Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na exhibici v Jankově dorazí stará garda Slavie Praha

 
čtvrtek, 13. června 2019, 09:59

SK SLAVIA PRAHA stará garda. Největší tahák letní pouťové exhibice 2019 (16.6.), která bude spojena s oslavami šedesátiletého výročí klubu SK Jankov. V rámci těchto oslav budou oceněni vybraní dlouholetí činovníci, kteří se na chodu klubu jakoukoliv formou podílejí. Hlavním hřebem slavnostního odpoledne však bude fotbalové exhibiční utkání mezi výběrem SK Jankov a starou gardou SK Slavia Praha. Fanoušci tak po roce na vlastní oči uvidí také legendy druhého nejslavnějšího klubu v Česku. V minulém roce se v Precis aréně představila stará garda Sparty.

Po skončení hráčské kariéry založili v 60. letech bývalí hráči SK Slavia Praha XI. Internacionálů, dnes také známou jako Stará garda Slavie. U založení byli bývalí vynikající hráči jako František Plánička, Ladislav Ženíšek, Antonín Puč, Vlasta Kopecký nebo Josef Bican. Mužstvem za ty desítky let prošla řada dalších bývalých hráčů: Jan Lála, Jiří Hildebrandt, Jiří Pešek, František Veselý, Jan Mareš, Karel Jarolím, bratři Dušan a Peter Herdové, Miroslav Stárek, František Boby Zlámal a další. Od doby svého založení až do současnosti Stará garda absolvovala stovky utkání po České republice. Byla také pravidelným účastníkem turnajů v SRN, Švýcarsku, Rakousku, Belgii. Každý rok mužstvo absolvuje 15 až 20 zápasů po České republice v rozmezí měsíců květen až říjen.

Kádr mužstva pro tyto zápasy tvoří v současné době tito hráči: Juraj Šimurka, Lukáš Došek, Jiří Jeslínek, Gustáv Ondrejčík, Jaroslav Šilhavý, Jan Mareš, Tomáš Hunal, Pavel Medynský, Martin Müller, Martin Hyský, Tomáš Klinka, Pavel Kuka, Ivo Ulich, Tomáš Pešír, David Kalivoda, Miroslav Beránek, Pavel Řehák, František Veselý, Tomáš Hrdlička, Jiří Vávra, Roman Janoušek, Jaromír Jindráček, Adam Petrouš, Milan Šimůnek, Luboš Zákostelský a Václav Hrdlička.

Před samotným exhibičním zápasem budou oceněni někteří dlouholetí činovníci SK Jankov. Ti mají v Precis aréně sraz již ve 12:30 hodin a v místní klubovně obdrží od prezidenta klubu Václava Maxy poděkování a památeční dar za jejich dlouholetou činnost a oddanost ke klubu. Součástí nedělního odpoledne bude také pečení prasátka, které bude návštěvníkům podáváno zdarma. Pro děti bude samozřejmě k dispozici dětské hřiště. Pro fanoušky "sešívaných" je lákadlem nejen vidění svých idolů na vlastní oči, ale také fotografování a autogramiáda.

Soupiska Slavie, která 16.6.2019 v 15:00 hodin vyběhne na trávník jankovské Precis arény:

Jaroslav Šilhavý - bývalý hráč a trenér Slavie, současný kouč české fotbalové reprezentace.

Pavel Kuka - člen ligových kanonýrů (164 branek), který sázel góly jako na běžícím pásu jak v české lize, tak i v Bundeslize. V roce 1996 byl součástí českého nároďáku na stříbrném EURU v Anglii.

Martin Hyský - se Slavií získal v sezóně 95/96 ligový titul. Mimo ČR hrál také v AIK Stockholm nebo v ruském Dynamu Moskva. Martina vídáme často na televizních obrazovkách coby experta a spolukomentátor České televize.

Lukáš Došek - pravý obránce, který si ve Slavii zahrál se svým dvojčetem Tomášem. V sešívaném dresu odehrál 154 zápasů, ze zahraničních štací vybíráme FC Thun.

Martin Müller - v české lize odehrál úctyhodných 323 zápasů. Mimo Slavie také v Drnovicích, Blšanech, Plzni nebo Příbrami. Vyzkoušel si také japonskou ligu za Vissel Kobe.

Tomáš Hrdlička - přes sto startů za Slavii, mistr Evropy do jedenadvaceti let z roku 2002, mistr Slovenska v dresu Slovanu Bratislava.

Karel Vácha - asi netřeba více představovat. Rodák z Českých Budějovic žijící na Hluboké. V 1.lize nasbíral 237 startů, vstřelil 74 branek.

Dále se představí: Petr Bureš, Jiří Jeslínek, Pavel Medynský, Tomáš Klinka, Jaromír Jindráček, Roman Janoušek, Jaroslav Smrčka, Jan Mareš.


Výběr SK Jankov:

Brankáři: Hrubý David, Nartovský Luboš, Prener Ladislav

Hráči: Bláha Milan, Holba Petr, Interholc Petr, Jílek Jan ml., Jílek Petr, Koch Jiří, Kollár Martin, Maxa Petr, Maxa Václav ml., Novák Josef, Řezníček Martin, Stejskal Petr, Šindelář Václav, Šturma František, Votýpka Stanislav

Trenéři: Jílek Jan st., Maxa Václav st., Řezníček František. Masér: Šváb Jan. Kustod: Boháč Pavel

Exhibiční utkání Výběr SK Jankov - SK Slavia Praha stará garda se uskuteční v neděli 16.6.2019 od 15:00 hodin. Řídit ho bude trojice rozhodčích Jiří Krauskopf - Petr Šafránek, Petr Tupý. Moderátorkou slavnostního odpoledne bude Adéla Jirkalová.

Napsal(a) SK Jankov
 


 
Reklama