Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Výkony béčka Táborska byly jako na houpačce. Trenér Musil skončil

 
neděle, 22. prosince 2019, 21:14

První část sezony v krajském přeboru má za sebou táborská rezerva. O zhodnocení podzimu jsme požádali muže nejpovolanějšího a dlouholetou stálici na střídačce, vedoucího mužstva Petra Koláře, který potvrdil změnu u kormidla.

Po Kamilu Tobiášovi (vrátil se k mládeži FCT) převzal v létě rezervní tým Táborska Karel Musil, který během minulé sezony už několikrát na střídačce zaskakoval, v závěru jara převzal druholigový A-tým. Pravou rukou mu byl letitý vedoucí mužstva Petr Kolář.

Béčko Táborska vstupovalo do přeboru po nepovedeném jednoročním účinkování v divizi, v níž bylo jediným sestupujícím (16. místo). Do mužstva přešlo několik mladíčků z dorostu, k nimž přibyli Dominikové Smutný a Římanek. Kvůli rekonstrukci areálu na Soukeníku přešli táborští mladíci na stadion na Svépomoci.

V patnácti podzimních zápasech získali 17 bodů a skončili na desátém místě. „Podzimní výsledky byly jako na houpačce. Pětkrát jsme vyhráli, dvakrát remizovali a osmkrát prohráli, takže spokojenost je jen poloviční,“ uvedl Kolář při bilancování podzimu. „Celkový průběh KP je podle očekávání, trio Olešník, Český Krumlov a Lom si své postavení zaslouží,“ poznamenal ke konečné tabulce první poloviny.

Táborští zvítězili jen proti soupeřům z konce tabulky. „Z mého hlediska se nám povedl zápas v Blatné, který jsme zvládli na jedničku, naopak jsme nezvládli úvodní duel v Oseku,“ jmenoval dva rozdílné zápasy. Z táborského týmu nechtěl Petr Kolář nikoho vyzdvihnout. „Hodnotit u nás jednotlivce nebudu, fotbal je kolektivní sport a v něm jsme s takhle mladým týmem sbírali tolik potřebné zkušenosti, které mu zatím chybí. Bohužel starší hráči mladším moc nepomohli. Doufám, že na jaře jim pomohou svými zkušenostmi hráči z A týmu, kteří budou chodit pomáhat i proto, aby měli zápasové vytížení,“ věřil v pomoc pendlů z ČFL, kterou Táborsko po podzimu vyhrálo.

O novém kouči se jedná

Na lavičce opět dojde na střídání stráží. „Trenér Karel Musil skončil z pracovních důvodů, nástupce ještě nebyl vybrán a bude se vše dolaďovat po Novém roce. Několik trenérů jsme oslovili, takže kdy a jak bude probíhat zimní příprava ještě není rozhodnuto,“ prozradil Kolář, že jednání o novém kouči béčka teprve probíhají.

V odvetné části Ondrášovka krajského přeboru by se chtěli Táborští posunout na vyšší příčky. „Naším cílem pro jaro bude v zápasech nepropadat takticky a posunout se do popředí tabulky, hrát pohledný a útočný fotbal. Bohužel asi dojde i k několika odchodům a ty budeme muset nahradit talentovanými hráči z U19,“ očekává přes zimu změny v kádru B-týmu, v němž si na podzim zahrálo úctyhodných 34 plejerů.

„Na závěr přeji vše nejlepší do nového roku jak vaší redakci, tak kolegům a hráčům z mužstev KP,“ uzavřel Petr Kolář blahopřáním všem účastníkům nejvyšší krajské soutěže.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama