápně míč po standardce zahrávané Jansou. Druhá půle již moc šancí nepřinesla a těsné vítězství jsme uhájili. Napravili jsme tak domácí prohru s Osekem.“


TJ Osek - FK Tatran Prachatice 2:3 (2:1)

Góly: 21. Carda, 23. D. Říský - 22. Srch, 61. Makoš, 70. Pecka. Rozhodčí: Kaštánek - Pravda, Žemlička. Delegát: Přibyl. ŽK: 2:1 (Kubiš 2 – Kupka). ČK: 1:0 (36. Kubiš).  Diváků: 80.

Osek: Chaluš – Rybák (69. Kinkor), Krejčí, Kubiš, Brabec – Čapek (79. Křížek), Šrámek, Němeček, Sigmund - Carda, D. Říský. Trenér Mráz.

Prachatice: Trnka (83. Suchý) – Rauscher, Kupka, Pravda, Makoš – Srch, T. Pravda, Hornát, Sedláček - Linhart (52. Kovář), Pecka. Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: Carda, Sigmund - Pecka, Makoš, Sedláček.

Josef Mráz (trenér Oseka): „O naší prohře rozhodly dvě věci. Neproměňování šancí a vyloučení Davida Kubiše. Než došlo k vyloučení, tak jsme trefili dvakrát tyčku a jednou nám obránci hostí vykopli míč z brankové čáry. Vedli jsme 2:1 a měli zápas pod kontrolou. Po zmíněném vyloučení převzali hosté iniciativu, my jsme se stáhli a přestali jsme být více aktivní. Hosté toho využili a dvěma krásnými góly po přestávce zápas otočili. V posledních patnácti minutách jsme se vzchopili a zatlačili hosty do defenzivy. Alespoň vyrovnání bylo blízko, ale střídajícímu Křížkovi vykopli obránci míč z brankové čáry a v posledních vteřinách zápasu přestřelil Němeček prázdnou branku. Hosté byli efektivnější, a proto vyhráli.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Zápas v Oseku jsme odehráli ve dvou rovinách poločasů. První poločas jsme se nedokázali vyrovnat s jednoduchou hrou domácích, kteří byli lepší zejména v osobních soubojích a my byli všude druzí a zaslouženě jsme prohrávali. Druhý poločas po vyloučení Kubiše se domácí zatáhli na obranou polovinu a nám se podařilo zlepšit pohyb i kombinaci a zápas jsme po hezkých akcích otočili. Domácí pak v hektickém závěru mohli vyrovnat, ale selhali v koncovce a my si tak vezeme cenné tři body. Jinak bylo znát, že se hrálo poprvé na přírodní trávě a kvalita hry tím dost trpěla.“


FK Protivín - SK SIKO Čimelice 6:0 (4:0)

Góly: 38. a 90. Zb. Vorel, 17. Nedvěd, 21. Zeman, 40. J. Vorel (pen.), 62. M. Říha. Rozhodčí: Šimek - Mach, Ondřej. Delegát: Němeček. ŽK: 2:4 (Štěpka, M. Říha – Š. Říha, Listopad, Rambous, Viták). Diváků: 123.

Protivín: Barbotkin – Dan, Z. Vorel, Nedvěd, Zach – Hrachovec (67. Urban), Bečvář, Štěpka (77. T. Janeš), Zeman (46. Hrynevich) – Říha (84. Sháněl), J. Vorel. Trenér Říha.

Čimelice: Šípek – Klimeš, Listopad, Viták, Rambous – Nekl, Maršík – Šťástka (75. Hák), Hegenbart, Petřík (83. Ulč) – Říha (70. Dubský). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Z. Vorel, Nedvěd – nikdo.

Miroslav Říha (trenér Protivín): „V okresním derby se nám podařilo získat zasloužené tři body, když o výsledku jsme rozhodli již v první půli. Rozhodujícím faktorem zápasu byla naše větší chuť po vítězství, efektivita a reakce v pokutovém území. První tři branky byly totožné po odražených a propadlých míčích před brankou. Do přestávky se nám podařilo skóre navýšit z pokutového kopu na rozdíl čtyř branek. Ve druhém poločase jsme přidali ještě dvě branky a po zásluze vyhráli.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Takový výsledek se těžko hodnotí. Poprvé hrajeme na trávě, před zápasem si něco řekneme, ale od první minuty to děláme obráceně. Sami se dostáváme do složitých situací, pod tlak a při bránění naše osobní zodpovědnost za moc nestojí. Soupeř nás po zásluze potrestal. Víc není co hodnotit, myslím, že jsme neměli ani kloudnou šanci.“


FC ZVVZ Milevsko - TJ Blatná 7:1 (4:0)

Góly: 16., 85. a 90. Hadáček, 5. Kortan, 10. Dvořák, 45. Marvan, 53. Sedláček - 70. Jiřinec. Rozhodčí: Votava - Macko, Peterka. Delegát: Švarc. Bez karet. Diváků: 150.

Milevsko: P. Dvořák – Kálal (70. Pich), Vakoč, Petr, Málek – Souček, Bártík, Marvan (63. Král), Kortan – Hadáček, M. Dvořák (46. Sedláček). Trenér Strnad.

Blatná: Chlanda - Levý, Hlaváč, Peleška (57. Jiřinec), F. Hrádek - Bulka, Šimůnek, Král, M. Sedláček - Míka, Antoš (78. J. Sedláček). Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: Marvan, Hadáček - nikdo.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Bohužel nás decimují zranění hráčů. V týdnu jsme společně dotáhli přestup Martina Petra, který býval stálicí A mužstva, a to se nám vyplatilo. Od první minuty jsme byli lepším mužstvem a celý zápas jsme měli pod kontrolou. Předvedli jsme opravdu hodně dobrý výkon a sedm branek v síti Blatné je odpovídající. Dnes se dočkal kýženého hattricku i náš kanonýr Jarda Hadáček. Musím pochválit celý tým, ale zároveň je třeba se připravit na příštího soupeře a zkusit navázat na dnešní výkon.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Absence minimálně čtyř hráčů základní sestavy se podepsala na velmi mdlém projevu. Tomu, co předvedli hráči v domácím utkání s Dražicemi, byli nyní na míle vzdáleni. Na druhé straně musím vyzdvihnout kombinační hru domácích, která chvílemi připomínala báčko. Našim hráčům se nedá upřít snaha, ale Milevští byli ve všech parametrech prostě lepší. Jeden z mála světlých momentů byl náš gól, kdy po rozehrané standardce Krále se trefil střídající Jiřinec.“


SK Jankov - FK Slavoj Č. Krumlov 2:1 (1:0)

Góly: 27. a 59. Popelka - 72. Kořínek. Rozhodčí: Polák - Panský, Přibyl. Delegát: Grobár. ŽK: 2:1 (Řehoř, Hanzlík - Kuna). Diváků: 338.

Jankov: Komrska – Řehoř, Lošek, Kollár, Kroneisl (67. Lovička) – Kočer (69. Jirkovský), Hanzlík, Fajtl, Voráček, Sypal (90. Klíma) – Popelka. Trenér Kadlec.

Č. Krumlov: Š. Beránek - M. Švec, Kabele, Kuna - Kořínek, Svoboda, Strapek, Novák, Gelnar - Růžička, V. Beránek (57. Poláček).

Nejlepší hráči: Popelka, Lošek - Novák.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Úvod utkání, které se odehrávalo za silného větru, patřil hostům. My jsme se osmělili po čtvrthodině a následně se hra začala pomalu vyrovnávat. Po třiceti minutách jsme se ujali vedení a o několik minut později jsme mohli přidat i další branku. Druhou půli jsme chtěli přečkat očekávaný tlak hostů, ale byli jsme to my, kdo se znovu prosadil. Třetí branku jsme mohli přidat po pěkné akci, ale vyloženou šanci jsme promarnili a vzápětí jsme inkasovali. Zápas jsme nakonec dohrávali s vypětím všech sil, ale hosté se již do větší šance nedostali.“

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): Oba prohrané zápasy si byly podobné v tom, že jsme si počínali nedůsledně při obdržených brankách. Dalším faktorem, který rozhodl o našich porážkách, je rozhodně neproměňování šancí."


 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama