Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Filip Matoušek se nechce spokojit jen s krajským přeborem. Láká ho divize

 
pondělí, 27. dubna 2020, 12:47

Lom – Druhou výraznou posilu přivedli funkcionáři Lomu během zimní přestávky mezi tři tyče. Spolu s Ladislavem Chylíkem měl na jaře hájit svatyni Lomu ještě ne devatenáctiletý Filip Matoušek. Mladičký gólman prožil úspěšnou sezonu v Olešníku, se kterým vyhrál krajský přebor. Podobnou euforii by si chtěl prožít i v dresu Lomu. Po podzimu měl přitom Matoušek výborně nakročeno k obhajobě krajského titulu. Vždyť Olešník vedl tabulku o šest bodů před Českým Krumlovem. Filip Matoušek se přesto rozhodl riskovat a v zimní pauze vyměnil dres Olešníku za dres Lomu. Má totiž odvážnější cíle. Chce si zahrát divizi!

Jaké byly vaše fotbalové začátky?
Fotbal jsem začal hrát v Pacově, když jsem měl šest roků. Vydržel jsem tam až do deváté třídy. To mi bylo třináct let.

Kudy vedly vaše další kroky?
Pak jsem přestoupil do Vlašimi, kde jsem hrál první dorosteneckou ligu. Z Vlašimi jsem se stěhoval kvůli střední škole do Tábora a za Táborsko jsem hrál až do svých devatenácti.

Čili jsme zmapovali vaši mládežnickou kariéru. Jaký byl váš vstup do dospělého fotbalu?
Mojí první štací mezi dospělými byl Olešník, s nímž jsem hned v první sezoně vyhrál krajský přebor, a v polovině následující sezony jsem přešel do Lomu. To je tak v kostce moje dosavadní kariéra.

Lepší vstup do světa dospělých jste si tedy nemohl přát. Hned v první sezoně jste se stal krajským přeborníkem...
To byl vlastně můj už druhý titul. Předtím jsem v šestnácti letech s Táborskem vyhrál dorosteneckou ligu.

Kterého úspěchu si ceníte víc?
Toho dorosteneckého titulu. Měli jsme výbornou partu a skvěle jsme si rozuměli s trenérem Hešíkem. Dorostenecká liga navíc byla kvalitní soutěž.

Vzpomene si na váš nejvydařenější zápas?
Hodně rád vzpomínám na první mistrovský zápas sezony za devatenáctku Táborska. Hráli jsme na Svépomoci, bohužel už si ale nepamatuji proti komu. Každopádně nám utkání herně sedlo a vyhráli jsme ho 5:1. Měl jsem tam hodně výborných zákroků a sklidil jsem pochvalu i od trenéra Karla Musila.

Proč jste vlastně přestoupil z Olešníku do konkurenčního Lomu?
Olešník měl jako přeborník kraje možnost postoupit do divize. V Olešníku se ale rozhodli, že chtějí dál hrát krajský přebor. Já jako mladý hráč mám ale vyšší ambice. Proto jsem přestoupil do Lomu, jehož vedení se netají tím, že chce zabojovat o postup do divize. Nechtěl bych se spokojit jen s krajským přeborem. Chci to dotáhnout dál a v Lomu mám větší perspektivu.

Jak se vám líbila zimní příprava v novém působišti? Dá se porovnávat příprava Lomu s tou, kterou jste absolvoval v Olešníku?
Zimní příprava byla stejně kvalitní jako v Olešníku. I v Lomu jsou velmi dobří fotbalisté a také tréninky byly super. Užil jsem si to.

Jak trávíte karanténu?
Už se těším na hřiště, až si pohraji s balónem. Jinak dělám co se dá. To znamená, že si chodím zaběhat, anebo hrajeme se spoluhráči nějaké hry, například tenis. Hodně času trávím také s playstationem. Jinak v týdnu chodím do práce a o víkendu si s kamarády zasportujeme.

Jaké je vaše zaměstnání?
Pracuji v takovém rodinném pivovaru a máme potravinářskou výrobu. Konkrétně ve firmě vyrábíme tanky na pivo a já svařuji.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle