Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov v poháru nezaváhal proti Meteoru Tábor a zajistil si postup do krajského finále

 
čtvrtek, 2. září 2021, 09:44

Tábor - SK Jankov se po dlouhých letech přihlásil do Českého poháru KFS. Důvod byl jasný. Pokusit se soutěž vyhrát a přidat do vitrínky s trofejemi nový přírůstek. Jankovští byli coby nejvýše postavený klub nalosováni rovnou do semifinále, kde je čekal účastník I.A třídy FK Meteor Tábor. Po nedělním duelu krajského přeboru v Dražicích se tak tým Petra Kadlece po třech dnech opět vydal směr Tábor. Zelenobílí zvládli roli favorita, zvítězili 5:1 a v jarním finále vyzvou SK Planá.

V úvodu duelu byli překvapivě lepším týmem domácí, kteří se snažili zaskočit favorizované hosty aktivní hrou. Výsledkem toho byl přímý volný kop Fialy, který sice směřoval k tyči, ale Komárek byl pozorný.

Po čtvrthodině hry se hráči Jankova srovnali a postupně začínali přebírat otěže hry. V 16. minutě poslal do šestnáctky krásný centr Hüttner, Bendova hlavička rozvlnila pouze boční sít. O čtyři minuty později Pecka fauloval Bendu a Jankov dostal výhodu přímého kopu z celkem slušné pozice. Parketa jak dělaná pro Martina Hüttnera, který prokázal své kopací schopnosti a střelou přes zeď poslal hosty do vedení – 0:1.

Inkasovaná branka domácími otřásla a ve zbytku prvního poločasu byl Jankov dominantním týmem. Ve 28. minutě přetlačil Martin Benda v osobním souboji Pecku, z čehož resultovala příležitost, kterou devatenáctiletý útočník zužitkoval v druhý gól Jankova – 0:2.

Na druhé straně se po Kroneislově chybě dostal ke střele Sedláček, jeho pokus prolétl těsně kolem šibenice. Jak potrestat chybu soupeře názorně předvedla dvojice útočníků Klíma s Bendou. Prvně jmenovaný vystihl rozehrávku gólmana Šedivého, poslal centr do pokutového území a Martin Benda už měl jednoduchou práci – 0:3. I u čtvrtého gólu byli tito dva fotbalisté. Bendův presink zapříčinil zisk míče pro Klímu, ten z levé strany odcentroval a z druhé vlny nabíhající Lukáš Voráček zacílil k tyči – 0:4.

Čtyřgólový náskok účastníka krajského přeboru byl nad síly Meteoru, který ale nic nevzdal a celý druhý poločas srdnatě bojoval a Jankovu nedal nic zadarmo. Neodradila ho ani pátá branka ve vlastní síti, kterou si připsal Daniel Kočer, který po rohu Hüttnera napálil míč pod břevno – 0:5.

V 69. minutě se blýskli skvělými zákroky oba gólmani. Nejprve si Šedivý poradil jak se střelou Prennera, tak s dorážkou Klímy. Hned z protiútoku se do samostatného úniku dostal Fiala, ale bravurně ho vychytal Komárek. Ten o minutu později svůj zákrok znehodnotil obrovskou chybou, kterou daroval gól Petru Lachoutovi – 1:5.

Jankovští se celý druhý poločas trápili a vůbec se nedostali do hry. Mohl za to i výkon domácích fotbalistů, který byl velice slušný, a nechybělo mnoho, aby střela Širokého z nebezpečného prostoru skončila v 74. minutě v brance. Tam si nakonec nenašla cestičku ani střela Sedláčka, kterou Komárek zneškodnil.

A když na druhé straně nebyl pro ofsajd uznán gól Klímovi, skončilo utkání výsledkem 1:5. To znamená, že v jarním finále vyzve Jankov dalšího účastníka I. A třídy SK Planá.

FK Meteor Tábor – SK Jankov 1:5 (0:4)

Branky: 70. Lachout – 28. a 37. Benda, 20. Hüttner, 43. Voráček, 64. Kočer. Rozhodčí: Němec – Polák, Panský. ŽK: 1:1 (Pecka – Klíma). Střely na branku: 6:10. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:9. Diváci: 40.

FK Meteor: Šedivý – Pekárek, Pecka, Hořejší – Pípal (46. Benedikt), Mizera (71. Syrovátka), Široký, Fiala, Štrincl (46. Kollárik) – Sedláček, Lachout.

SK Jankov: Komárek – Honner, Lošek, Kroneisl (46. Jirkovský) – Kočer, Kollár, Voráček (46. Prenner), Hüttner, Schönbauer (46. Mizera) – Benda, Klíma.

Nejlepší hráči: Široký – Benda.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová
 


 
Reklama