Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 4. kole KP

 
středa, 1. září 2021, 12:56

Jihočeský kraj – Ve víkendovém kole krajského přeboru se domácím celků nedařilo podle očekávání. Z osmi zápasů vyhrály jen dva (Rudolfov a Třeboň), ve třech případech se body rozdělily a třikrát měly navrch hostující týmy, které to podtrhly 14 vstřelenými góly! Olešník ztratil remízou v Protivíně a do čela se katapultoval Č. Krumlov, který ukončil neporazitelnost Milevska.

Výsledky 4. kola krajského přeboru


FK Protivín - FK Olešník 2:2 (1:0)

Góly: 9. (pen.) J. Vorel, 47. Hála - 52. Šíma, 82. Štěch. Rozhodčí: Polák - Panský, Vican. Delegát: Bicek. ŽK: 2:2 (Říha, Bečvář – Szó, Vojta), Diváků: 200.

Protivín: Hanus – Dan (80. Štěpka), Vojta, Hála, Zach – J. Vorel, Bečvář, Zb. Vorel, Hrachovec - Kasík (77. Buko), Říha (88. Urban). Trenér Říha.

Olešník: Miřátský - Nýdl, Heller, Kalášek, Vojta (74. Rožboud) - Beko (46. Miklík), Nohava, Szó, Šíma - Štěch, Tóth. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: celý tým - Kalášek.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Do zápasu jsme vstoupili aktivně a vytvořili jsme si tlak a standardní situace, ze kterých vyústil pokutový kop, který bezpečně proměnil Míra Vorel. Po naší úvodní patnáctiminutovce se hra vyrovnala a s přibývajícím časem začali být nebezpečnější hosté a hlavně díky Márovi Hanusovi v bráně jsme šli do kabin za stavu 1:0. Do druhého poločasu jsme vstupovali s cílem hrát aktivitě a přidat ještě nějaký gól, protože bránit těsné vedení by se nám vymstilo. A hned ve 47. minutě se nám po rohovém kopu díky Lukáši Hálovi podařilo jít do dvoubrankového vedení. Ale hosté zbraně nesložili a trpělivou kombinační hrou po zásluze vyrovnali. I přes ztrátu dvoubrankového vedení jsem s výsledkem spokojen a hráčům jsem poděkoval za nasazení a odvedený výkon.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Věděli jsme, že nás v Protivíně nečeká lehký zápas. Hned ve třetí minutě nás zastavil praporek pomezního, kdy mávl ofsajd, který viděl jenom on. Domácí vytěžili z minima maximum a nám chyběl větší klid v zakončení. Bohužel jsme jim k tomu přispěli, poněvadž jsme si nepohlídali dvě standardky. Nicméně jsem rád, že jsme to za stavu 2:0 nezabalili a odměnou za aktivitu nám bylo vyrovnání. Po něm jsme na rozdíl od domácích chtěli vyhrát a byla možnost, ale to by musel najít v sobě odvahu hlavní rozhodčí a písknout v 86. minutě penaltu, kterou viděla a slyšela celá tribuna. Jak by řekl legendární Lavi "kontakt tam byl". Teď už je třeba se připravit na mladíky z Táborska.“


TJ Osek - SK SIKO Čimelice 2:2 (1:1)

Góly: 45. a 56. Hoch - 9. Varhan, 80. Petřík. Rozhodčí: Krčín - Peterka, Pečenka. Delegát: Skalák. ŽK: 3:4 (Rybák 2, D. Říský – Smetana, Rambous, Hegenbart, Mezera). ČK: 1:0 (68. Rybák). Diváků: 150.

Osek: Křížek - Rybák, Krejčí, Carda, Němeček - Sigmund (65. Čapek), Šrámek, Hoch, Hosnedl (69. Brabec) – J. Říský, D. Říský (83. Kubiš). Trenér Mráz.

Čimelice: Javorský – Rambous, Listopad, Bednařík, Smetana – Káš (46. Hák), Maršík, Šťástka (79. Mezera), Varhan, Hegenbart – Petřík (87. Dubský). Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Hoch, Šrámek, Němeček - Rambous, Maršík.

Josef Mráz (trenér Oseka): „Zápas jsme nezačali dobře a brzy inkasovali. Čimeličtí výborně kombinovali a nepouštěli nás do hry. Také nám ale chyběl lepší pohyb a důraz v osobních soubojích. Až v závěru prvního poločasu jsme hosty dostali pod tlak a podařilo se nám vyrovnat. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a měli převahu, kterou jsme korunovali vedoucí brankou. Zápas jsme měli pod kontrolou a mohli jsme několikrát zvýšit naše vedení. Šance jsme bohužel opět neproměnili a naopak jsme obdrželi nesmyslnou červenou kartu. Toho hosté, kteří již fyzicky odpadávali, využili a šťastným gólem ležícího hráče vyrovnali.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Osek má kvalitní tým a těžko se u nich boduje. Snažili jsme se dobře bránit v bloku s rychlým přechodem do útoku. To se nám v první půli docela dařilo, ale chyběla nám ta finální přihrávka do zakončení, kde jsme nebyli úplně přesní. I v zápase proti nám hrál Osek stejným způsobem, jako jsme viděli v předchozích utkáních. Oba naši beci ale zvládali včas nabírat krajové hráče soupeře a tím nebyla naše obrana tolik pod tlakem. Dostávali jsme se ale pod tlak zbytečnými fauly a Osek zásluhou Hocha zahrává standardky nebezpečně. V druhém poločase hrál Osek dobře a i přes vyloučení se nám nepovedlo jej zatlačit a držet míč delší dobu. Bod z jeho hřiště bereme.“


Sokol Sezimovo Ústí - FC MAS Táborsko B 1:4 (0:2)

Góly: 56. Koníř - 5. Fišer, 33. Zeman, 70. Činčura, 82. Škrleta. Rozhodčí: Jevčák - Lepič, Ondřej. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:2 (Podroužek, J. Škarda – Fišer, Jansa). Diváků: 130.

S. Ústí: Vanýsek - Škrábek, Brůžek, Trantýr, Bartáček (12. Irsa) – J. Škarda, Koníř (76. Šebek), Podroužek (80. Sazma), Kavka, V. Škarda – Hoffmann. Trenér Barteska.

Táborsko B: Cízler - Fišer, Mácha, Brabec, Rydval - Ott, Jansa, Činčura (82. Voneš), Kabeš (86. Koblasa) - Škrleta (88. Lukeš), Zeman (55. Fulei). Trenéři Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: Trantýr, Kavka - Cízler, Jansa, Mácha, Kabeš.

Ladislav Šebek (předseda Sokola SÚ): „Další ztráta bodů, další ztráta hráče. Hrajeme v rámci možností, na co máme. S tímto stavem jsem se za 12 let v Sokole nesetkal. Marodka je velká, bohužel to jsou zranění typu přetrhaných vazů v koleni nebo prasklých svalů, takže vyhlídky na něčí návrat do sestavy v nedohlednu. Navíc to nejhorší nás čeká teď v Prachaticích, kdy další dva hráči nebudou, odjíždí na dovolenou. Dalšího hráče máme pořád v trestu, dorost jsme museli zrušit a v béčku už nemáme kde brát…“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do derby jsme vstupovali s tím, že nesmíme podcenit soupeře, který se nachází ve velkých potížích. To se nám v první půli dařilo, když jsme vsítili dvě branky a ještě nastřelili tyč. Soupeř měl také dvě příležitosti, při kterých nás podržel brankář Cízler. Ve druhé půli dal v 55. minutě Sokol kontaktní gól a následných 15 minut ovládl hru. Naštěstí vše utnul výstavní střelou Činčura, když zvyšoval na 3:1. Poté jsme opět převzali otěže utkání, přidali čtvrtý gól a soupeře jsme již k ničemu nepustili.“


FC ZVVZ Milevsko - FK Slavoj Č. Krumlov 1:4 (0:3)

Góly: 48. (pen.) Barda - 3., 44. a 66. Růžička, 25. (pen.) Kuna. Rozhodčí: Dunovský - Žemlička, Němec. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:1 (Barda – Svoboda). Diváků: 112.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč, Barda, Hejl - Velek (46. Kortan), Souček (72. Süsmilich), Málek, Přibyl (46. P. Novotný) – Sedláček (72. Kutil), Hadáček. Trenér Strnad.

Č. Krumlov: Trnka – Švec, Kabele, Kuna – Vávra, Svoboda (72. Paráček), Novák, Gelnar, Strapek (83. V. Beránek) – Růžička (83. Kordík), Tůma (76. Poláček). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Hejl - celý tým.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Zápas se mi bohužel nehodnotí vůbec dobře. Výsledek je opravdu pro nás hodně krutý. Nemyslím si, že jsme byli horší než soupeř. Ten ukázal velký potenciál a že má mužstvo složené na vyšší soutěž. My si ale samotný zápas prohrály de facto sami. Krumlov byl lepší v produktivitě a my naopak nevyužili opravdu hodně šancí. Samotný zápas začal pro nás hodně špatně a ve třetí minutě jsme již po nedorozumění naší obrany prohrávali 0:1. Ve 25.minutě z penalty hosté svůj náskok zvýšili. Pak přišly naše stoprocentní šance. Velek netrefil z metru odkrytou branku a Souček sám proti brankáři přestřelil. A jak se říká nedáš dostaneš, ve 44. minutě Krumlov vedl již o tři branky. Do druhé půle jsme udělali dvě změny a po chybě hostů z penalty snížil Barda na 1:3. Ale jak jsem již říkal naše produktivita byla špatná. Velké šance Kortana, Hadáčka a krásný lob Málka v síti neskončily a soupeř opět trestal na konečných 1:4 třígólovým Růžičkou.“

Jiří Černý (asistent trenéra Č. Krumlova): „V Milevsku jsme předvedli v prvním poločase zodpovědnou hru založenou na držení míče a přecházení do brejkových situací. Střelecky se dařilo opět Davidu Růžičkovi. Domácí tým si v zápase vytvořil několik šancí, ale v koncovce se neprosadil. Druhý poločas jsme odehráli již volněji, přesto jsme výsledek upravili na konečných 4:1. Pochvalu za výkon zaslouží celý tým.“


FK Olympie Týn n/Vlt. - FK Tatran Prachatice 4:6 (1:3)

Góly: 55. a 72. Dobal, 39. Stoklasa, 60. Štos – 26. a 75. Iliev, 28. a 63. Pecka, 45. Jakub Rauscher, 87. M. Sedláček. Rozhodčí: Klátil - Krauskopf, Kollmann. Delegát: Kučera. ŽK: 3:5 (Boček, Dumbrovský, Vařil – Pravda, Hornát, M. Sedláček, Sova, Pecka). Diváků: 140.

Týn: Kubík – Boček, Vařil, L. Maxa, Meidl – Dvořák (56. Mezera), Dumbrovský, Dobal, T. Maxa - Štos, Stoklasa (68. Liška). Trenér Mareš.

Prachatice: Trnka – Hušek, Pravda, Kupka, Makoš – Jakub Rauscher (86. Jar. Rauscher), Hornát, Sova, M. Sedláček - Pecka, Iliev (81. Linhart). Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: Stoklasa - Pecka, Iliev, Makoš.

Václav Mareš (trenér Týna): „Věděli jsme, že nás nečeká jednoduchý zápas, ale přesto jsme v domácím zápase chtěli bodovat a myslím si, že jsme k tomu měli blízko. Hráči bojovali, ale i tak to na body nestačilo. Děláme bohužel stále stejné chyby, které nás sráží na kolena. Když už dokážeme vyrovnat na 3:3, tak vzápětí dostaneme branku na 3:4. Hráči to nevzdali, podařilo se nám vyrovnat a po minutě hry jsme opět inkasovali branku na 4:5 po naší školácké chybě. Snad se z toho brzy dostaneme.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Hodnocení bude jednoduché, krásný zápas pro diváky a strašný zápas pro trenéry. Ofenzivní činnosti mužstva výrazně převýšily ty defenzivní, a to myslím na obou stranách. Na mužstvu si cením, že dvakrát dokázalo zápas po vyrovnání opětovně zvrátit na naši stranu. Každopádně k defenzivní činnosti si budeme muset něco říci, protože ta nám tentokráte nefungovala vůbec.“


SK Rudolfov - FK Junior Strakonice 4:1 (1:0)

Góly: 30. (pen.) Novotný, 55. Kovačičín, 64. Šindelář, 75. Vejvar - 57. Žáček. Rozhodčí: Votava - Albert, Dimitrov. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 3:4 (Vejvar, Hrbáč, Kovačičín – Masopust, Zoubek, Funda, Říha). Diváků: 120.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Prokeš – Hrbáč, Rampa (87. Peiger), Sládek (77. Janák), Vejvar (82. Keřka), Kovačičín – Šindelář. Trenér Nárovec.

Strakonice: Kozlík – Masopust (62. Čapek), Žáček, Rozhoň, Říha – Funda, Krýsl (68. Petráň) – Nosek (81. Zelenka), Zahrádka, Zoubek (86. Kočí) – Šimek. Trenér Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: celý tým – Žáček.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Před začátkem zápasu nás nemile překvapilo rozhodnutí trenérů Strakonic, kteří velmi striktně odmítli naši žádost, aby se rozcvičili na umělce. Zápas samotný se odehrál víceméně v naší režii. Strakonice v první půli vsadily na obranný blok, který se nám trpělivou kombinací dařilo úspěšně narušovat. Vypracovali jsme si několik dobrých příležitostí, ale scházela nám přesnost v zakončení. Do vedení nás tak po půlhodině hry dostal až proměněnou penaltou Honza Novotný. Druhý poločas již hosté začali odvážněji, dlouhými nákopy získali územní převahu, nicméně po deseti minutách zakroutil Honza Kovačičín svůj roh na přední tyč tak šikovně, že z toho byl druhý gól. Následně jsme si bohužel vybrali slabší chvilku a nedůrazným bráněním umožnili Strakonicím vstřelit kontaktní branku. Od tohoto momentu jsme ale byli opět jednoznačně lepším mužstvem, a naši převahu korunovali dalšími góly, které vstřelili Honza Šindelář a Vojta Vejvar. Za zaslouženým vítězstvím opět stojí zodpovědný přístup a velmi dobrý výkon všech hráčů. Po čtyřech kolech sice máme na kontě slušných deset bodů, ale teď nás čekají tři těžké zápasy, ve kterých nám budou bohužel mimo dvou zraněných z různých důvodů chybět další čtyři hráči, které budeme muset nějakým způsobem nahradit.“

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „Tento zápas se nám opravdu nepovedl. Sice jsme do zápasu vstoupili dobře a hned ve druhé minutě měl šanci Šimek, ale jinak nás domácí celý poločas přehrávali, obrana byla pod velkým tlakem, ale žádnou brankovou příležitost si nevytvořili. Do vedení šli po nastřelené ruce Masopusta, nařízenou penaltu proměnil Novotný. V 56. minutě nám dali domácí druhý gól po rohu, ale už za dvě minuty Žáček jako správný kapitán, který už se nemohl dívat na naší nemohoucnost, vyvezl balon na domácí polovinu, přihrál Zoubkovi, který mu lobem balon vrátil do vápna a Žáček si jej zpracoval na prsa a nekompromisně skóroval. Náš nádech na vyrovnání vzal za své o šest minut později třetím gólem domácích. Naše hra byla bezzubá, nepřesná, a když už si nějakou šanci vypracujeme, pálíme mimo zařízení, což dokumentovali v závěru Čapek s Petráněm střelami vedle.“


TJ Dražice - SK Jankov 0:0

Rozhodčí: Kaštánek - Žurek, Brom. Delegát: Chlaň. ŽK: 4:2 (Bareš, D. Štecher, Hojdar, Studenovský – Voráček, Kollár). Diváků: 120.

Dražice: Baka – Bareš, Stuchlík L. (60. Studenovský), Štecher, Turek (71. Horka) – Pinc (64. Böhm), Hojdar, Veselý, Novotný – Mareš (46. Šimák), Stuchlík M. (83. Tůma). Trenéři Hořejší a Kodad.

Jankov: Komárek – Fajtl (90. Honner), Lošek, Kroneisl, Beránek – Sypal, Kollár, Voráček, Lovička (71. Klíma) – Prenner (64. Benda), Mizera (83. Kočer). Trenér Kadlec.

Nejlepší hráči: celý tým - Sypal, Komárek.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Zápas s Jankovem se musel divákům líbit, byl to boj od samého začátku, bohužel chyběly góly. V první části měli navrch hosté, ale hra se odehrávala převážně mezi pokutovým územím. Druhou část jsme byli aktivnější, ale žádnou ze tří gólových šancí, oproti jediné hostů, jsme neproměnili a tak se zrodila bezgólová remíza.“

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Do utkání jsme vstoupili dobře a v prvním poločase jsme měli několik slibných příležitostí, které jsme nedokázali dotáhnout. Druhý poločas jsme se přizpůsobili hře domácích a to nám nesvědčilo. Hrála se spíš překopávaná, než kombinační fotbal. Z toho vyústilo několik velkých šancí na naši branku, které jsme přečkali. Naši jedinou velkou možnost ve druhém poločase domácí odvrátili na poslední chvíli odkopem z branky. Důrazné utkání plné soubojů tak skončilo bezbrankovou remízou.“


TJ Jiskra Třeboň - TJ Blatná 4:1 (2:0)

Góly: 26. Levý (vlastní), 32. Hromádka, 53. a 84. Průcha - 58. (pen.) Král. Rozhodčí: Němec - Vican, Ondřej. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:0 (Průcha). ČK: 0:1 (12. Bláha). Diváků: 120.

Třeboň: J. Skála – Schneider (69. Bartl), Collin, Bartoš, Týnavský – Matoušek, Kubata (85. Zavadil), Hromádka, Radosta – P. Tůma, Průcha. Trenér P. Skála.

Blatná: Chlanda - Levý (76. Stulík), Hlaváč, Bláha, F. Hrádek (90. A. Hrádek) - Král, Sedláček, Prokopec (57. Míka), Říha - Peleška, Šimůnek. Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: nehlášeno – Sedláček.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Již v 15. minutě byl vyloučen hráč Blatné a do konce prvního poločasu jsme využili převahy ve vedení 2:0. I úvod druhého dějství nám vyšel a zvýšili jsme na 3:0, pak soupeř snížil na 3:1 a měl brankovou příležitost na další vstřelení branky, v této fázi hry jsme nehráli dobře, nakonec došlo k uklidnění a v závěru jsme uzavřeli na 4:1.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Po školácké chybě při zbytečné malé domů a následném faulu jsme už od 10. minuty hráli v oslabení. Navíc domácí svým výborným pohybem a útočnou aktivitou byli stálým nebezpečím pro naši defenzívu. Na druhé straně jsme se i my dostali do několika slibných brejkových situací. Po vlastenci hlavou domácí do poločasu přidali ještě jeden zásah, a když v 52. minutě zvýšili na 3:0, zdálo se být rozhodnuto. Jiskru naděje zažehl Král, který proměnil penaltu a o chvíli později tentýž hráč po pěkné individuální akci bohužel těsně minul. Po chybě v rozehrávce zvýšila Třeboň na 4:1. A protože v závěru zahodili své tutovky Míka a Stulík, zůstal stav nezměněn.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama