Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Celky krajského přeboru mají za sebou generálky. Jak si vedly?

neděle, 8. března 2020, 15:28

Jihočeský kraj – Týmy z elitní krajské šestnáctky měly o víkendu poslední možnost vypilovat formu před startem jarních odvet. Travnaté generálky se hrály jen minimálně, většina se uskutečnila na umělých trávnících po celém kraji. Druhá polovina nejvyšší krajské soutěže zahajuje na konci týdne.

Finální prověrku před startem jarní části sezony si představoval trenér posledního S. Ústí Ladislav Šebek úplně jinak. Sokol generálku na druhou polovinu ročníku nezvládl, soupeři z I. A třídy podlehl 1:4. „Generálka byl jeden velký propadák. Nefungovalo absolutně nic. První poločas by se hráči měli stydět za svůj výkon. Doufám, že si to uvědomují, pokud ne, není se na jaře o čem bavit!“ mrzelo Šebka po utkání v Kamenici.

Půlmistr Olešník si pozval na náhradní (staré) hřiště Prachatice a už do přestávky potěšil kouče Chlumeckého čtyřmi góly (mimořádně se trefil i Rožboud). Střelecky se naopak trápil druhý Č. Krumlov. S Novou Vsí měl po celou dobu převahu, ale trefil se jen Zdeněk Kuna z trestného kopu. Třetí Lom vyhrál generálku 5:1 a trenér Marek Císař Jihočeskému fotbalu přiznal, že podobnými výkony by se chtěl jeho tým na jaře prezentovat. „Žirovnice měla svoji kvalitu a hrála fyzicky vyspělý fotbal. My jsme ale soupeře přehráli fotbalovostí a přesně takhle bychom chtěli hrát i v soutěži.“

Posílená Blatná neměla potíže s Křimicemi. Poslední přípravné utkání na domácí umělce trenér Václav Palivec nepostavil nejsilnější jedenáctku. „Do sestavy jsme nezapojili lehce zraněné hráče. První půle měla z naší strany solidní úroveň, ve druhé části utkání bylo hodně nepřesností a několik neproměněných šancí,“ zhodnotil ostřílený trenérský bard Palivec. „V neděli jedeme k mistrovskému utkání do Milevska kde bychom chtěli bodovat,“ dodal odhodlaně.

Protivínským chyběla pětice hráčů

Vzduchotechnici si přes zimu šetřili nenahraditelného špílmachra Josefa Komárka. Nad Veselím měli neustálou převahu, ale prosadili se jen Hadáček s Maršíkem. Jankov se nedočkal vítězství v přípravě ani na pátý pokus. Na hlavním hřišti v Roudném vedl již 2:0, ale posledních třicet minut patřilo finišujícím malšanům, kteří vyrovnali na 2:2. Protivín bez pěti hráčů ze „základu“ podlehl na trávě v Týně domácí Olympii, za kterou nastoupil z Německa přicházející Lukáš Maxa. Osek prohrál na umělce ve Strakonicích se Semicemi, Rudolfov dotahoval na třeboňské umělce zásluhou Marka Kešnera proti bavorskému Pfarrkirchenu.

Béčko Táborska góly Římanka a Ahmeda těsně přemohlo ve Staré Hlíně lídra A třídy T. Sviny 2:1. „Udělali jsme spoustu chyb, i v jednoduchých situacích. Nedostávali jsme se do naší hry, spíše jsme se přizpůsobili hře soupeře. Utkání tak bylo vyrovnané ve všech směrech. O vítězství rozhodl v 88. minutě Ahmed,“ uvedl k závěrečné přípravě táborský asistent Antonín Musil.

Určitá spokojenost se závěrečnými zápasy mohla zavládnout v Třeboni a Dražicích. Jiskra porazila Planou 4:0 zásluhou střelecky produktivního Pavla Tůmy. Hattrick zaznamenali také dražičtí bratři Štecherové, Daniel a Jiří, k nimž se dvěma zásahy přidal Michal Hojdar. Dražice nasázely Březnici (I. B) osm gólů. Lažiště po vyrovnaném boji porazilo Lhenice 2:1, když všechny branky padly již do 18. minuty.

Deset gólů napadalo v turnajovém duelu Strakonic s Čimelicemi. Souboj dvou účastníků přeboru kraje skončil vítězstvím SIKA 6:4. „První i druhý poločas byl zcela vyrovnaný, s velkým počtem střel na branku a také se hrál dost otevřený fotbal,“ poznamenal k přestřelce vedoucí mužstva Junioru Jiří Cibulka. Gólové stavidlo spustil až po 26. minutách Daniel Jizba, který dosáhl na hattrick. Strakonice na umělce na Sídlišti třikrát vedly, ale v neúplném složení hrající Čimelice dokázaly v závěru zvrátit stav z 3:4 na 6:4. Když se dva perou, třetí se směje. Platilo to i tentokrát. Dudák Zimní ligu vyhrály Sousedovice.


Jak nastoupili:

Č. Krumlov: Trnka - Švec, Kabele, Beránek - Persán, Vávra, Svoboda, Kuna, Růžička - Tauber, Strapek. Střídali: Savytskyj, Šesták, Paráček, Wagner, Šára, Novák.

Lom: Matoušek (46. Chylík) - M. Rabiňák, Kosobud, Jelen, Vysušil - Balogh, Šimák (46. Do Trung), Trantýr, J. Rabiňák - Bosnyak (46. Špičák), Neužil.

Milevsko: Dvořák – P. Novotný, Hejl, Vakoč, M. Málek – Sedlák, Volf, Maršík, Marvan, Barda – Hadáček. Střídali: Hron, Kálal, M. Novotný.

Jankov: Komárek - Beránek, Kroneisl, Popelka, Zajíc - Bürger (68. Kočer), Kollár (60. Fajtl), Lošek, Šebelka, Lovička (60. Rytíř) - Klíma (72. Schwarz).

Čimelice: Slavík - J. Viták, Bednařík, Pšenička, L. Jizba -Převrátil, Varhan, Klimeš, D. Jizba, Kuchejda - Hovorka.

Táborsko B: Vanýsek (46. Novák) - Víteček, Zítek, Mácha, Bartůněk (46. Ahmed) - Štefl (70. Smutný), Větrovský, Mischnik, Mikuláštík - Zeman (65. Alesandro), Římanek (65. Sisi).

Strakonice: Lízal – Kočí , M. Šrámek, Říha (Mls), Peroutka (Čapek) – P. Baloušek, Němeček, Bálek, M. Kostka, Petráň – Máška (V. Šrámek).

Blatná: Chlanda - Sedláček, Rakovan, Bláha, F. Hrádek - Říha, Benedikt, Janda, Mišiak - Levý, Kůst. Střídali: A. Hrádek, Hlaváč, Král, Sýkora, Peroutka.

Generálky mužstev krajského přeboru

TJ Osek – FC Alko Semice 1:3 (1:1)
Gól: Blatský.

FK Lažiště – SK Lhenice 2:1 (2:1)
Góly: 3. Bednár, 18. Volmut – 7. Iliev.

Malše Roudné – SK Jankov 2:2 (0:2)
Góly: Neckář, Vlk - Šebelka, Kollár.

Sokol Lom – Slavoj Žirovnice 5:1 (3:0)
Góly: Neužil 2, Trantýr, Vysušil, vlastní - Vodáček.

FK Junior Strakonice – SK SIKO Čimelice 4:6 (2:2)
Góly: Petráň 2, Němeček, Bálek – D. Jizba 3, Klimeš, Hovorka, L. Jizba.

FC ZVVZ Milevsko – Lokomotiva Veselí n. Luž. 2:0 (1:0)
Góly: Hadáček, Maršík.

FK Olešník – FK Tatran Prachatice 5:0 (4:0)
Góly: Toth 2, Lafata, Rožboud, Dudek.

TJ Blatná – Sokol Křimice 5:1 (5:1)
Góly: 2. Kúst, 20. Mišiak, 37. Bláha, 40. vlastní Sluka, 42. Říha – 27. Koutek.

FK Slavoj Č. Krumlov – TJ Nová Ves 1:0 (0:0)
Gól: Kuna.

FK Olympie Týn n. Vlt. – FK Protivín 5:3 (3:1)
Góly: Stoklasa 3, Vařil (pen.), Brom - Hrynevich, Bečvář, Kasík.

SK Rudolfov - TuS 1860 Pfarrkirchen (Něm.) 1:1 (0:1)
Gól: Kešner.

Slovan Kamenice nad Lipou - Sokol Sez. Ústí 4:1 (3:0)
Střelci nehlášeni.

FC MAS Táborsko B – Spartak Trhové Sviny 2:1 (1:1)
Góly za FCT: Římanek, Ahmed.

Jiskra Třeboň – SK Planá 4:0 (2:0)
Góly: Pavel Tůma 3, Matoušek.

TJ Dražice – TJ Březnice 8:2 (2:1)
Góly: J. Štecher 3, D. Štecher 3, Hojdar 2.


Další příprava

SK Čtyři Dvory – SK Ševětín 4:1 (4:1)
Góly: Hofmann 2, Řepa, Nečekal – Šachl.

SK Lišov – Sokol Olešnice 3:4 (2:1)
Góly za hosty Drtina 2, Horelica 2.

Malše Roudné B - Windigstein. 4:6 (0:4)
Góly: Kubeš, Wohlgemuth, Kodras, Vaňata (pen.)

Kestřany - FK Vodňany 1:5 (1:3)
Góly: Markvart - Šťastný 3, Moravec (pen.), Budín.

Slavoj Ledenice - Slavoj Hrdějovice 4:2 (3:1)
Góly za vítěze Benhák 3, Winkler.

 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař, Michaela Mikešová, Jan Klein