Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Pozitiva převažují, bilancuje podzim trenér Jankova Petr Kadlec

 
sobota, 21. prosince 2019, 17:56

Podstatně lépe než loňský podzim si vedli v Ondrášovka krajském přeboru hráči SK Jankov. Útok posílil v létě osvědčený šutér Tomáš Smékal z Dřítně. Mužstvo pod taktovkou trenéra Petra Kadlece obsadilo na šestou příčku, polepšilo si o sedm bodů a mělo druhou nejlepší obranu v soutěži. Po první polovině soutěže nebyl důvod, aby zavládla v jankovském táboře nespokojenost.

Jak hodnotíte umístění po podzimní části KP?
Dá se říct, že s umístěním po podzimní části jsme spokojeni. K úplné spokojenosti nám nějaký ten bodík sice chybí, ale oproti loňskému podzimu máme o sedm bodů více, takže pozitiva převažují.

Co se vám na podzim podařilo a v čem naopak vidíte rezervy?
Určitě jsme se oproti minulému ročníku zlepšili v defenzivní fázi hry, když jsme dokázali v sedmi zápasech udržet čisté konto. Rezervy vidím naopak v útočné fázi, ve které se budeme chtít přes zimu zlepšit.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
V paměti mám první domácí zápas s Olešníkem, kdy jsme si za předvedený výkon bod zasloužili a také mě dodnes mrzí domácí dělba bodů s Osekem.

Jistě vzpomenete na zápas, který byl z vašeho pohledu nejlepší?
Určitě nás všechny velmi potěšilo vítězství z Lomu a obrat v domácím utkání s Lažištěm, kdy se nám sice vůbec nepovedl první poločas, ale v tom druhém jsme jasně dominovali a zaslouženě zvítězili.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
O celý kádr, který v průběhu podzimu táhl za jeden provaz nejen na hřišti, ale i mimo něj. Někdy se někomu daří více, někdy méně. Důležité je, že fungujeme jako tým. Jsem moc rád, že mladší hráči se mohou o ty starší opřít a důvěřují jim.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže? Liší se od předchozích ročníků?
Přestože bylo k vidění spousty zajímavých utkání, tak si myslím, že minulý ročník byl fotbalově o něco kvalitnější a zároveň i vyrovnanější. Potvrzuje to i pohled do tabulky, kde v minulém roce byly odstupy mezi jednotlivými účastníky KP menší.

Co vám osobně udělalo během podzimu největší radost?
Největší radost mi dělá atmosféra, ve které se fotbal v Jankově dělá. Samozřejmě nic není černobílé, ale celkově si velmi vážím toho s jakými lidmi mohu spolupracovat.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude probíhat?
Zimní přípravu zahájíme v polovině ledna a bude probíhat v podstatě standardně. Částečně budeme využívat domácí prostředí, umělou trávu na Hluboké a tělocvičnu s lektorem na intervalové tréninky. V průběhu přípravy nás čeká pět přípravných utkání.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Věřím, že kolonka odchodů zůstane prázdná, ale všichni víme, že za hranice to daleko není. Pro mě osobně bude naší největší posilou zapojení se uzdravených hráčů po dlouhodobých zraněních, které se nám již snad budou vyhýbat.

S jakými plány půjdete do jara?
Předvádět kvalitní výkony, které budou bavit nejen naše věrné fans a také se umístit co nejlépe v konečné tabulce.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Michaela Mikešová