Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cíl do třetího místa jsme splnili, těší šéfa Lomu Petra Koláře

 
neděle, 5. ledna 2020, 15:12

Lom u Tábora - Fotbalisté Sokola Lom mají za sebou druhý podzim v krajském přeboru. Před rokem byli v roli nováčka po podzimu, stejně jako letos, třetí. Nabyté zkušenosti z předchozího ročníku zúročili. Tentokrát nasbírali 32 bodů oproti loňským šestadvaceti a hlavně nastříleli o 22 gólů víc vloni. O letošním podzimu jsme si popovídali s předsedou Sokola Lom Petrem Kolářem.

Na úvod se zeptám, jak hodnotíte podzim jako celek?
Splnili jsme náš cíl, to je být po podzimu do třetího místa, takže s touto částí sezony můžeme být spokojeni.

Na začátku podzimu ovšem Lom nepodával vyrovnané výkony. Čím si to vysvětlujete?
Potřebovali jsme do sestavy zapracovat tři nové hráče, takže chvíli trvalo než jsme je prostřídali na různých postech a mužstvo si sedlo. Taky nám do prvních třech zápasů zasáhly dovolené, takže třeba v Českém Krumlově jsme postrádali šest hráčů základní sestavy. Proto jsme tam prohráli 1:5. Pak se ale naše sestava stabilizovala a závěr podzimu už byl velmi dobrý.

Závěr podzimu byl z vaší strany naopak přímo excelentní. Co vás nakoplo k tak výborným výsledkům?
Ke konci podzimu jsme měli příznivější los, neboť se všemi těžkými soupeři jsme se utkali na začátku. Mužstvo bylo kompletní a hráči se dokonale na svých postech zabydleli. Hráli jsme uvolněně, začali jsme proměňovat šance a tím pádem to pak šlo samo.

Co bylo největší zbraní Lomu?
Mám radost, že hrajeme útočný fotbal. Dali jsme na podzim nejvíce gólů ze všech. Střelecky se nám začalo dařit zejména na konci podzimu, když jsme v posledních třech utkáních dali dvacet gólů. Velkou formu měl zejména David Neužil.

Kde mělo vaše mužstvo naopak rezervy?
Pakliže bychom do budoucna přemýšleli o postupu do vyšší soutěže, museli bychom na každý post přivést do mužstva nějakou posilu. Jinak v krajském přeboru jsme kromě Olešníku schopni porazit každého. Pokud budeme kompletní, máme na to, abychom hráli o úplné čelo tabulky.

Na jaře tedy budete usilovat o postup do divize?
Výhledově určitě chceme do divize postoupit. Nemusí to však nutně být už příští sezonu. Nebudeme rozhodně na hráče vyvíjet tlak, aby z toho nebyla nějaká křeč. Uvidíme, jak se nám bude dařit na jaře. Pokud by to na postup bylo, tak si o tom s hráči popovídáme.

Aby jaro bylo ještě lepší, nebylo by možná špatné ještě vylepšit defenzivní činnost. V soutěži se našlo hned pět týmů, které inkasovaly méně branek než vy....
Je to hodně zkreslené zmiňovaným utkáním v Krumlově, kde jsme inkasovali pět branek. O důvodech jsme již hovořili. Nebýt tohoto výpadku, byli bychom naopak jedním z nejlépe bránících mužstev. Ve druhé polovině podzimu se rozehrála k výborným výkonům dvojice obránců Jelen a Kosobud, což se kladně projevilo na nízkém počtu obdržených gólů.

Když už jsme nakousli jednotlivce, jak hodnotíte další individuální výkony?
Bezvadný podzim odehrál také obránce Chotovinský. Ve středu pole byl výborný Jan Šimák a vepředu to šlo Davidu Neužilovi. I další hráči podávali nadprůměrné výkony. Ke konci mě potěšil hlavně David Do Trung tím, že se také střelecky chytil.

Dojde během zimní přestávky na nějaké změny v kádru?
Uvažujeme o dvou změnách. Rádi bychom přivedli do týmu ještě alespoň jednoho velmi kvalitního fotbalistu, ale není jisté, jestli to bude už teď před jarním pokračováním soutěže. Možná ale sezonu dohrajeme se stávajícím kádrem a novému fotbalistovi bychom nabídli angažmá až v případě, že bychom chtěli jít do divize.

Jak bude vypadat vaše zimní příprava?
Příprava bude z velké části individuální. Kluci jsou natolik zkušení, že jsou schopni se dobře připravit sami. Většina z nich bude hrát přes zimu turnaje ve futsalu. Přiznám se ale, že radost z toho moc nemám kvůli značnému riziku zranění. Třeba vloni na jaře nám takto tři zápasy chyběl David Neužil. Možná absolvujeme soustředění na Lipně a taky bychom rádi odehráli zhruba šest přípravných zápasů.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama