Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sezimovoústecký nováček si moc radosti neužil. Boj o záchranu předem nevzdává

 
pátek, 29. listopadu 2019, 13:42

Sokol Sezimovo Ústí se v nejkratším možném čase vrátil do krajského přeboru, ale v podzimní části skončil z trojice nováčků nejhůře. Úvodních sedm kol po sobě nebodoval (stejně jako předloni), což vyústilo v odvolání Marka Pěknice. Nástupce a staronová tvář Milan Barteska zahájil vítězstvím ve Strakonicích, ale další body přidal tým až v derniéře s Osekem, což byl zároveň první domácí zisk. Předseda klubu Ladislav Šebek věří, že hráči na sobě v zimě zapracují a na jaře se porvou u udržení. Ztráta z poslední příčky není tak veliká.

Jak hodnotíte uplynulý podzim? Ke spokojenosti asi máte daleko, že?
Podzim byl z našeho pohledu katastrofální, zaostávali jsme za ostatníma ve všech směrech. Já osobně jsem byl velice zklamán.

Proč se vám na podzim nedařilo a v čem vidíte rezervy.
Rezervy vidím hlavně v tom, že jsme se v letní přípravě nezaměřili na to, co nás čeká v KP. Do chodu mužstva jsem moc nezasahoval, což byla moje velká chyba. Myslel jsem si, že kluci sami postupem času zjistí, že tahle soutěž je o něčem jiném než I. A třída. Když se mužstvu herně nedaří, tak se to snažíte nahradit agresivitou a bojovností, ale ani tohle jsme nepraktikovali, ono to totiž ani nešlo, protože když odpadáme fyzicky do 30. minuty do kómatu, jak někoho chcete nahánět a dostat soupeřovy hráče pod tlak.

Které ztráty vás mrzí nejvíc?
Těch ztrát je tolik, že ani nedokážu říct, která mě mrzí nejvíc... Oni ty ztráty totiž byly dost jednoznačné.

Určitě vzpomenete na zápas, který byl z vašeho pohledu nejlepší?
Vítězný zápas ve Strakonicích jsme odehráli slušně a pak utkání s Lomem, i když jsme ho prohráli, tak jsme ho odmakali a myslím, že i herně jsme nepropadli.

O koho se mohl tým opřít v těžkých chvílích?
Těžko říct, jestli bych ale měl někoho jmenovat, tak Jakub Škarda.

Jaký dojem na vás udělala kvalita a celková úroveň soutěže?
KP je nejvyšší krajská soutěž a skok mezi I. A třídou a touto soutěží je obrovský. Hlavně prvních pět týmů je tak nějak někde jinde, Olešník asi nejvíc, i když mně se nejvíc líbila hra Českého Krumlova.

Co vám osobně udělalo během podzimu největší radost?
Po fotbalové stránce vůbec nic.

Kdy zahájíte zimní přípravu a jak bude probíhat?
Přípravu zahájíme 14. ledna a první čtyři týdny budou pro kluky hodně těžký, ale bez toho to nepůjde. Pak odjedeme na soustředění do Jihlavy, kam se těším, protože jsem tam prožil nejlepší fotbalová léta. V přípravě nás čeká tuším šest přátelských utkání. Po soustředění budeme trénovat na UMT Soukeník až do doby, než počasí dovolí a budeme moci jít na přírodní trávník.

Můžete už teď prozradit, zda dojde v kádru k nějakým změnám?
Pořád věřím, že kluci v zimě do toho šlápnou a odmakají to. Hlavně musí přijmout kritiku za to, co předvedli a co tomu dali na podzim. Pokud oprávněnou kritiku nepřijmou, nikam se neposunou a nevím, čím by mohli být užiteční pro jarní záchranu v soutěži. Co se týče posil, to je velmi složité na finance, uvidíme, co kluci předvedou v přípravě a pak se uvidí. Momentálně zvažuju, jestli tým neposílíme o dva zkušené hráče, kteří se mnou hráli dřív v Jihlavě a chtějí teď ukončit kariéru v jihomoravském KP. Jednomu z nich jsem šel v Jihlavě za svědka, takže mi dluží službičku.(smích)

Cíle do jara jsou asi jasné, že?
Ztrácíme šest bodů na záchranu, takže se zachránit. Hodně důležité bude hned první kolo, a já jsem přesvědčen, že tam vyběhne tým bojovníků, kteří půjdou za jasným cílem.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák, Daniel Pekař