Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První gól mě nastartoval, říká k exhibici s Týnem do útoku přesunutý Matyáš Ott

 
pátek, 27. srpna 2021, 13:14

Táborsko - „Matyáš Ott byl nezastavitelný. Kdybychom ho ke konci nestřídali, tak by snad ještě nějaký gól přidal,“ řekl na adresu Muže kola trenér Táborska Miroslav Jelen při hodnocení duelu s Týnem nad Vltavou. Táborskému záložníkovi se utkání skutečně povedlo. Týnu nastřílel čtyři góly a výrazně tak přispěl k vítězství svého mužstva v poměru 7:1.

Nastřílet čtyři góly z pozice záložníka, to je slušný počin. Už se vám to někdy v soutěžním utkání povedlo?
Je to poprvé, co se mi podařilo takhle nastřílet víc gólů. Z pozice záložníka jsem ale dal vlastně jen první gól. Pak nás trenér prostřídal, mě posunul na hrot a další góly jsem pak dal z pozice útočníka.

To se pak góly dávají snáze?
To určitě, člověk se pak dostane do vápna častěji (úsměv)

Neláká vás to tedy nyní spíš do útoku?
Já hraji na kraji zálohy odjakživa. Po tomto zápase mi ale trenér sdělil, že teď budu v útoku nastupovat častěji. Tak doufám, že to zase někdy zopakuji.

V předchozích dvou duelech dalo Táborsko jen jeden gól. Co se stalo, že se proti Týnu s brankami roztrhl pytel?
Především už jsme chtěli konečně vyhrát a ne sbírat body po jednom. Tentokrát nám vše vycházelo už od samotného začátku. Já jsem dal první gól již v osmé minutě, což mě nastartovalo. Dostali jsme se do obrátek a pak už nám tam padal jeden gól za druhým.

Můžete přiblížit vaší dosavadní kariéru?
Jako malý kluk jsem začínal v Sokolu Sezimovo Ústí. Brzy jsem se dostal do Táborska, kde jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi.

Jaké cíle si rezervní tým Táborska stanovil před touto sezonou?
Před sezonou jsme si říkali, že bychom chtěli postoupit. Několik hráčů nám ale odešlo, takže to bude složitější. Každopádně bychom se v tabulce rádi pohybovali mezi třemi nejlepšími týmy.

První mužstvo Táborska hraje druhou ligu. Usiluje klub o to, aby jeho rezervní tým hrál vyšší soutěž než krajský přebor?
To ano, ale je fakt, že ve srovnání s našimi soupeři máme hodně mladý tým. Každý rok přicházejí kluci z devatenáctky a my si tak udržujeme věkový průměr okolo dvaceti let. Jiní mají v mužstvu třeba i fotbalisty s ligovými zkušenostmi, v čemž mají oproti nám výhodu. Naše síla zase spočívá v tom, že jsme mladí a tudíž rychlejší.

Jaké jsou vaše osobní ambice? Chtěl byste se posunout výš a zahrát si třeba i za áčko?
Už jsem odehrál pár zápasu za béčko Táborska v divizi. A pokud jde o áčko, tak jsem byl nominovaný na pohárové utkání v Sedlčanech, do kterého jsem naskočil na poslední minutu. Příležitost asi na dvacet minut jsem dostal i v přátelském duelu proti béčku Slavie. Určitě bych si přál dostávat šanci v áčku častěji.

Máte možnost si s prvním týmem občas zatrénovat?
To bohužel zatím ne. Tréninky absolvuji pouze s béčkem.

Zmínil jste, že vaším mateřským klubem je Sezimovo Ústí, proti kterému hrajete už tento víkend v dalším kole krajského přeboru. Bude to pro vás speciální zápas?
Rád bych se proti svému mateřskému klubu ukázal a třeba se mi podaří dát zase nějaké góly. Rivalitu cítíme, neboť hřiště Sokola a Soukeník jsou vzdálené jen pár metrů. Sezimovo Ústí bude jistě hodně nepříjemným soupeřem. Musíme dát do toho všechno, pokud chceme vyhrát.

Ideální sestava 3. (4.) kola krajského přeboru

Jan Komárek (Jankov)       

Jiří Pravda (Prachatice), Petr Listopad (Čimelice), Tomáš Vakoč (Milevsko), Martin Pavelka (Sokol S. Ústí)

Matyáš Ott (Táborsko B), Roman Zahrádka (Strakonice), Jan Hoch (Osek), Vojtěch Vejvar (Rudolfov), Martin Šíma (Olešník)

David Růžička (Č. Krumlov)

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FC MAS Táborsko