Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov v generálce porazil Lhenice, v útoku se dařilo Bendovi s Popelkou

 
pondělí, 17. srpna 2020, 12:53

Jankov - Poslední přípravné utkání před novou sezónou sehrál Jankov v domácím prostředí proti Lhenicím, které budou nadcházející rok startovat v I. B třídě. Domácí roli favorita výsledkově splnili, ale s herním projevem, zejména ve druhé části zápasu, už to tak slavné nebylo. Na výsledku 4:2 se nejvíce střelecky podílelo útočné duo Benda - Popelka.

Utkání se mělo původně odehrát ve Lhenicích, ale po silných deštích a podmáčenému terénu se mužstva v den konání domluvila na výměně pořadatelství. Tímto děkujeme našemu správci Františku Kudláčkovi za bleskurychlou přípravu hřiště, které bylo v perfektním stavu!

Jankovští začali zhurta a hned v 1.minutě poslal Kroneisl svou střelu do tyče. O chvilku později tentýž hráč zakončoval po dlouhém autovém vhazování Fajtla, tentokrát přestřelil. V 5.minutě se poprvé předvedli Benda s Popelkou, kteří hostující obraně zle zatápěli. Popelka zatáhl míč po levé straně, přihrál do pokutového území a Martin Benda otevřel skóre - 1:0. O čtyři minuty později si oba akci zopakovali, jen si vyměnili role. Benda centroval a hlavičkující Martin Popelka navýšil vedení Jankova - 2:0.

Vzápětí se na druhé straně dostal ke střele Mahák a orazítkoval tyč Komárkovy branky. Těžký zákrok předvedl následně Komárek proti nepříjemné střele Berana, ale s úspěšným koncem. V 16.minutě se vydal na útočný výlet stoper Lošek a střelou levou nohou poslal míč opět do brankové konstrukce. V 19.minutě se po Lovičkově akci zastřeloval Benda, avšak chuť si spravil o tři minuty později. Kroneislův přímý kop z dvaceti metrů skončil na břevně, dorážka Martina Bendy už doputovala do správného cíle - 3:0. Lheničtí snížili po standardní situaci v 28.minutě. Na Prennerův centr si naskočil Michal Mahák a zamířil přesně - 3:1.

Následovaly šance, které po gólech volaly, ale zůstaly promarněny. Nejprve neuspěl na zadní tyči pozapomenutý Beran, na druhé straně po rychlém protiútoku Popelky nevtěsnal své zakončení do prostoru branky Benda. Nová útočná posila Jankova se blýskla krásnou individuální akcí v 41.minutě. Pěkným sólem přes čtyři protihráče se Benda dostal až k zakončení, kde mu stopku vystavil gólman Dvořák. Ten po následném rohovém kopu, který Jankovští rozehráli nakrátko, sledoval, jak balón z kopačky střílejícího Klímy počtvrté končí na brankové konstrukci jeho svatyně. S chutí hrající domácí se čtvrtého gólu do poločasu nedočkali, přestože v samotném závěru k němu měl blízko Popelka po Kroneislově přesném pasu. Popelka šikovně dloubl míč přes vyběhnutého Dvořáka, jenže z brankové čáry ho odklidil do bezpečí navrátivší Kopf.

Po obrátce stříleli góly jen hosté

Realizační tým v čele s trenérem Petrem Kadlecem mohl být s výkonem v první části zápasu spokojen. Tři góly, dvě tyče, dvě břevna a několik dalších velkých šancí. Jenže po změně stran na svůj výkon hráči v zeleném nenavázali a na trávníku probíhal mnohem vyrovnanější boj, dokonce s optickou mírnou převahou Lhenic. Přesto i na začátku poločasu se podařilo domácím skórovat, respektive hostům do vlastní sítě.

V 50.minutě přišla velká šance Bendy, který si vylámal zuby na skvělém Dvořákovi, podobně jako dorážející Šindelář. Po následném rohovém kopu se míč od nešťastníka Tomáše Tůmy odrazil do vlastní sítě - 4:1. V 55.minutě vysunul Šindelář Bendu, který tentokrát v koncovce zklamal a odmítl tak hattrick. V 59.minutě přišla chyba v rozehrávce domácích na vlastní polovině, kterou využil krásným technickým lobem Pavel Prenner - 4:2. Tím jakoby zápas skončil.

Poslední půlhodina probíhala ve snaze Lhenic o snížení, potažmo vyrovnání skóre, které se ovšem nekonalo. Ospalé počasí uspalo i aktivitu jankovských fotbalistů, kteří sundali nohu z plynu a na rezervě dojeli do devadesáté minuty. Za zmínku stojí ještě dva momenty, po jednom na každé straně. Velmi dobrá příležitost hostujícího Vincika, kterou skvěle zneškodnil Komárek. A neméně velká příležitost Šindeláře, který z malého vápna v pádu branku přestřelil.

Za týden oběma celkům začíná mistrovský podzim. Jankov v KP přivítá Olešník, Lhenice coby jeden z favoritů I. B třídy (sk. A) hrají v Dolním Dvořišti.

Petr Kadlec, trenér SK Jankov: „Poslední přípravu jsme odehráli s již tradičním soupeřem ze Lhenic. První poločas byl z naší strany slušný. Škoda jen, že jsme nedokázali přidat několik dalších gólů z jasných šancí. Ve druhé části zápasu jsme polevili a opustili od toho, co nás v té první zdobilo. Celkově jsme v přípravě obdrželi hodně branek. To si v soutěži nemůžeme dovolit a to i přes to, že se nám v přípravě střelecky dařilo. Uvidíme, soutěž bude zase úplně o něčem jiném.“

Ivo Čech, trenér SK Lhenice: „V generálce nás čekal, dalo by se říci, v přípravě již tradiční soupeř. Zápas minulý víkend s nekompletním týmem Husince nesplnil zcela naše očekávání a bohužel pro nás, protože tým krajského přeboru byl pochopitelně kvalitou hry někde úplně jinde a my tomu nedokázali čelit. Chtěli jsme od začátku hrát aktivně, ale my jsme prostě nestíhali a kombinační a svižná hra Jankova nám dělala obrovské problémy. Když jsme přidali i taktické chyby, přišly logicky branky v naší síti. Hra se vyrovnala po dvou střídáních Jankova a ve druhé půli jsme již sehráli celkem vyrovnanou partii. Konečný výsledek je pro nás přijatelný, měli jsme dobře postavené tyče a v několika případech se vyznamenal i náš brankář. Jsem rád za tento zápas, opět jsme viděli, že máme na čem pracovat, pauza byla pro nás hodně dlouhá a bude nám nějakou dobu trvat, než se s tím srovnáme. Doufám, že kluci vydrží, že v rámci možností budeme poctivě pracovat na tréninku, budou se nám vyhýbat zranění a věřím, že pak budeme mít všichni společně zase z fotbalu ve Lhenicích radost.“

SK Jankov – SK Lhenice 4:2 (3:1)

Branky: 5. a 22. Benda, 9. Popelka, 51. vlastní Tůma - 28. Mahák, 59. P. Prenner. Rozhodčí: Pánek. ŽK: 1:0 (Jirkovský V.). Diváci: 88.

SK Jankov: Komárek - Jirkovský V., Honner, Lošek, Fajtl - Lovička, Kroneisl, Rytíř, Klíma - Benda, Popelka. Střídali: Šindelář, Bláha, Beránek

SK Lhenice: Dvořák - Prenner J., Kopf, Pilát, Trojan - Mrkvička, Rosa, Tůma, Prenner P., Beran – Mahák. Střídali: Plojhar, Kiš Dom., Fišer, Vincik, Sura, Burda.

Nejlepší hráči: Benda, Popelka - Rosa, Dvořák

 
 
Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová