Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Stoletý FK Protivín prahne po umístění v první trojce

 
středa, 19. srpna 2020, 21:29

Protivín – Vedení protivínského klubu, který minulou sobotu důstojně oslavil 100leté narozeniny, přes léto nezahálelo a posílilo kádr pěticí nových hráčů. Už předchozí podzim naznačil možnosti Protivína, když se dlouho držel v popředí. Letos by měl patřit k hlavním aspirantům vysněného postupu do divize. „Naše přání je pohybovat se do třetího místa,“ říká v předsezonním rozhovoru trenér Miroslav Říha.

Jak hodnotíte letní přípravu? Jste spokojen s účastí a celkově s průběhem?
S přípravou jsem spokojený, tréninková morálka je celkem solidní a i přístup na trénincích je dobrý.  Hlavní je, že až na Lukáše Reidingera, kterého stále trápí achilovky, je zbytek týmu zatím zdravý a tudíž většina hráčů odtrénovala celou přípravu. A po vážném zranění se již zapojil do přípravy Vašek Rothbauer. Věřím, že ještě v průběhu podzimu by mohl naskočit do zápasu.

Nastaly v průběhu přípravy nějaké komplikace?
Ani ne. Vše, co bylo v plánu, jsme absolvovali, takže žádné komplikace si neuvědomuji.

Co vám ukázaly přípravné zápasy a jak jste si v nich vedli?
Odehráli jsme šest přípravných utkání se silnými soupeři s bilancí tří výher, dvou remíz a jedné porážky od Soběslavi. Zápasy nám ukázaly, že i proti mužstvům z divize jsme schopni obstát a hrát naši hru. Hlavně jsem rád, že máme dostatečně široký kádr a všichni kluci mají kvalitu na KP.

Došlo v kádru k nějakým zásadním změnám?
Nikdo neodešel a přišlo pět nových hráčů. Do brány Ihar Barbotkin, tři mladíci z dorostu Tadeáš Vojík, Michal Mikeš, Ondřej Kvasnička a dále zkušený Petr Janda z Čížové. Všichni mají kvalitu okamžitě hrát KP a věřím, že zapadnou do týmu a všichni potáhneme za jeden provaz. Nyní máme 18 vyrovnaných hráčů do pole plus dva výborné gólmany, takže s doplněním kádru jsem spokojen.

S jakými ambicemi vstupujete do podzimní části?
Jak se říká, na podzim se hraje o záchranu a v zimě se při pohledu na tabulku určují ambice. Naše přání je pohybovat se do třetího místa.

Koho považujete za největší favorita soutěže?
Věřím, že se všechna mužstva dobře připravila, uvidíme spoustu nových hráčů a soutěž bude mnohem vyrovnanější a kvalitnější. Opět bude v popředí Olešník a Č. Krumlov a myslím si, že by tam mohl být někdo nový, s kterým málokdo počítal, a samozřejmě věřím našemu mužstvu.

Jak se osobně těšíte na sezónu? Půlroční přestávka byla hodně dlouhá…
Osobně se samozřejmě těším a jsem hodně zvědav, jak se který mančaft vypořádal s nelehkou dobou a doufám, že se budou těšit i diváci.

Máte obavy, aby se nová sezona kvůli nemoci covid-19 dohrála?
Samozřejmě obavy máme asi všichni a nikdo neví, jak nás covid a následné restrikce zasáhnou nejen ve fotbale, ale i normálním životě.  Hlavně si přeji, aby život šel dál, jak jsme byli zvyklí.

Kádr FK Protivín

Brankáři: Marek Hanus, Ihar Barbotkin

Obránci: Dominik Uhlík, Václav Rothbauer, Radek Vojta, Miroslav Zach, Michal Mikeš, Dan Ion, Lukáš Reidinger

Záložníci: Zbyněk Vorel, David Bečvář, Martin Říha, Michal Nedvěd, Patrik Hrachovec, Alexandr Hrynevich, Tadeáš Vojík, Petr Janda

Útočníci: Jaromír Vorel, Adam Kasík, Ondřej Kvasnička

Realizační tým:
Trenér:
Miroslav Říha. Asistent trenéra: Petr Janda. Vedoucí mužstva: Radek Slavíček. Kustod: Bohuslav Jarolímek. Zdravotnice: Eva Mikulenková.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák