Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krumlovský favorit vstoupil do sezony výhrou nad Jankovem

 
úterý, 10. srpna 2021, 05:23

Nová fotbalová sezóna odstartovala! Jankov hrál na úvod v Českém Krumlově a přestože proti němu stál jeden z velkých favoritů soutěže, určitě pomýšlel na lepší výsledek, než jaký se v sobotním podvečeru v Krumlově nakonec zrodil. Ten hovoří celkem jasně pro domácí výběr trenéra Václava Domina, nutno však zmínit, že výsledek je to zasloužený…

Na úvod zápasu vystřelil na domácí branku Hüttner. Kdo by pomyslel, že tato střela, kterou Beránek v pohodě zneškodnil, bude jedinou střelou mezi tyče, kterou Jankovští za celý zápas vyprodukují. Poměrně nebezpečně vypadala akce Jankova v 7. minutě, kdy Hüttner vyslal po levém křídle Lovičku, ten zpětnou přihrávkou namazal do kroku Kroneislovi, jehož pokus bohužel pro hosty neměl přesnější mušku.

Tu měl naopak domácí Jakub Kabele, který ve 14. minutě potěšil všechny přítomné (zatleskat museli i hosté) nejkrásnějším momentem zápasu. Po rohovém kopu se k němu odrazil balón a domácí stoper ho z pětadvaceti metrů napálil halfvolejem přímo do šibenice. Hned ve 14. minutě prvního duelu sezóny tu máme gól aspirující na gól roku!

Ve 22. minutě šli hosté do velice nadějné situace, kterou ale nedotáhli do konce a o pár vteřin později se u rohového praporku na straně druhé protáhl Vávra, přihrál Strapkovi, kterého ve vápně fauloval Lošek a Krumlov měl výhodu pokutového kopu. Zdeněk Kuna se nemýlil a Slavoj šel do dvougólového vedení – 2:0.

Ve zbytku poločasu dobře hrající domácí spolehlivě hlídali vypracovaný náskok a Jankovu nedovolili vůbec nic. Ve stejném duchu probíhal i druhý poločas, přestože Jankovští pozměnili rozestavení, poslali do hry dva čerstvé hráče, leč na v pohodě hrající Slavojáky to nestačilo. Ba naopak. V 61. minutě po Růžičkově sklepnutí předvedl technické dovednosti Michal Strapek a dal hostům definitivní KO – 3:0.

Nedaleko čtvrtému přesnému zásahu byl střídající Poláček, leč z otočky z vápna zamířil vedle. V 77. minutě zakončil akci svých spoluhráčů na pravé straně Novák, Komárek si připsal úspěšný zákrok. Beránek byl bez práce, jen šest minut před koncem musel zpozornět při přímém kopu Schönbauera, který nakonec skončil metr nad břevnem.

Hosté se přesvědčili, že nic není tak růžové, jak mohla příprava napovídat, naopak Slavoj po velmi dobrém výkonu prokázal, že bude jedním z favoritů na triumf v KP.

FK Slavoj Český Krumlov – SK Jankov 3:0 (2:0)

Branky: 14. Kabele, 24. Kuna z pen., 61. Strapek. Rozhodčí: Hrkal – Polák, Přibyl. Delegát: Bicek. ŽK: 3:2 (Růžička, Svoboda, Gelnar – Klíma, Lošek). Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 2:3. Rohy: 4:3. Diváci: 270.

Č. Krumlov: Š. Beránek – Paráček, Kabele, Švec – Vávra (84. Šára), Novák, Strapek (71. Tůma), Svoboda, Kuna – Gelnar, Růžička (61. Poláček).

SK Jankov: Komárek – Jirkovský, Fajtl, Lošek, Schönbauer – Řehoř, Kollár, Kroneisl (46. Benda), Hüttner (64. Prenner), Lovička (46. Klíma) – Sypal (79. Voráček).

Nejlepší hráči: Kabele, Kuna – Lošek.

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová
 


 
Reklama