Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Čimelice udržely druhé místo, Katovice se dlouho trápily v Ševětíně

 
sobota, 15. dubna 2017, 19:40

V pěti sobotních zápasech Ondrášovka krajského přeboru byl blízko k překvapení nováček Ševětín, který držel bezgólovou remízu s Katovicemi až do samého závěru, než hosté udeřili Uherem. Čimelice vyhrály v Oseku a stále drží druhou příčku. V boji o záchranu si výrazně polepšil Olešník. Porazil béčko Písku vydařenou druhou půlí, kterou korunoval čtyřmi góly. Rudolfov zadělal s poslední Planou na čtyřbrankový náskok, který do konce bojující hosté snížili. Bez gólů se na Letním stadionu v Milevsku rozešli dva loňští účastníci celostátní soutěže.

SOBOTNÍ ZÁPASY 21. KOLA KP

TJ OSEK - SK SIKO ČIMELICE 0:2 (0:0)

GÓLY: 80. PÁVEC, 90. HEGENBART.

ROZHODČÍ: KAŠTÁNEK - JAROLÍM, KRČÍN. DELEGÁT: M. URBAN. ŽK: 1:2 (KREJČÍ – VITÁK, HEGENBART). DIVÁKŮ: 100.


OSEK: CHALUŠ – KUNEŠ, KREJČÍ, CARDA, BRABEC – HOSNEDL, J. HOCH, BLAŽEČKA, KROUPA, HŘEBÍČEK (55. ČAPEK) – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

ČIMELICE: LEPIČ – ŘEZÁČ, FARA, NĚMEC, PŠENIČKA – HADÁČEK (76. VARHAN), NEKL (69. PÁVEC), KÁŠ (63. ZELENKA), LISTOPAD (80. HLAVÍN), VITÁK – HEGENBART. TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NEHLÁŠENO – LEPIČ, PŠENIČKA, NĚMEC

Z prvního poločasu nebylo úplně zřejmé, že se utkala mužstva, která mají na jaře diametrálně odlišné starosti. Čimelice, jako jasný favorit zápasu, sice byly častěji na balónu, ale k velkým šancím jejich kombinace nevedly. Osek naopak ke konci půle pořádně zaměstnal Lepiče, který musel v bráně zaskočit za Slavíka. Hostující gólman ale svůj tým držel, byl jedním z jeho nejlepších hráčů, vychytal Hosnedla, a tak hlavně díky němu se šlo do druhého dějství za bezbrankového stavu.

Zbytek zápasu už ale jasně patřil Smrčinově družině. Hostujícímu kouči navíc vyšlo střídání. Když už to vypadalo, že si týmy body rozdělí, udeřil v 80. minutě Lukáš Pávec, jenž deset minut před svojí trefou vystřídal Nekla – 0:1. Pojistku přidal v poslední minutě zápasu Hegenbart – 0:2. Čimelice se sice nadřely, ale dál mohou stíhat první Soběslav, na kterou mají manko devíti bodů.  


FK OLEŠNÍK - FC PÍSEK B 5:1 (1:1)

GÓLY: 44. HELLER, 72. TRESSL, 77. VLASTNÍ (VÁCLAVÍK), 83. ŠTOS, 88. PÍCHA - 38. ŘEZÁČ.

ROZHODČÍ: KOTALÍK - VYCHODIL, KLÁTIL. DELEGÁT: HANZAL. ŽK: 1:2 (STUDNIČKA – ŽUREK, UHLÍK). DIVÁKŮ: 150.


OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE, HELLER, DRÁB – JIRKOVSKÝ, CHLUMECKÝ, KŘÍŽ (86. PÍCHA), ŠÍMA – M. RABIŇÁK (13. M. STUDNIČKA) – ŠTOS (87. VAŘÁK). TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

PÍSEK B: JEVČÁK – ŘEŽÁBEK (65. VOTAVA), UHLÍK (75. HRALA), KECLÍK, VELEK – ŽUREK, HLINKA (79. STRÁSKÝ), ŘÍHA, VÁCLAVÍK, HUDÁK (53. DAN) - ŘEZÁČ. TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: CELÝ TÝM - NIKDO

"Na rovinu musím říct, že na 5:1 to na hřišti nevypadalo. Hlavně v prvním poločase nám byl Písek rovnocenným soupeřem," řekl po utkání domácí trenér Táborský. Hosté také v zápase skórovali jako první, když se trefil Řezáč. Pro Olešník bylo zásadní, že na vedoucí branku dokázal ještě do poločasového hvizdu reagovat, z pozice stopera si na Drábovu přihrávku naběhl Heller a srovnal – 1:1.

Postupem času písečtí mladíci začali fyzicky zaostávat za vyspělejším Olešníkem, což se jednoznačně projevilo na výsledku. Po Tresslově vítězné brance ze 72. minuty už hostující celek neměl síly odpovědět – 2:1. Když si navíc o pět minut později skluzem dorazil míč do vlastní sítě Václavík, bylo o osudu střetnutí jasno.

V pohodě hrající domácí, které díky třem bodům svého dnešního soupeře v tabulce předskočili a jsou dvanáctí, ještě přidali další dvě branky. Nejprve se v 83. minutě trefil kanonýr Štos a následně i střídající sekretář klubu Pícha, který byl na hřišti sotva dvě minuty.


SK ŠEVĚTÍN - SK OTAVA KATOVICE 0:1 (0:0)

GÓL: 88. UHER.

ROZHODČÍ: HERZOG - L. EIBL, HANES. DELEGÁT: ŠNAJDER. ŽK: 0:2 (POŽÁREK, HAJDUŠEK). DIVÁKŮ: 90.


ŠEVĚTÍN: L. NOVOTNÝ – MOHAMED, KUPEC, SUCHAN, SVÁTA – HINDY, BOHONĚK, P. NOVOTNÝ, VALTA – RADIM NOVOTNÝ, KLAPUŠ (64. PETSCHER). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

KATOVICE: ŠVEHLA – HAJDUŠEK, BLATSKÝ, HOREJŠ, SCHÁNĚLEC (67. MATAS) – CIBULKA, MIKLAS (90. HROMÍŘ), ZOUBEK (85. KOČÍ), REPA – POŽÁREK (88. KOUTSKÝ), UHER. TRENÉR ROMAN MALÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: L. NOVOTNÝ, KUPEC - CIBULKA, MIKLAS

Katovice se v Ševětíně až nečekaně nadřely na tři body. Na půdu soupeře přijely vzhledem ke své jarní formě jako výrazný favorit, ale spasit je musel až gól Vladimíra Uhera z 88. minuty zápasu, který byl navíc velice sporný. Opakovaný záběr z tvcom.cz navíc spíše dává za pravdu domácímu mužstvu, že brance předcházel Uherův ofsajd.

Katovice ale každopádně mohly podobným spekulacím předejít, kdyby proměnily jednu ze svých mnoha šancí. V zápase byly jednoznačně lepším mužstvem a Ševětínu nedovolily nic, kromě několika standardních situací. Výborně zachytal brankář Lukáš Novotný, také díky němu držel Ševětín dlouho nadějný stav. Co nepochytal, to zachránila branková konstrukce. Tak jako v 44. minutě po ráně Miklase.

Další tyč nastřelili hosté, konkrétně jediný střelec zápasu Uher, už za stavu 0:1, kdy Ševětín otevřel hru. Jenže nakonec zůstalo jen u hubeného jednobrankového vítězství, které prodloužilo skvělou jarní šňůru Katovic bez ztráty bodu.


FC ZVVZ MILEVSKO – FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 0:0

ROZHODČÍ: ŽEMLIČKA – DUNOVSKÝ, HOCH.  BEZ KARET. DIVÁKŮ: 79.


MILEVSKO: PAVEL DVOŘÁK – M. NOVOTNÝ, VAKOČ, P. NOVOTNÝ, MÁLEK – SEDLÁK (78. PATÁK), MARVAN, KOMÁREK, BARDA – KOUTNÍK, ŠIMÁK (58. PETR DVOŘÁK). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, CÍSAŘ, VÖLFEL, T. ŠENKÝŘ – KRÁLÍČEK, KOUTNÝ, BERÁNEK, KUČERA – CHALUPSKÝ (71. PRINC), VOTAVA. TRENÉR MAREK ČERNOCH.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: VAKOČ – REŠL.

V Milevsku při duelu dvou exdivizních týmů fanoušci gól neviděli, i když blíže k úspěchu měli domácí. Měli optickou převahu i několik slibných příležitostí, ale je to platné, když branku Hradce ochraňuje Lukáš Rešl. Jakoby pro Milevské byla jeho branka zakletá, většinu střel posílali mimo brankovou konstrukci.

Vedle mířili například Marvan, Koutník, nebo Barda. Ve vyložené příležitosti se netrefil do sítě ani Petr Dvořák. Hosté se soustředili hlavně na defenzivu a Pavel Dvořák moc práce neměl. Přesto musel být neustále ve střehu, protože hráči trenéra Marka Černocha dokáží soupeře překvapit nečekaným výpadem. Jenže k tomu mnohokrát nedošlo. Asi největší šanci si hosté vytvořili v 80. minutě, ale ani ta nevyšla tak, jak by si hosté přáli. Nakonec si k Vajgaru odvezli cenný bod z trávníku Milevska.

„Pro nás je to určitě ztráta. Měli jsme převahu i šance, ale nedokázali jsme toho využít. Na hře hostů bylo vidět, že si přijeli pro bod, a svůj úkol splnili,“ poznamenal trenér Milevska Miroslav Strnad. Jeho protějšek Marek Černoch byl o mnoho spokojenější. „Vezeme si cenný bod. Domácí měli převahu, ale dokázali jsme všechny jejich příležitosti eliminovat. Teď ten bod musíme potvrdit doma s Osekem.“


SK RUDOLFOV – SK PLANÁ NAD LUŽNICÍ 4:2 (2:0)

GÓLY: 3. NOVOTNÝ, 22. PROKEŠ, 46. HRBÁČ, 67. BAŠČEVAN – 80. DO TRUNG, 82. TRČKA (11).

ROZHODČÍ: KAŠTÁNEK – JAROLÍM, KRČÍN. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 113.


RUDOLFOV: TERINGL – RYNEŠ, NOVOTNÝ, KUNA, HAJNÝ (46. DVOŘÁK) – PROKEŠ (90. KOCINA), HRBÁČ, ŠINDELÁŘ, KOVAČIČÍN – BAŠČEVAN (77. VEJVAR), JANÁK (72. PEXA). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, HANDREJCH, ŠTIAK, JANOVSKÝ – ŠVEC (88. JÍLEK), PÖSINGER, POSPÍCHAL (72. ŘÍMÁNEK), DO TRUNG – ŠIROKÝ  (72. VONEŠ), TRČKA. TRENÉR RADIM HEŠÍK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŠINDELÁŘ, KOVAČIČÍN – TRČKA.

Domácí i bez Pouzara od začátku ukazovali, kdože je na hřišti pánem. Už ve 3. minutě využil nahrávku Kovačičína přesně hlavičkující Novotný. Tlak Rudolfova pokračoval, stav se měnil ve 22. minutě, kdy u úspěchu domácích opět nechyběl Kovačičín. Tentokrát se lišácky prosadil Prokeš, který obešel i brankáře a rozvlnil síť podruhé. Neustálá převaha přinášela další příležitosti a diváci se určitě nenudili. A nutno přiznat, že svůj podíl na zajímavém utkání mají i fotbalisté Plané, kteří se na půdě vysokého favorita nezatáhli do obranné ulity, ale zlobili, kdykoliv jim k tomu dali domácí příležitost.

Už ve 46. minutě zakombinovali Baščevan se všudybylem Kovačičínem a úspěšnou tečku udělal Hrbáč. Snížit náskok mohl snížit po třetím gólu Široký, ale hlavičkoval vedle.  A tak se znovu přihlásili domácí. Baščevan přidal hlavičkou čtvrtý gól. Jenže pak přišel herní výpadek. Čtyřgólové vedení připadalo Rudolfovským dostatečně vysoké a opustili svoji hru, která jim přinesla vysoký náskok. Plánští bojovali až do konce, kdy převzali otěže hry.  Tečovanou střelou snížil Do Trung a Trčka z penalty uzavřel na 4:2.

Rudolfov vyhrál počtvrté v řadě a upevnil si pátou pozici, i když pokutovat může i po druhém místě. „Dokázali jsme se vyrovnat s neúčastí Pouzara a vytvořili si tlak, který jsme dokázali vyjádřit i gólově. Při vědomí vysokého náskoku jsme v závěru polevili a dali šanci nezdolným hostům. Diváci se určitě museli bavit, byl to atraktivní zápas,“ hodnotil trenér Rudolfova Otakar Matouš. „My si pořád nedokážeme uhlídat začátky utkání. Jak v prvním, tak i ve druhém poločase jsme rychle inkasovali, a to se projeví. Přesto musím kluky pochválit, že nesložili zbraně a pořád domácí zlobili. To vedlo i k našim dvěma gólům v závěru utkání. Na to chceme navázat i v příštích kolech,“ uvedl plánský kouč Radim Hešík.


PÁTEČNÍ VÝSLEDKY: Želeč otočila duel s Dačicemi a po měsíci vyhrála. Soběslav se proti Třeboni nadřela, ale bere tři body

Napsal(a) Martin Wipplinger, Milan Šíma | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Miloslav Kusbach