Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

David Růžička je ve formě. V posledních dvou zápasech střihl dva hattricky!

 
pátek, 3. září 2021, 11:29

Český Krumlov - Ocenění Muž kola si snajpr krumlovského Slavoje David Růžička (28) za výkony v poslední době právem zaslouží. Podařilo se mu totiž zřídkakdy vídané. Tři góly vstřelil před týdnem Dražicím a stejný kousek se mu povedl naposledy i v Milevsku. V rozhovoru se rozpovídal o svých osobních ambicích a především o ambicích Slavoje Český Krumlov, který jen jediným celkem, jenž zůstává bez ztráty jediného bodu.

Opět zažíváte parádní vstup do sezony. Nepřipomíná vám to tu loňskou, kdy jste měli po čtyřech kolech rovněž dvanáct bodů při velmi podobném skóre?
Trošku připomíná, ale teď už je nová sezona. Jdeme do toho od začátku naplno a chceme dát do toho všechno. Poslední dvě sezony se nedohrály, tak doufám, že ta současná se dohraje.

Právě, začátek sezony vypadá opět nadějně, jistě byste si ale přáli lepší konec….
Je to krásný, když se nám tak střelecky daří a všechno šlape. Jsou ale odehraná teprve čtyři kola a jsme tedy stále na začátku. Až v dalším průběhu soutěže se ukáže, jak nám to půjde. Snad už se nebude opakovat to co loni a předloni.

Prakticky rok a půl se pořádně nehrálo, zdá se ale, že góly jste dávat nezapomněl. Jaký byl pro vás návrat k fotbalu a jak složité bylo udržet se ve formě?
Myslím, že po té více než roční pauze nechybí chuť do fotbalu nikomu z nás. Většina fotbalistů se určitě na hřiště těšila. A moje aktuální forma souvisí s tím, že hraje dobře celé mužstvo. Já dávám góly po krásných akcích mých spoluhráčů. Hrajeme týmově a za to jsme odměněni vstřelenými brankami.

V posledních dvou kolech se vám podařil nastřílet hattrick. Bylo to těžší před týdnem proti Dražicím nebo teď v Milevsku?
Pokaždé je to těžké. V Dražicích se mi povedlo dát ty tři góly už během prvního poločasu. Bylo to po nádherných akcích a já měl snadnou úlohu uklidit míč do brány. Rovněž v Milevsku jsem dával góly po pěkných kombinačních akcích celého týmu. Tam to ale bylo těžší v tom, že se hrálo na podmáčeném terénu. Jinak kvalitativně jsou všichni soupeři na podobné úrovni.

Všechny čtyři dosavadní zápasy jste vyhráli s přehledem. Proti komu jste se zapotili nejvíc?
Mužstva jsou vyrovnaná a do všech zápasů musíte jít naplno. Jankov jsme porazili nakonec jednoznačně 3:0, byl to ale spíš remízový zápas. Právě s Jankovem jsme se zapotili asi nejvíc.

Od doby, kdy Český Krumlov sestoupil z divize, se Slavoji krajský přebor vyhrát nepovedlo. Jednou skončil druhý, pak to bylo zapříčiněno spíš nepříznivými okolnostmi. Je pro vás velká výzva vyhrát krajský titul?
Bylo by super krajský přebor vyhrát. Hlavně, aby se soutěž už konečně dohrála. V minulých sezonách jsme měli též dobře našlápnuto, ale poprvé jsme skončili druzí a následující dva ročníky zůstaly nedohrané. Doufám, že už se to nestane.

Kdo bude podle vás nejvážnějším konkurentem?
Očekávám, že nejtěžší to bude s Olešníkem. Jednoduché to nemusí být ani v Rudolfově, kde mají takové specifické hřiště. Ostatně, nikdo nám nedá nic zadarmo a všechny zápasy budou jistě těžké.

Když jste zmínil Rudolfov, zrovna jeho vydařený start se zdá být největším překvapením...
To každopádně. Soupeři jsou po té koronavirové pauze nevyzpytatelní a nyní poznáváme, jak na tom jsou. Koukali jsme, jak se změnil tým například v Dražicích. Některé zkušené opory tam skončily a kádr výrazně omladil. Do všech utkání proto musíme jít naplno a snad se nám bude dařit dál. Rádi bychom si vypracovali dostatečný bodový náskok, abychom závěr mohli dohrát v klidu.

A jak je na tom po covidu vaše mužstvo ve srovnání s předchozími sezonami?
Odešel pouze Tomáš Tauber do Rakouska, jinak ale máme stejný tým. Kádr doplnilo pár dorostenců. Řekl bych, že zapadli dobře a jsou posilami.

S Tomášem Tauberem jste se náramně doplňovali a byli jste postrachem obran vašich protivníků. Nyní se ovšem zdá, že vám někdejší parťák z útoku zas tak moc nechybí?
(úsměv) Je fakt, že jsme se vždycky spolu o góly prali a teď už je to jen na mě. Zatím však svou roli plním a snad se mi bude dařit dál. V útoku se do základní sestavy dokázal prosadit Tom Gelnar. Na to, že je ještě dorostenec, podařilo se mu adaptovat na mužský fotbal velmi dobře.

Když jsme spolu hovořili před rokem, říkal jste, že do divize už se vrátit nechcete? Nepřehodnotil jste to?
To platí stále, do divize už mě to vůbec neláká.

Znamená to, že pokud by Český Krumlov v krajském přeboru uspěl a chtěl postoupit, hledal byste si jiné angažmá?
Pravděpodobně bych ve Slavoji nezůstal. S divizí mám své zkušenosti a už tu soutěž hrát nechci. Fotbal není mojí jedinou prioritou.

Ideální sestava 4. (5.) kola krajského přeboru

Václav Cízler (Táborsko B)

Tomáš Rambous (Čimelice), Jakub Kalášek (Olešník), Lukáš Hála (Protivín), Martin Hejl (Milevsko)

Jan Kovačičín (Rudolfov), Jan Hoch (Osek)

Tomáš Pecka (Prachatice)

Roman Iliev (Prachatice), David Růžička (Č. Krumlov), Martin Průcha (Třeboň)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama