Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 3. kole KP

 
středa, 25. srpna 2021, 23:05

Jihočeský kraj – Ani po třetím kole neztratil vedoucí tandem Olešník – Č. Krumlov ani bod. Olešnický gólman Filip Miřátský drží neprůstřelnost již 270 minut. A byť hráli s posledním Sokolem S. Ústí, musel za bezgólového stavu likvidovat samostatný nájezd. Milevsko po dvou vítězstvích remizovalo v Čimelicích a nulu v kolonce proher drží také béčko Táborska, které je příjemným překvapením a oživením, Rudolfov už za tři zápasy nasbíral víc než za celý nedohraný podzim.

Výsledky 3. kola krajského přeboru


SK SIKO Čimelice - FC ZVVZ Milevsko 2:2 (1:1)

Góly: 25. Hegenbart, 72. Kálal (vlastní) - 29. (pen.) Barda, 73. Hejl. Rozhodčí: Vican - Dunovský, Žemlička. Delegát: Němeček. ŽK: 1:1 (Pšenička – Velek). Diváků: 100.

Čimelice: Javorský – Smetana, Listopad, Maršík, Viták – Nekl (40. Pšenička), Káš – Petřík (46. Šťástka), Varhan (71. Mezera), Říha (86. Hák) – Hegenbart. Trenér Smrčina.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč, Marvan, P. Novotný (46. Hejl) - Süsmelich (62. Souček), Barda, Málek, Kortan (82. Velek) - Hadáček (90. Pich), Kutil (72. Sedláček). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Listopad, Říha - Vakoč, Málek.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Hosté hráli to, co jsme viděli v jejich dvou předchozích zápasech. Dobrý posun v bloku a jednoduchý přechod do útoku po zisku. V prvním poločase jsme se snažili držet míč a kombinovat, ale bylo poměrně těžké překonat jednotlivé řady soupeře. Tentokrát se potvrdilo nedáš dostaneš v náš prospěch, když Milevsko trefilo tyč a my jsme z následného brejku šli do vedení. Bohužel jako v předchozím zápase uděláme úplně zbytečný faul ve vápně a inkasujeme z penalty. Druhý poločas už moc fotbalu nepřinesl. Bohužel jsme v něm drželi vedení jenom minutu.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Na zápas s Čimelicemi se dá říci, že už jsme byli v lepší sestavě než v předešlých zápasech. Domácí byli bez bodu a věděli jsme, že konečně budou chtít bodovat. Začali jsme dobře a vytvořili si dvě šance a z toho trefily tyč. Ale bohužel hned z protiútoku jsme inkasovali. Poté měli domácí míč více na svých kopačkách a hrozili hlavně z pravé strany. Naštěstí pro nás byl ve vápně faulovaný Kutil a Barda se z penalty nemýlil. Druhý poločas jsme byli lepším týmem, ale ani jednu šanci jsme nevyužili a po našem zaváhání jsme vlastním gólem opět prohrávali. Nicméně po rohovém kopu srovnal na konečných 2:2 po dlouhé době uzdravený Hejl.“


FC MAS Táborsko B - FK Olympie Týn n/Vlt. 7:1 (2:0)

Góly: 8., 60., 70. a 73. Ott, 18. Škrleta, 48. Drozd, 82. Lukeš - 87. Stoklasa. Rozhodčí: Lepič - Němec, Mach. Delegát: Eibl. ŽK: 3:4 (Ott, Mácha, Škrleta – L. Maxa, Dumbrovský, Vachuta, Liška). Diváků: 68.

Táborsko B: Cízler - Fišer, Brabec, Mácha, Rydval – Ott (80. Lukeš), Jansa, Činčura, Kabeš – Škrleta (66. Zeman), Drozd (74. Voneš). Trenéři Jelen a Vesecký.

Týn: Vachuta – Mravec, Mich. Šálený (35. Mezera), Vařil (69. Liška), Meidl – T. Maxa (69. Dvořák), Dumbrovský, Dobal, Stoklasa – L. Maxa, Štos. Trenér Mareš.

Nejlepší hráči: Ott, celý tým – nikdo.

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Zápas nám vyšel po všech stránkách. Byli jsme celých 90 minut lepším týmem. Naši mladíci hráli drze, odvážně a nešetřili krokem. Odměnou jim bylo vysoké vítězství, přičemž jsme ještě nějaké šance zahodili. Matyáš Ott byl nezastavitelný, kdybychom ho ke konci nestřídali, tak by snad ještě nějaký gól přidal.“

Václav Mareš (trenér Týna): „To, co jsme předvedli v Táborsku, nemá s fotbalem nic společného. Takové školácké chyby, které dokážeme v zápase udělat, jsou pro mě nepochopitelné. Pokud takhle chceme pokračovat, neuspějeme nikde!“


TJ Blatná - SK Rudolfov 0:3 (0:1)

Góly: 19. a 53. Vejvar, 88. (pen.) Novotný. Rozhodčí: Němec - Přibyl, Panský. Delegát: Albrecht. ŽK: 3:0 (Bláha, Čadek, Hlaváč). Diváků: 200.

Blatná: Peroutka – F. Hrádek, Hlaváč, Bláha, Jícha – Peleška (57. Míka), Sedláček (82. Vanduch), Čadek, Říha – Jiřinec (61. Stulík), Levý (61. Brabec). Trenér Voříšek.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný, Hajný, Prokeš – Hrbáč, Říha (54. Kovačičín), Sládek, Vejvar (78. Janák), Peiger (63. Rampa) – Šindelář. Trenér Nárovec.

Nejlepší hráči: Čadek - celý tým.

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Hosté řízeni zkušeným Hrbáčem a směrem dopředu nebezpečným Šindelářem byli po většinu utkání aktivnější, dobře kombinovali, naopak naše snaha o vytvoření si nějaké příležitosti končila často školáckými nepřesnostmi. Při úvodním gólu v 19. minutě zaspala naše obrana při rozehraném rohu a osamocený hráč na zadní tyči v klidu zakončil do prázdné. Po půlhodině hry mohl srovnat Jiřinec, ale jeho lob skončil na břevně. V 53. minutě po rychlé kombinaci z levé strany soupeř zvýšil. Při pokusu o korigování výsledku jsme z penalty inkasovali potřetí. Týmu se nedá upřít snaha, ale pro úspěch je nutné přidat více odvahy a fotbalovosti.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Utkání v Blatné jsme měli po celou dobu pod kontrolou a domácí mužstvo jsme de facto k ničemu nepustili. Dali jsme tři góly, a navíc jsme řadu dalších příležitostí nevyužili. O naší zasloužené výhře opět rozhodl soudržný a týmový výkon. Zápas se střelecky vyvedl Vojtovi Vejvarovi, výsledek pečetil dvě minuty před koncem z penalty kapitán Honza Novotný. Nepříjemné ale je, že ke zraněnému Radimu Pouzarovi, který nedohrál minulý zápas s Prachaticemi, nám na marodku přibyl David Říha. Bez obou se bohužel budeme muset delší dobu obejít…“


FK Slavoj Č. Krumlov - TJ Dražice 5:1 (4:0)

Góly: 9., 18. a 40. Růžička, 26. Tůma, 87. Strapek - 55. M. Stuchlík. Rozhodčí: Izugrafov - Dunovský, Talíř. Delegát: M. Urban. ŽK: 1:1 (Kabele – Turek). Diváků: 185.

Č. Krumlov: Trnka – Švec (71. Paráček), Kabele, Kuna - Vávra, Gelnar (70. Poláček), Svoboda, Novák, Strapek - Růžička, Tůma (80. Kordík). Trenér Domin.

Dražice: Baka - D. Štecher, Veselý, Bareš, Novotný – Pinc, Mareš (77. Běhoun), Tůma, Turek - M. Stuchlík, Šimák. Trenéři Hořejší a Kodad.

Nejlepší hráči: Růžička - Veselý, M. Stuchlík.

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Do Krumlova přijel kvalitní soupeř a chtěl hrát otevřený fotbal a musím říct, že hlavně v první polovině na to doplatil. Druhá polovina už nebyla z naší strany tak fotbalová, snad to ovlivnila zbytečná penalta hned na začátku. Soupeře musím pochválit, že přijel hrát fotbal. V zápase se dařilo střelci tří branek Růžičkovi.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „Zápas byl prakticky rozhodnutý během prvního poločasu, kdy naše obrana vůbec nefungovala. Domácí si nás vychutnali hlavně rychlými brejky a na co sáhli, tak byl gól. Využil toho hlavně Růžička třemi zásahy a Tůma. Do druhé části jsme trochu pozměnili posty a snažili se hlavně bojovat a zkusit nějak napravit začátek. Po několika rohových kopech se nám povedlo po zbytečném kopnutí Kabeleho našeho Mareše bez balonu snížit z penalty M. Stuchlíkem a hra se v této části přelévala ze strany na stranu. Na obou stranách bylo několik pěkných akcí, ale nám už to nevyšlo vyjádřit gólově a tak se prosadil až v závěru po individuální akci domácí Strapek.“


FK Tatran Prachatice - TJ Jiskra Třeboň 3:2 (3:1)

Góly: 3. Hušek, 9. (pen.) Pecka, 10. Iliev - 19. Hromádka, 79. (pen.) P. Tůma. Rozhodčí: Kollmann - Klátil, Ondřej. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:4 (Sova, Iliev, Jakub Rauscher – Kubata, P. Tůma, Hromádka, Průcha). Diváků: 100.

Prachatice: Pícha – Hušek, Pravda, Kupka, Makoš – Jakub Rauscher, Hornát, Sova (60. Babka), M. Sedláček - Pecka, Iliev (78. Linhart). Trenér Raušer.

Třeboň: J. Skála - Schneider, Cimerhanzl (46. Bartl), Bartoš, Týnavský – Matoušek, Collin, Hromádka, Kubata – Průcha, P. Tůma. Trenér P. Skála.

Nejlepší hráči: Pravda, Hušek, Hornát, Sedláček – celý tým.

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Vyšel nám vstup do utkání, kdy jsme do 10. minuty dali tři branky a vlastně rozhodli. Celé utkání bylo velmi vyrovnané a bojovné. Hosté kontaktní brankou v závěru si šli za vyrovnáním a my mohli také definitivně rozhodnout. Diváci tak měli možnost vidět drama až do konce. Kluky musím pochválit za týmový výkon, kdy nám pomohli navrátilci do sestavy Sova, Iliev a Pecka. Co je ale rozhodně k zamyšlení a nepochopili jsme to my ani trenéři z Třeboně, je nominace hlavního rozhodčího, který je aktivním hráčem Třeboně B. Ač zápas zvládl, neměl to vůbec lehké a způsobilo to zbytečné napětí na hřišti.“

Petr Skála (trenér Třeboně): „Do zápasu jsme vstoupili velice špatně, protože již v desáté minutě jsme prohrávali 0:3, pak jsme snížili v 19. minutě z přímého kopu a do konce poločasu jsme hru vyrovnali. Během druhého poločasu se nám podařilo snížit na 3:2, ale soupeř nám pak neumožnil vyrovnat. Musím pochválit mužstvo, že se za stavu 3:0 nevzdalo.“


FK Junior Strakonice – TJ Osek 2:2 (0:0)

Góly: 49. a 84. Šimek – 51. a 68. Hoch. Rozhodčí: Žurek - Brom, Jevčák. Delegát: Dvořák. ŽK: 5:1 (Krýsl, Zoubek, Říha, Lízal, Funda – Rybák). Diváků: 262.

Strakonice: Lízal – Říha, Žáček, Rozhoň, Masopust (63. Zelenka) – Funda, Krýsl – Nosek, Zahrádka, Zoubek (77. Máška) - Šimek (84. Kočí). Trenér Cimrhanzl.

Osek: Křížek - Rybák, Němeček, Carda, Hromíř – Brabec (55. Sigmund), Šrámek, Hoch, Hosnedl – J. Říský, D. Říský.  Trenér Mráz.

Nejlepší hráči: Zahrádka - Hoch, J. Říský, Šrámek.

Jiří Cibulka (vedoucí týmu Strakonic): „Okresní derby se první poločas vyznačovalo velkou bojovností od vápna k vápnu. Prakticky se žádný tým nedostal ke gólové situaci. Druhý poločas byl už o něčem jiném. Ve 49. minutě se dostal k odraženému míči Šimek a nekompromisní střelou překonal Křížka. Naše radost ale netrvala dlouho.  Nařízený trestný kop proměnil Hoch za přispění zdi. V 67. minutě hosté obrátili výsledek a opět nám vstřelil gól Hoch po centru hlavou. Domácí se nevzdávali, bojovali, ale hosté si v 75. minutě vytvořili jasnou gólovku Hosnedlem a Lízal v brance byl proti. Zahrádkovu střelu k tyči Křížek vyrazil na rohový kop. V 84. minutě Šimek svedl souboj při dlouhém nákopu s obráncem, který vyhrál a poté překonal i Křížka. V závěrečných minutách vyvinuli hosté velký tlak, ale remízu jsme uhájili. Byl to z našeho pohledu bojovný výkon a remízu si hráči zasloužili, hosté byli velice kvalitním týmem. Za nás byl nejlepším hráčem Zahrádka, i když podali všichni velice dobrý výkon.“

Josef Mráz (trenér Oseka): „Zápas ve Strakonicích jsme měli vyhrát. Bohužel se nevyvarujeme chyb v defenzívě a v útoku neproměňujeme stoprocentní šance. V prvním poločase to byl za stálého deště spíše boj, takže žádné šance ani na jedné straně nebyly. Druhý poločas jsme začali dobře, ale při prvním útoku domácích jsme udělali chybu v obraně a domácí šli do vedení. Za dvě minuty jsme srovnali z trestného kopu a od té doby jsme byli lepším mužstvem. Dali jsme druhý gól a měli jsme další šance zvýšit náš náskok a zápas rozhodnout. Šance jsme nedali a tak přišel trest v podobě vyrovnání, kdy jsme opět chybovali v obraně. Ještě v nastavení jsme měli další tutovku, kterou jsme opět neproměnili. A tak zápas skončil remízou. Ta je pro nás zklamáním a pro domácí výhrou.“


FK Olešník – Sokol Sezimovo Ústí 2:0 (0:0)

Góly: 75. (pen.) Szó, 89. Toth. Rozhodčí: Albert - Peterka, Krčín. Delegát: Brož. ŽK: 2:3 (Lafata, Nohava – Říha, J. Škarda, Pufr). Diváků: 150.

Olešník: Miřátský – Miklík (72. Rožboud), Heller, Nýdl (57. Nohava), Vojta - Toth, Lafata, Szó, Šíma – Štěch (72. Řehoř), Dudek (29. Beko). Trenér Chlumecký.

S. Ústí: Vanýsek - Škrábek, Brůžek, Pavelka, Bartáček – J. Škarda, Koníř, Říha (31. Pufr), Kavka, V. Škarda (65. Podroužek) – Hoffmann. Trenér Barteska.

Nejlepší hráči: Miřátský, Šíma - Pavelka, celý tým.

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Zápas nebyl vůbec lehký. Soupeř čekal v deseti vzadu a vyrážel do brejků. Měli šikovné hráče dopředu a některé i velmi rychlé. My do nich bušili a o zápasu rozhodla penalta. Cením si nuly vzadu. Teď už je třeba myslet na další zápas.“

Ladislav Šebek (předseda S. Ústí): „Dnešní zápas byl úplně o něčem jiném, než předchozí. Vzhledem k situaci v jaké jsme a možnostech v sestavě, jsme podali obstojný výkon proti velmi kvalitnímu soupeři. Hráli jsme zodpovědně v obranné fázi, dobře jsme dostupovali hráče domácích, drželi jsme obranný blok a snažili se hrát na brejky, což se nám celkem dařilo. Olešník měl více šancí, ale i my za nerozhodného stavu jsme mohli jít do vedení. Bohužel šance Pavelky a dva samostatné nájezdy Hoffmanna zůstaly nevyužity. Domácí vždy podržel domácí gólman. Samozřejmě i nás držel brankář Vanýsek, který podal výborný výkon. Nakonec zápas rozhodla penalta, poté jsme hru otevřeli a inkasovali v samém závěru podruhé.
Bohužel, dneska jsem se dozvěděl od trenéra, že střídavě v dalších zápasech budou chybět někteří další hráči z různých důvodů, takže nevím, jak se s tím dál s již takhle oslabeným kádrem popereme. Co se týče kádru áčka, jsme v katastrofální situaci. Musí nám vypomáhat kluci z béčka a náš rezervní tým pak pomalu nemá jak odjet k zápasu.
Bohužel, vyčerpali jsme všechny možnosti k posílení kádru. Na Táborsku je minimum možností získat nějaké hráče. Většina oddílů má sama svých starostí dost s počtem hráčů a neuvolní je, nebo vytipovaní hráči z nižší soutěže nemají zájem jít hrát k nám KP. Je třetí kolo a já mám velké obavy do dalších kol.“


SK Jankov - FK Protivín 2:0 (1:0)

Góly: 37. Prenner, 84. Kollár. Rozhodčí: Žemlička - Kaštánek, Lepič. Delegát: Skalák. ŽK: 1:0 (Řehoř). Diváků: 176.

Jankov: Komárek - Jirkovský, Honner, Kroneisl, Schönbauer (46. Mizera) - Řehoř, Kollár, Voráček (82. Fajtl), Klíma - Prenner (74. Benda), Sypal (90. Lovička). Trenér Kadlec.

Protivín: Barbotkin - Dan, Hála, Vojta, Zach – J. Vorel, Štěpka (69. Buko Leroy), Bečvář, Říha, Hrachovec – Kasík. Trenér Říha.

Nejlepší hráči: Komárek, Voráček, Kollár - Bečvář, J. Vorel, Hála.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Utkání přineslo množství zajímavých okamžiků na obou stranách. Nás několikrát podržel brankář, nebo jsme v některých situacích měli štěstí. Na druhé straně i my jsme neproměnili dvě vyložené šance. Pro nás velmi důležité vítězství s kvalitním soupeřem.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Kdybychom hráli ještě celou noc, tak gól stejně nedáme a proto domácí zaslouženě vyhráli. Jak jsme šťastně vyhráli v Čimelicích, tak jsme dneska nešťastně prohráli v Jankově. Myslím, že jak na držení míče, tak i na šance jsme na tom byli lépe než domácí, ale kvalita zakončení rozhodla o výsledku. Přes prohru bych chtěl pochválit celý tým za výkon a snahu, ale doufám, že se z tohoto zápasu ponaučíme a v dalších zápasech se nám to vrátí.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama