Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Třeboň se po podzimní horské dráze vyšvihla na čtvrté místo

 
pondělí, 8. července 2019, 11:49

Výrazné zlepšení, dostatek sebedůvěry a válečnické štěstí provázely na jaře Jiskru Třeboň. Po podzimu měla co napravovat, hledala se, výsledky byly jako na houpačce, ale druhou polovinu odehrála ve velkém stylu. Ze sestupových příček krajského přeboru se katapultovala až na čtvrté místo a dokonce mohla využít postupu do divize, na který nereflektovala. Trenér Karel Kladenský mohl skončenou sezonu hodnotit jako mimořádně vydařenou.

Splnilo jaro vaše představy?
Ano, po nepovedeném podzimu jsme se zlepšili, a to herně i výsledkově. Konečné čtvrté místo je pěkné a je po trojici Olešník, Katovice, Lom, která skončila jasně a zaslouženě na bedně, maximem možného.

Jak jste s odstupem času celkově spokojen s uplynulou sezonou?
Pokud použiji fotbalový příměr, tak první půle, tedy podzim nám vůbec nevyšel podle představ, po přestávce jsme se výrazně zvedli a jaro odehráli dobře, dokonce tak, že jsme splnili sportovní cíl skončit sezónu do 6. místa.

Kde jste viděl rezervy?
V první půlce sezóny to byla jednoznačně velká nevyrovnanost výkonů, toho jsme se dokázali z větší části v dalším průběhu zbavit. Jinak rezerv máme jako mladý tým spoustu, ale máme velké odhodlání se zlepšovat.

Co vám naopak udělalo během sezony největší radost?
Po celý soutěžní ročník jsme měli velmi dobrou tréninkovou docházku, hráči na trénincích a speciálně v zimní přípravě pracovali velmi poctivě a největší radost pro nás všechny je, že se nám to vrátilo v podobě výsledků.

Chtěl byste vyzdvihnout výkony některých hráčů?
Chtěl bych pochválit kabinu jako celek, tedy hráče i realizační tým, postupem času všechno šlapalo velmi dobře. Děkuji kapitánu Holzeplovi a asistentu Matouškovi, své role splnili. Největší vzestup výkonnosti měl Petr Koktavý.

Který zápas se vám nejlépe vydařil a naopak?
Pokud zůstaneme u jara, tak nejdůležitější byly počáteční výhry nad Želčí, Hlubokou a Dražicemi, které byly zároveň těmi nejlepšími. Nepovedl se nám zápas s Jankovem, neudrželi jsme dvoubrankové vedení a prohráli.

Soutěž měla velkou kvalitu a vyznačovala se obrovskou vyrovnaností. Co říkáte na obsazení příček po 30. kole?
Kvalitu proti minulým sezónám těžko posoudím, v KP jsem teprve rok, ale vyrovnané to rozhodně bylo, až na již zmíněné medailové trio. Asi se čekalo více od celků, které hrávaly pravidelně divizi, to platí částečně i pro nás.

Dají se u vás čekat nějaké hráčské změny?
Ano, jako každý půlrok. Přestupují Diviš, Bíca, Vávra a Růžička, do béčka se vrací Jiráček. Ze Slavie přichází Vranovský, z Lokomotivy Navrátil, z Bavorovic Pancíř, z dorostu Širhal a Fišer. Po zranění kolene se vrací Pučejdl.

Kdy zahájíte letní přípravu a jak bude probíhat? Na co se budete chtít nejvíc zaměřit?
Začínáme 9. července a budeme trénovat v domácích podmínkách třikrát týdně. Naplánované je i třídenní soustředění ve Staré Hlíně a dalším zpestřením bude fotbalgolf. Jedná se o komplexní přípravu bez speciálního zaměření.

Co říkáte na složení soutěže v nadcházejícím ročníku KP? Přibyli tři nováčci, z divize sestoupilo Táborsko B.
Že to bude zase hodně zajímavé a dá se předpokládat opětovná vyrovnanost zúčastněných týmů včetně těch, co postoupily i toho, co sestoupil. Rozhodně se nebudeme chtít ztratit ani v tomto novém složení KP.

S jakými plány půjdete do nového ročníku?
Sportovním cílem našeho vedení, předsedy Ing. Lubomíra Skály a manažera Zdeňka Šmejkala, je hrát v popředí tabulky a skončit do 5. místa. Na tomto místě bych chtěl poděkovat za vše, co oba pánové pro náš tým dělají.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Petr Vlasák, Jan Škrle