Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 6. kole KP

 
středa, 30. září 2020, 20:52

Jihočeský kraj - V šestém kole krajského přeboru k žádnému velkému překvapení nedošlo. Hrálo se vesměs na těžkých terénech, což obvykle hraje do karet papírově slabším. Favorité si ale dokázali poradit, nečekala se snad jen výhra Sezimova Ústí v Lažištích. Nemile však překvapilo množství udělených červených karet. Rozhodčí vyloučili šest hráčů. Náročný víkend absolvovali fotbalisté Olešníku, Táborska, Sezimova Ústí a Milevska. Ti totiž dohrávali v pondělí své zápasy a během tří dnů tak odehráli dvě utkání.

Kompletní výsledky 6. kola krajského přeboru


FK Protivín – TJ Dražice 2:0 (1:0)

Branky: 45. Hrachovec, 51. Uhlík. Rozhodčí: Ondřej – Panský, Brom. Delegát: Štuk. ŽK: 5:2 (Uhlík, Vojta, Hrachovec, J. Vorel, Bečvář – M. Stuchlík, J. Stuchlík). ČK: 0:1 (14. D. Štecher). Diváků: 104.

Protivín: Hanus – Kvasnička, Vojta, Uhlík, Mikeš – Hrachovec, Bečvář, Říha, Vojík (60. Janda) – J. Vorel, Kasík. Trenér: Říha.

Dražice: Chylík – Pinc, Hojdar, Böhm (61. Studenovský), D. Štecher – L. Stuchlík (59. Horka), Šimák, Bareš, Novotný (82. Mareš) – J. Štecher, M. Stuchlík. Trenér: Hořejší.

Nejlepší hráči: J. Vorel, Bečvář - J. Štecher, Chylík.

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Zápas se hrál na těžkém terénu a obě mužstva tomu přizpůsobila styl hry. Hrálo se bez velké kombinace a spíše na jistotu. První poločas byl z naší strany opatrný a nervózní a podle toho vypadala naše hra. Zápas měl tři klíčové momenty. Prvním bylo brzké vyloučení hostujícího hráče za sražení Kasíka v samostatném úniku a dalším byl náš vedoucí gól do šatny, který vstřelil Hrachovec. Rozhodujícím momentem pak byl náš druhý gól, který dal Uhlík po standardní situaci. Až tento moment nás zcela uklidnil a začali jsme si vytvářet šance, které jsme bohužel nevyužili. Za výkon, zodpovědnost a přístup k utkání si zaslouží celý tým pochvalu. Myslím si, že jsme zaslouženě vyhráli, a věřím, že nás to povzbudí do dalších zápasů.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „Hned v úvodu zápasu jsme měli gólovou příležitost, kterou jsme bohužel neproměnili. Další důležitý moment přišel po čtvrt hodině hry, a tím bylo vyloučení našeho hráče. Kluci i v oslabení drželi až do samotného závěru poločasu nerozhodný stav, pak jsme ale nezvládli jednu situaci a dostali gól do šatny. Na začátku druhé půle jsme nepokryli standardku a inkasovali druhý gól. Potom už to byl ze strany domácích festival neproměněných příležitostí. Výborné zákroky předváděl náš gólman.“


TJ Blatná – FK Slavoj Český Krumlov 1:2 (1:0)

Branky: 3. Šimůnek – 50. Kuna, 60. V. Beránek. Rozhodčí: Kaštánek – Lepič, Žemlička. Delegát: Němeček. ŽK: 0:2 (Svoboda, Filip). Diváků: 90.

Blatná: Chlanda - Bláha, Rozhoň, Benedikt, Míka - Mišiak, Prokopec (60. Čadek), Hlaváč, Zahrádka – Šimůnek (73. Brabec), Sýkora. Trenér: Brabec.

Č. Krumlov: Trnka – Paráček, Kabele, Švec – Strapek, Svoboda, Novák, Vávra, Kuna – V. Beránek (69. Kordík), Tauber (85. Filip). Trenér: Domin.

Nejlepší hráči: Chlanda, celý tým – Novák.

Václav Palivec (asistent trenéra Blatné): „Sestavy pro obě mužstva mužů jsme lepili, jak to šlo, abychom zápasy mohli odehrát. Kvůli testům na Covid jsme na lavičce měli zdravé pouze oba trenéry. Z mého hlediska začínají být soutěže neregulérní. Samotné utkání s lídrem tabulky jsme začali velmi dobře, když Šimůnek vystihl malou domů hostujících obránců a již ve druhé minutě skóroval. V první půlce měla obě mužstva po dvou vyložených šancích, ale ty zůstaly nevyužity. Šanci hostů v 9. minutě zneškodnil Chlanda a ve 37. minutě trefil Krumlov břevno. My jsme měli velké příležitosti ve 30. a ve 45. minutě, Zahrádka ani Sýkora je však z malého vápna neproměnili. Kdybychom šli do druhého dějství s vedením 2:0, naše naděje na lepší výsledek by byly větší. Ve druhé půli se hostům dařila hra po křídlech. Díky tomu si připravili dvě šance, ze kterých zápas obrátili. Vyrovnat jsme mohli v osmdesáté minutě, ale Brabec z těžké pozice nedal. V poslední době se náš herní projev lepší, stále to však není ono. Utkání dobře řídila trojice rozhodčích.“

Václav Domin (trenér Českého Krumlova): „Utkání začalo naší hrubou chybou už ve druhé minutě, po níž Blatná skórovala, a my jsme potom prakticky celý poločas dobývali domácí obranu. Blatná hrozila rychlými kontry, a my měli štěstí, že domácí dvě minuty před koncem poločasu nedali stoprocentní šanci. Druhý poločas se hrál na těžkém terénu, my jsme ale zápas otočili a vezeme tři body.“


FK Olešník – FC MAS Táborsko B 2:0 (1:0)

Branky: 19. Kalášek, 68. Lafata. Rozhodčí: Vican – Lovětínský, Toucha. Delegát: Řezáč. ŽK: 1:0 (Heller). ČK: 0:1 (88. Kotrč). Diváků: 45.

Olešník: Jirkal - Nýdl, Nygmet, Kalášek, Šíma - Tóth, Heller (87. Řehoř), Nohava (83. Rys), Lafata, Pícha (70. Miklík) - Dudek (75. Tomek). Trenér: Chlumecký.

Táborsko B: Cízler – Kotrč, Mácha, Mikuláštík – Ott (73. Smažík), Brabec (83. Smutný), Švec, Zeman, Kolář (55. Hornát) – Římanek, Kabeš (68. Svatek). Trenéři: Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: Lafata, Kalášek – Cízler, Švec.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Věděli jsme, že nás čeká nepříjemný manšaft plný běhavých mladíků. Prvních dvacet minut bylo z naší strany velice slušných a po zásluze jsme šli do vedení, když po rohovém kopu a následné skrumáži ve vápně dal branku Kuba Tóth. Do té doby jsme měli už minimálně tři velice slibné příležitosti ke vstřelení branky. Zhruba od třicáté do šedesáté minuty jsme však hráli bez pohybu a vyprodukovali přitom řadu nepřesností. Tím jsme si koledovali o vyrovnání. Uklidnil nás až druhý gól, kterého jsme dosáhli v 70. minutě. Dal ho David Lafata a tím byl zápas rozhodnutý. Ve zbytku zápasu jsme měli ještě plno šancí, buď je ale pochytal hostující gólman, nebo jsme špatně vyřešili finální fázi. Když máme vystřelit, tak nahráváme, a když máme nahrát, střílíme. Náš výkon byl dost za očekáváním, ale máme tři body.“

Miroslav Jelen (trenér Táborska B): „Přestože nemáme ani bod, musím celý tým za předvedený výkon pochválit. V sestavě jsme měli pět mladších dorostenců a všichni se poprali s dospělým fotbalem na výbornou. Olešník si vypracoval nějaké šance a dvě z nich proměnil. My jsme také měli tři tutové šance, bohužel však bez gólového efektu. Pokud bychom takto hráli i v dalších zápasech, věřím, že body začneme sbírat.“


FK Lažiště – Sokol Sezimovo Ústí 0:2 (0:1)

Branky: 40. Nikl, 72. Bouška. Rozhodčí: Mach – Klátil, Slepička. Delegát: Hanzal. ŽK: 4:1 (Makoš, Jar. Rauscher, Macek, Vokatý – Podroužek). Diváků: 35.

Lažiště: Trnka – Macek, Kupka, Bízek - Sedláček Mar., Hušek, Vokatý, Makoš, Jak. Rauscher, Jar. Rauscher – Hrbek (74. Holub). Trenér: Josef Raušer.

Sezimovo Ústí: Vanýsek – Škrábek, Pavelka, Brůžek, Sazma - Podroužek (78. Vinš), Říha (65. Hladík), Škarda, Koníř – Bouška, Nikl (88. Červ). Trenér: Šebek.

Nejlepší hráči: nikdo – Škarda, Pavelka.

Josef Raušer (trenér Lažiště): „Bez pěti hráčů jsme měli problémy se složením sestavy, a ti co nastoupili, bohužel podali velmi špatný výkon bez nasazení a pohybu. Hostům stačily dvě povedené akce k pohodovému vítězství. My jsme své šance tradičně ani nezakončili a první polostřelu na bránu jsme vyslali až v osmdesáté minutě. Po dobrém výkonu v Krumlově jsme tentokrát propadli, a pokud chceme v krajském přeboru uspět, budeme muset výrazně přidat.“

Ladislav Šebek (trenér Sezimova Ústí): „Zápas jsme ve značně oslabené sestavě zvládli v defenzivní činnosti perfektně. Naopak nám vázl brejkový přechod do útoku a naše finální přihrávky byly hodně nepřesné. Musím vyzdvihnout naší obrannou čtyřku, která bravurně zachytávala  dlouhé nakopávané míče soupeře. Zejména ve vzdušných soubojích dominoval jeden z našich nejlepších hráčů Martin Pavelka. V útočné fázi byl na hřišti rozdílovým hráčem autor finálních přihrávek na obě branky Jakub Škarda.“


FK Olympie Týn n/Vlt. – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (1:1)

Branky: 14. Fischer – 11. Marvan, 61. a 69. Zmeškal. Rozhodčí: Izugrafov – Krčín, Krauskopf. Delegát: Eibl. ŽK: 3:3 (Houska, Vařil, Mravec – Málek, Marvan, Zmeškal). ČK: 1:0 (77. Maxa). Diváků: 105.

Týn: Vachuta - Mravec, Vařil (89. Procházka), Maxa, Mir. Šálený - Stoklasa, Dobal, Boček, Houska, Meidl (64. Šťastný) - Fischer (73. Liška). Trenér: Mareš.

Milevsko: Neužil – Kálal, Vakoč, Marvan, Málek – Přibyl (90. P. Novotný), Barda, Komárek, Souček (88. Süsmelich) – Zmeškal (79. Sedláček), Hadáček (86. M. Novotný). Trenér: Strnad.

Nejlepší hráči: nikdo – Hadáček, Zmeškal, Marvan.

Václav Mareš (trenér Týna): „Zápas se nám vůbec nepovedl, z naší strany to byla jedna velká křeč. Milevsko si přijelo pro body a my jim je po našich hrubých chybách darovali. Hosté byli po většinu zápasu lepší a dali do zápasu, na rozdíl od nás, všechno. Nám chyběla agresivita a lepší pohyb, prostě všechno, co bychom měli v zápasu mít. Jsem zklamaný nejen z výsledku, ale i s předvedenou hrou, protože si myslím, že Milevsko hratelné bylo. Asi nás uspokojila výhra z minulého zápasu v Dražicích. Máme velkou marodku a k tomu jsme přišli o Lukáše Maxu. Tak nevím, kdo příští týden nastoupí.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Věděli jsme, že Týn posílil svůj kádr o hráče, jako jsou Fischer, nebo bohužel nyní zraněný Štos. Ačkoliv počasí nepřálo, na těžkém terénu se hrál kvalitní a korektní fotbal. První poločas byl vyrovnaný a my jsme se ujali vedení zásluhou Marvana. Vzápětí jsme ovšem vyrobili hrubou chybu, po níž Týn srovnal. Druhá půlka už se odehrávala v naší režii. Kontrolovali jsme tempo hry a přidali ještě další dva góly.“


SK SIKO Čimelice – SK Rudolfov 1:0 (1:0)

Branka: 54. Káš. Rozhodčí: Votava – Albert, Němec. Delegát: Brož. ŽK: 0:3 (Hrbáč, Pouzar, Hric). ČK: 0:2 (69. Hrbáč, 89. Pouzar). Diváků: 50.

Čimelice: Pícha – Převrátil, Listopad, Pšenička, Viták – Klimeš (85. Mezera), Nekl, Maršík, Káš (61. Varhan) – Hegenbart, Petřík (71. Jizba). Trenér: Smrčina.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hajný, Hric, Prokeš – Pouzar, Hrbáč, Peiger (76. Keřka), Kovačičín, Sládek – Vejvar (83. Šindelář). Trenér: Nárovec.

Nejlepší hráči: Pícha, Viták, Převrátil, Maršík – Teringl.

Tomáš Smrčina (trenér Čimelic): „Nepříznivé počasí se projevilo na kvalitě hřiště. Díky našemu správci a klukům, kteří přišli na sraz dřív a vymetali vodu ze hřiště, se hřiště dalo trochu dohromady, takže jsme zápas mohli odehrát. Za to jsme rádi, utkání jsme nechtěli odkládat. Hrát někdy ve středu v patnáct hodin a odehrát čtyři zápasy během devíti dnů, to by byl pro kluky velký problém. Začátek utkání patřil Rudolfovu, který se usadil na naší polovině. Hra se ale poměrně rychle vyrovnala a v prvním poločase jsme měli čtyři dobré příležitosti na vstřelení branky. Druhý poločas začal jako ten první. Rudolfov nás dostal pod tlak několika rohovými kopy a jednou nás zachránil brankář Pícha, když vytáhl střelu na břevno. Do vedení jsme šli díky pohotové střele Káše za hranicí vápna. Vytvářeli jsme si i další příležitosti, ale místo abychom přidali z vyložených šancí další branky, mohl naopak Rudolfov vyrovnat.  S ohledem na průběh utkání a množství šancí jsme si ale tři body podle mého zasloužili.“

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „V Čimelicích se hrálo na podmáčeném hřišti a v průběhu zápasu se stav hrací plochy výrazně zhoršoval. Na takovém terénu se fotbal moc hrát nedal, a docela se divím, že jej rozhodčí uznali za způsobilý. Zápas rozhodla povedená střela domácího Káše, který z hranice vápna trefil z voleje odražený balon do šibenice. Naši největší šanci na vyrovnání jsme měli čtvrt hodiny před koncem, jenže Vejvar po výborném centru Kovačičína z malého vápna hlavičkoval nad. Čimelice vyhrály zaslouženě, ale více než těsná prohra mě mrzí dvě zbytečná vyloučení. Ve středu na tříměsíční pracovní pobyt odjíždí Prokeš, a když k tomu připočtu zraněné Šindeláře a Hanzala, tak nevím, jak dáme dohromady sestavu na další zápas s Jankovem.“


SK Jankov – TJ Osek 0:0

Rozhodčí: Toucha - Němec, Kaštánek. Delegát: Kučera. ŽK: 2:3 (Bürger, Honner - Chaluš, Čapek, Šrámek). ČK: 0:1 (61. Hosnedl). Diváků: 128.

Jankov: Komárek - Bürger, Honner, Fajtl, Klíma - Rytíř, Kollár, Kroneisl (33. Benda), Lovička (65. Beránek) - Hüttner, Popelka. Trenér: Kadlec.

Osek: Chaluš - Brabec, Carda, Rybák, Krejčí - Sigmund, Hoch (79. Čapek), Šrámek, Hosnedl – D. Říský (90. Kuneš), J. Říský. Trenér: Voříšek.

Nejlepší hráči: Komárek, Honner - celý tým.

Petr Kadlec (trenér Jankova): „V tomto utkání jsme přivítali silného soupeře, kterému se herně i výsledkově daří. Přesto jsme chtěli v domácím prostředí uspět. Úvod vyšel lépe hostům a nám chvíli trvalo, než jsme se srovnali. Přečkali jsme několik šancí soupeře, ale i my jsme si nějaké vytvořili. Konstrukce branky zvonily na obou stranách. Třicet minut před koncem utkání šli hosté do deseti. Náš očekávaný tlak byl pouze platonický a naopak hosté hrozili z rychlých protiútoků. Do vápna soupeře jsme se dostávali hlavně díky velkému množství standardních situací, dlouhé míče však bez potíží sbíral hostující brankář. Konečný výsledek musíme brát.“

Jaroslav Voříšek (trenér Oseku): „Utkání v Jankově se pro nás vyvíjelo poměrně dobře a domácí jsme drželi na dostřel. Jankov zahrával množství rohových kopů, všechny ale vyřešila naše defenziva v čele se spolehlivě chytajícím Chalušem. Naopak jsme to byli my, kdo si vypracoval nebezpečnější šance. Za zmínku stojí špatně trefená hlavička Hosnedla po centru Jakuba Říského. Po obrátce nejprve nastřelili domácí tyč. V 58. minutě se ideálně uvolnil Jakub Říský, v čisté šanci ale netrefil bránu. Za několik minut reagoval faulovaný Hosnedl postrčením soupeře, jehož koleno zůstalo při přeskakování našeho hráče zbytečně nízko. I v oslabení jsme měli šance. Hochova standardka téměř z poloviny hřiště skončila na tyči, stejně jako zakončení Jakuba Říského, jenž se uvolnil přes dva bránící hráče. Bod z Jankova se určitě počítá, ale vzhledem k vývoji utkání mohl být výsledek lepší.“


Dohrávka 4. kola

FK Olešník - Sokol Sezimovo Ústí 5:4 (2:2)

Branky: 20., 27., 62. a 64. Dudek, 50. Heller - 32. a 51. Irsa, 35. Říha, 63. Nygmet (vlastní). Rozhodčí: Lepič - Lovětínský, Votava. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:4 (Řehoř, Nygmet – Škarda, Bouška, Říha, Podroužek). Diváků: 46.

Olešník: Jirkal – Nýdl (70. Řehoř), Nygmet, Kalášek – Toth (88. Tomek), Heller, Nohava, Lafata, Pícha (46. Miklík) – Dudek, Bosnyak (73. Rys). Trenér: Chlumecký.

S. Ústí: Sedloň – Škrábek, Pavelka, Brůžek, Sazma (65. Bartáček) – Škarda, Říha, Podroužek, Koníř, Bouška – Nikl (20. Irsa). Trenér: Šebek.

Nejlepší hráči: Dudek – Škarda.

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Před utkáním mě ani nenapadlo, že k nám přijede tak nepříjemný soupeř. Čtyřikrát jsme v zápase vedli a přitom se až do konce strachovali o výsledek. Naštěstí měl svůj den Lukáš Dudek a ze zápasu si udělal "one man show".

Ladislav Šebek (trenér Sezimova Ústí): „Rozebírat zápas s Olešníkem by bylo na slohové cvičení, takže to vezmu zkrátka. Na jednu stranu jsem rád, že kluci, kteří nastoupili, dokázali se ctí nahradit dlouhodobě zraněné spoluhráče. Bohužel, i přesto, že jsme podali dobrý výkon, jsme prohráli. Prostě jsme udělali víc hrubých chyb než Olešník. Také jsem
rád, že na každý obdržený gól jsme dokázali odpovědět. Tedy až na ten poslední. V závěrečných minutách jsme sahali po vyrovnání, bohužel jednou zaskočil za domácího brankáře David Lafata a podruhé domácí gólman vychytal našeho Ivoše Koníře. Myslím si, že jsme zde proti favoritovi zanechali dobrý dojem, bohužel bez bodového efektu.“


Dohrávka 15. kola

FC MAS Táborsko B – FC ZVVZ Milevsko 4:1 (3:0)

Branky: 15. Ott, 30. Havrda, 40. Mikuláštík, 74. Svatek - 56. Zmeškal. Rozhodčí: Mach - Klátil, Slepička. Delegát: Kučera. ŽK: 2:1 (Ott, Schramhauser – Hadáček). Diváků: 42.

Táborsko B: Cízler – Větrovský, Mácha, Mikuláštík – Ott (78. Smažík), Brabec (70. Švec), Zeman, Schramhauser (87. Hornát), Havrda (84. Kolář) – Římanek, Svatek. Trenéři: Jelen a Vesecký.

Milevsko: Neužil – Kálal, Vakoč, Marvan, Málek – Přibyl (81. M. Novotný), Barda, Souček, Süsmelich – Zmeškal (63. P. Novotný), Hadáček (56. Sedláček). Trenér: Strnad.

Nejlepší hráči: celý tým – Neužil, Vakoč.

Miroslav Jelen (trenér Táborska): „Již sobotní zápas naznačoval herní zlepšení našeho týmu a v zápase s Milevskem se to potvrdilo. Od úvodního hvizdu jsme drželi otěže utkání ve vlastních rukou a několik šancí jsme v první půli přetavili ve tři góly, kdy se postupně prosadili Ott, Havrda a Mikuláštík. Druhou půli jsme začali vlažněji a soupeře jsme po naší chybě nechali snížit na 3:1, přesto jsme stále drželi balon na svých kopačkách. Na konečných 4:1 skóroval šestnáctiletý Svatek, který již v první půli nastřelil tyč. Musím pochválit celý tým za předvedený výkon.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Táborsko proti nám nastoupilo se třemi posilami z A-mužstva, a musím přiznat, že soupeř nás v prvním poločase kompletně přehrál svou dravostí a bojovností. Tahali jsme za kratší konec a Táborsko bylo jednoznačně lepší. Ve druhém poločase se naše hra srovnala, náskok Táborska 3:0 byl ale dostatečný a my už neměli síly stav výrazněji korigovat.“



 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle