Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 2. kole KP

 
středa, 18. srpna 2021, 20:36

Jihočeský kraj – Olešník, Č. Krumlov a zraněními oslabené Milevsko. Trojice mužstev, které zůstává po druhém kole s plným počtem bodů. Nová olešnická jednička Filip Miřátský udržel i napodruhé čisté konto. Jeho spoluhráči Dominik Štěch a Robert Szó se podruhé (jako jediní) zapsali do střelecké listiny. Navrátilec z Rakouska Szó (37), odchovanec týnského fotbalu, byl naší redakcí zvolen Mužem 2. kola. Nádherný gól ze středového kruhu na vlastní polovině vsítil krumlovský Dominik Tůma v Protivíně. Na první body v nové sezoně čeká kvarteto mužstev. Podruhé vyhořel sezimovoústecký Sokol.

Výsledky 2. kola krajského přeboru


TJ Jiskra Třeboň - FC MAS Táborsko B 0:0

Rozhodčí: Přibyl - Krčín, Albert. Delegát: Dvořák. ŽK: 1:2 (Průcha – Voneš, Ott). Diváků: 250.

Třeboň: J. Skála - Schneider, Cimerhanzl, Bartoš, Týnavský (81. Bartl) – Matoušek, Collin (74. Kubata), Hromádka, Radosta – Průcha, Tůma. Trenér P. Skála.

Táborsko B: Slávik - Voneš, Mácha, Fišer, Pánek - Ott, Jansa, Činčura (86. Lukeš), Kabeš (71. Rezek) - Škrleta, Kubovský (14. Zeman). Trenéři Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: nehlášeno – celý tým.

Petr Skála (trenér Třeboně): „Vyšel nám úvod utkání, kdy jsme měli příležitost vstřelit branku, ale pak soupeř vyrovnal hru a měl také příležitosti skórovat. Bod je asi spravedlivý pro oba.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Do první půle vstoupili lépe domácí, když nás prvních 20 minut přehrávali. Našemu mladému mužstvu vázla kombinace a vůbec jsme nebyli schopni podržet balon na soupeřově polovině. Druhá polovina první půle již byla vyrovnaná, přičemž jsme si vytvořili dvě gólové příležitosti. Zejména ta druhá byla stoprocentní, když náš útočník Zeman tváří v tvář gólmanovi nastřelil pouze tyč. Ve druhé půli jsme již byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem, opět jsme si vytvořili dvě gólové příležitosti, ale bohužel ani jednu z nich neproměnili. Domácí jsme ve druhé půli k ničemu nepustili. Bod z Třeboně bereme, je to kvalitní tým a těžko se zde bude vyhrávat. Musím naše kluky pochválit za nasazení po celých devadesát minut.“


FK Protivín - FK Slavoj Č. Krumlov 1:4 (1:1)

Góly: 8. Zb. Vorel - 11. a 68. Růžička, 49. Tůma, 78. Poláček. Rozhodčí: Dunovský - Kaštánek, Krauskopf. Delegát: Šnajder. ŽK: 3:2 (Hrachovec, Dan, Kasík – Gelnar, Vávra). Diváků: 100.

Protivín: Hanus – Hála, Vojta, Zach – Dan (58. Štěpka), Bečvář, Vorel Zbyněk (31. Urban), Jiskra – Hrachovec, Vorel Jaromír, Kasík (66. Mar. Říha). Trenér Mir. Říha.

Č. Krumlov: Š. Beránek - Švec, Kabele, Kuna – Vávra (87. Trapl), Svoboda, Gelnar, Novák (87. Ryneš), Strapek – Růžička (87. Šára), Tůma (63. Poláček). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: Zb. Vorel, Hála, Hanus – Tůma, celý tým.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Do zápasu jsme vstoupili dobře a podařilo se nám vstřelit v 8. minutě první branku Zbyňkem Vorlem, ale soupeř již za tři minuty srovnal na 1:1.  První poločas jsme s Krumlovem hráli zodpovědně odzadu a dobře a nepouštěli jsme ho do vyloženějších šancí, ale ani my jsme si nic nevytvořili. Na začátku druhého poločasu, se soupeři podařilo krásnou brankou z vlastní poloviny dát na 1:2 a tím předurčit další průběh zápasu.  My jsme museli hru více otevřít a to byla voda na mlýn pro rychlé protiútoky soupeře, který přidal další dvě branky po křídelních akcích a zaslouženě vyhrál. Klíčové momenty byly zranění Zbyňka Vorla a nešťastná branka z poloviny hřiště.“

Václav Domin (trenér Č. Krumlova): „Do Protivína jsme jeli s respektem ke kvalitnímu soupeři. Úvod zápasu tomu nasvědčoval, když se domácí dostali poprvé před naši branku a skórovali, ale my jsme během pár minut vyrovnali a podle mého názoru už jsme domácí k ničemu vážnému nepustili. Rozhodující pro utkání byla druhá branka „Tůmiče“ z půlky hřiště. S výsledkem i hrou jsme mohli být spokojeni. Pochvalu zaslouží celý kolektiv, i když gól, který dal Tůma, se mnohokrát neuvidí.“


TJ Osek - TJ Blatná 4:0 (2:0)

Góly: 6. D. Říský, 11. Hoch, 60. Brabec, 67. Carda. Rozhodčí: Klátil - Vican st., Lepič. Delegát: Brož. ŽK: 1:1 (J. Říský – Míka). Diváků: 250.

Osek: Křížek – Rybák (66. Hromíř), Krejčí, Kubiš, Němeček – Brabec (77. Čapek), Hoch, Šrámek, Hosnedl (79. Kinkor) – J. Říský (83. Mrkvička), D. Říský (66. Carda). Trenér Mráz.

Blatná: Chlanda (13. Peroutka) – Levý (77. Hrádek), Hlaváč, Bláha, Jícha (46. Míka) - Král, Prokopec, Sedláček, Říha (41. Peleška) - Čadek, Šimůnek (66. Stulík). Trenér Voříšek.

Nejlepší hráči: Brabec - nikdo.

Josef Mráz (trenér Oseka): „Zápas jsme začali velmi dobře, když jsme již v 11. minutě vedli 2:0 a ještě jsme nastřelili břevno. Postupně jsme ale ubírali na tempu a přizpůsobili jsme se hře hostů. I přesto jsme si vytvořili šance, které jsme ale nevyužili. Druhá půle pokračovala nepřesnostmi na obou stranách až do 60. minuty, pak jsme dali během šesti minut dvě branky a bylo rozhodnuto. Do konce zápasu jsme si ještě vytvořili spoustu šancí, ale ty jsme zahazovali. Naše vítězství je zasloužené a k soupeři milosrdné.“

Jaroslav Voříšek (trenér Blatné): „Domácí tým byl v derby jasně lepší, ukázal svoji velkou kvalitu a ve všech směrech nás předčil. My naopak působili ustrašeně, byli jsme všude pozdě, vázla nám kombinace. Dva brzké góly v úvodu naznačily vývoj zápasu. Stav mohl ještě korigovat Prokopec, který se na hranici vápna krásně uvolnil, ale těsně minul. Osečtí hru kontrolovali a zaslouženě zvítězili.“


FK Olympie Týn n/Vlt. - Sokol Sezimovo Ústí 4:1 (2:0)

Góly: 10. Stoklasa, 32. Dobal, 63. Procházka, 86. Dvořák - 78. Pufr. Rozhodčí: Izugrafov - Panský, Votava. Delegát: J. Šafránek. ŽK: 2:2 (Mezera, Procházka – Škarda, Barzeska - trenér). ČK: 0:1 (67. Prokeš). Diváků: 120.

Týn: Kubík – Mravec, Mich. Šálený, Vařil, Meidl – Boček (57. Procházka), Dumbrovský, Dobal, Stoklasa - Dvořák, Mezera. Trenér Mareš.

S. Ústí: Fau – Prokeš, Škrábek, Vilímek, Brůžek, Kubec – Hoffmann (82. Sazma), Koníř (70. Pufr), Trantýr (46. Bartáček), Škarda (78. Hladík) – Říha (52. Irsa). Trenér Barteska.

Nejlepší hráči: Mravec – nikdo.

Václav Mareš (trenér Týna): „Zápasu jsem se obával, protože nám chyběli čtyři hráči základní sestavy Lukáš Maxa, Radim Štos, Tomáš Maxa a Jakub Hudeček. Přesto jsme zápas dokázali vyhrát i s hráči, kteří pravidelně nenastupují. Do západu jsme šli s tím, že bychom chtěli vstřelit co nejdříve branku, a to se nám také podařilo. V desáté minutě po centru Lukáše Mravce se hlavou trefil Lukáš Stoklasa. Druhou branku jsme vstřelili ve třicáté minutě Vladimírem Dobalem. Do druhého poločasu jsme vstoupili vlažně, ale i tak jsme měli hru pod kontrolou. Hosté po celý zápas jenom bránili a jen výjimečně se dostávali do střeleckých situací. Třetí branku jsme dali po krásné akci Martinem Procházkou. Čtvrtý ke konci zápasu Petrem Dvořákem. Myslím si, že kdybychom některé situace vyřešili jiným způsobem, mohl být výsledek ještě vyšší. Jediné, co mě mrzí je zbytečně inkasovaná branka.“

Ladislav Šebek (předseda S. Ústí): „Hráči by si měli vytrpět to, co my ze Sokola na tribuně. Kdyby slyšeli oprávněné hodnocení domácích fandů, možná by se zastyděli. Pokud by se nezastyděli, tak nám v KP již není pomoci. Hrát fotbal bez zásadních automatických vlastností jako je bojovnost, nasazení a důraz v osobních soubojích se opravdu vzhledem k naší momentální fotbalové kvalitě nedá. O přesnosti našich přihrávek a pohybu bez balónu škoda mluvit. Závěr hodnocení je takový, že jsme opět předvedli fotbalovou tragédii a předvedli jsme se v Týně jako soubor fotbalových tragédů!“


TJ Dražice - SK SIKO Čimelice 2:1 (0:0)

Góly: 63. a 69. (pen.) M. Stuchlík - 71. Nekl. Rozhodčí: Mach - Němec, Žemlička. Delegát: Bicek. ŽK: 2:3 (Hojdar, D. Štecher – Bednařík, Smetana, Hegenbart). Diváků: 80.

Dražice: Baka - D. Štecher, Hojdar, Bareš (78. Studenovský), Novotný – Pinc (87. Mareš), Veselý, L. Stuchlík (85. Tůma), Turek - M. Stuchlík, Kromka (74. Šimák). Trenéři Hořejší a Kodad.

Čimelice: Viták – Pšenička, Bednařík, Listopad, Smetana – Káš (65. Nekl), Maršík, Šťástka, Petřík (76. Mezera), Říha (58. Varhan) – Hegenbart. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: M. Stuchlík, Veselý, Kromka - Maršík, Bednařík, Listopad.

Vlastimil Stuchlík (vedoucí týmu Dražic): „V tomto utkání jsme se před samotným výkopem loučili s kanonýrem Kromkou, který za nás zřejmě na delší dobu odehrál poslední zápas. Z rodinných důvodů se vrací do mateřského Borotína, kde mu přejeme vše nejlepší. Samotný zápas hlavně první poločas moc pohledného fotbalu nepřinesl a tak stojí za zmínku od hostů akce vedené Hegenbartem a od nás Turka s Kromkou. Druhý poločas byl pro diváky už zajímavější a Kromka se hlavou mohl hned v úvodu gólově rozloučit. Bohužel to tam nespadlo. Góly přišly v rozmezí sedmi minut, kdy faulovaný M. Stuchlík se nejdříve prosadil z trestného kopu a poté z penalty. Hosté snížili vzápětí Neklem dlouhým nákopem, který překvapivě skončil v naší síti. Ani jedna strana si už nic zásadního nevytvořila a tak body zůstaly doma.“

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „První poločas byl z naší strany herně dobrý. Dařila se nám kombinace a nepouštěli jsme soupeře do šancí. Druhý poločas začali hrát domácí a my jsme se přizpůsobili jejich hře. Zase se potvrdilo, že nedáme ani nejvyloženější šance a lacino inkasujeme. Snad protrhneme střeleckou smůlu v dalším zápase.“


SK Rudolfov - FK Tatran Prachatice 1:0 (0:0)

Gól: 81. Šindelář. Rozhodčí: Brom - Přibyl, Polák. Delegát: Eibl. ŽK: 0:2 (Hornát, Kupka). ČK: 0:1 (71. Jar. Raušer). Diváků: 90.

Rudolfov: Keřka – Dvořák, Novotný, Hajný, Prokeš – Sládek, Říha, Pouzar (75. Hrbáč), Vejvar (70. Janák), Kovačičín (55. Kocina) – Šindelář. Trenér Nárovec.

Prachatice: Trnka – Jar. Rauscher, Pravda, Kupka, Makoš (83. Gramblička) – Jakub Rauscher (59. D. Sedláček), Hornát, Hušek, Mar. Sedláček - Linhart (46. Fürbach), Babka. Trenér Raušer.

Nejlepší hráči: celý tým - Trnka, Makoš.

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, a už v sedmé minutě jsme měli na svém kontě tři gólové šance, které ale jak Kovačičín, tak ani Říha je neproměnili. Stejně neúspěšný byl ve 30. minutě Vejvar, o pár minut později povedené střela Dvořáka těsně minula branku hostujícího gólmana. Prachatice v prvním poločase zahrozily ojedinělou akcí, ze které sice padla branka, ale nebyla uznána kvůli ofsajdovému postavení zakončujícího hráče. Druhý poločas už byl vyrovnaný, a i když tempo zápasu upadlo, nadějné příležitosti byly na obou stranách. Po vyloučení hostujícího Rauschera v 70. minutě se Prachatice zatáhly na svoji polovinu a náš tlak se stupňoval. Cenné vítězství nám zajistil svojí první letošní trefou Honza Šindelář po nádherné přihrávce výborně hrajícího Davida Říhy. Dvě minuty před koncem jsme mohli zpečetit výhru druhou brankou, ale nadějný brejk dvojice Sládek – Janák v poslední chvíli zastavil hostující obránce. Pochvala opět patří celému mužstvu, za předvedený výkon jsme si tři body určitě zasloužili.“

Josef Raušer (trenér Prachatic): „Zápas na Rudolfově jsme absolutně nezvládli. Hráli jsme bez nasazení a pohybu a do dvacáté minuty mohlo být po zápase, když domácí vychytal Trnka či střílely mimo branku. V první půli jsme mimo pár brejků nepředvedli téměř nic, a když jsme dali Sedláčkem gól, nebyl uznán pro ofsajd (bohužel po zhlédnutí videa měl platit). Do druhé půle jsme udělali změny v sestavě a hru jsme vcelku vyrovnali a začali jsme se dostávat do šancí. Bohužel pak přišla přísná červená karta pro Jardu Rauschera a šli jsme do deseti. Když už se zdálo, že si odvezeme bod, domácí z hezké akce utkání zaslouženě rozhodli. Za výkon v první půli jsme si bodovat nezasloužili a domácím blahopřeji k zasloužené výhře. Citelně nám chybělo absentující trio Iliev, Pecka a Sova.“


SK Jankov - FK Olešník 0:4 (0:0)

Góly: 70. a 90. Beko, 62. Szó, 85. Štěch. Rozhodčí: Peterka – Izugrafov, Klátil. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:2 (Lovička - Miklík, Rys). Diváků: 358.

Jankov: Komárek – Řehoř, Fajtl, Lošek (90. Jirkovský), Schönbauer – Kroneisl (70. Voráček), Kollár – Sypal (67. Lovička), Hüttner (46. Prenner), Mizera – Benda (46. Klíma). Trenér Kadlec.

Olešník: Miřátský - Miklík, Heller, Tomášek, Šíma - Tóth, Nohava, Szó (90. M. Studnička), Beko – Štěch (85. Rys), Dudek (78. Nýdl). Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: Schönbauer – Szó.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „Vyrovnaný první poločas, ze kterého jsme měli vytěžit více minimálně ve dvou až třech příležitostech. V úvodu druhého poločasu jsme byli aktivnější a více na míči, ale po čtvrt hodině hry jsme v podstatě z ničeho inkasovali. Od té chvíle se naše hra úplně rozpadla a na hřišti byl z naší strany už jen chaos. Nezbývá nám nic jiného než soupeři k vítězství pogratulovat a zodpovědně se připravit na další utkání.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníka): „Zápas s Jankovem je a bude vždycky prestižní. První poločas se odehrál bez větší šance na obou stranách. Spíše opatrnější a čekání, kdo udělá chybu. O přestávce jsme si řekli, že budeme dál hrát ze zajištěné obrany, trpělivě. Poněvadž to nasvědčovalo k tomu, že kdo dá první branku, nejspíše v utkání zvítězí. A tu jsme v 60. minutě vstřelili po zaváhání domácí obrany společně s gólmanem. Pak to domácí otevřeli a to nám vyhovovalo. Chodili jsme do brejků a vstřelili ještě tři góly. Kluky bych pochválil za odmakaný zápas.“


FC ZVVZ Milevsko - FK Junior Strakonice 3:1 (1:1)

Góly: 46. a 80. Hadáček, 43. Kutil - 18. Šimek. Rozhodčí: Panský - Polák, Lepič. Delegát: Hanzal. ŽK: 1:2 (Barda – Žáček, Rozhoň). Diváků: 151.

Milevsko: Dvořák – Mácha (26. Pich), Vakoč, Barda, P. Novotný – Souček (26. Doubek), Málek, Bártík (71. M. Novotný), Süsmelich – Hadáček, Kutil (88. Mladý). Trenér Strnad.

Strakonice: Kozlík – Funda, Žáček, Rozhoň, Kočí (74. Masopust) – Nosek, Říha (67. Máška), Zahrádka, Petráň – Krejčí (82. Zelenka), Šimek. Trenér Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Hadáček, Kutil, Pich - Rozhoň.

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Od prvního mistrovského zápasu řešíme, kdo vůbec nastoupí a proti Strakonicím to už byl celkem oříšek. Naskočily čtyři hráči z béčka a jeden dorostenec. Nezačali jsme ale vůbec špatně. Vytvořili jsme si šance a nastřelili tyč a břevno. Ale po našem nedorozumění v zadních řadách s brankářem jsme prohrávali od 18. minuty. Ve 28. minutě pro nás přišel další zdravotní problém a najednou odstoupili naši dva hráči, Mácha se Součkem. Hráli jsme pořád zodpovědně a ve 43. minutě vyrovnal Kutil. Dá se říci, že nás gól povzbudil a ještě více semknul, protože druhá půlka začala být v naší režii. Hned ve 46. minutě Hadáček zvýšil na 2:1. V 71. minutě jsme museli opět nuceně střídat Bártíka a soupeř začínal mít více míč na svých kopačkách a od remízy nás zachránil Dvořák a dvakrát branková konstrukce. To jsme se štěstím přestáli a agilní Hadáček v 80. minutě pojistil na 3:1 a bylo jasné, že tři domácí body už uhájíme.“

Jiří Cibulka (vedoucí tým Strakonic): „K druhému soutěžnímu utkání jsme zajížděli do Milevska, kde jsme si pomýšleli na nějaké body, ale ukázalo se, že nebudou. Na začátku nás dvakrát podržel Kozlík. V 18. minutě Žáček vysunul dlouhým pasem za obranu hned dva naše hráče, Krejčího se Šimkem, a Šimek nakonec hlavou překonal domácího brankáře a poslal nás do vedení. Hra byla vcelku vyrovnaná a v dobře rozehraném zápase jsme si nechali ve 43. minutě dát gól po nedorozumění v obraně. Do druhého poločasu jsme zřejmě nebyli plně soustředěni a toho využili ve 47. minutě Hadáčkem, který poslal domácí do vedení. Na 15 minut měli domácí tlak, ale v 69. minutě jsme se dostali ke slovu my, když Nosek uvolnil Mášku, který trefil gólmana a dorážku poslal do tyče. Od té chvíle jsme domácí přehrávali, ale branka nám nebyla souzena. Nosek opět v dobré příležitosti trefil jen gólmana. A jak to tak většinou bývá, při tlaku se moc nemyslí na zadní vrátka. Domácí nám do otevřené obrany dali Hadáčkem třetí gól. Tlak z naší strany pokračoval a v 83. minutě Rozhoň po rohovém kopu opět trefil jen břevno a o chvíli později to zopakoval Nosek.“


Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle